A hwsw meg a hup miert nem tiltakozik?

Fórumok

?

Hozzászólások

Mi ellen is kéne pontosan?

--
trey @ gépház

Az ellenzéki média (például Magyar Nemzet, Hír TV) már csak ilyen: http://mno.hu/belfold/peldatlan-osszefogas-a-reklamado-ellen-1230463

Kiegészítés: http://mno.hu/belfold/egy-szimbolikus-osszegrol-1230092

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

pontosan, ez a gond, h sokan csak akkor lepnenek ha mar a borukon erzik de akkor mar meg ette a fene.....

jo pelda az arviz, vagy hogy szakmanal maradjak, minek nekunk IT security, hisz ugy sem tortent eddig se semmi....
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

Kötekszel vagy nem akarsz válaszolni? Milliószor elmondtam már, hogy az aktuálpolitika nem érdekel, nem nagyon követem, morzsák jutnak el hozzám különböző szűrőkön keresztül, ebből próbálom meg összerakni a képet. Nem olvasok Indexet, nem olvasok Origo-t, nem nézek hírműsorokat. Reggel felkeléskor megy a MTV híradó, utána a TV2 híradó. Öltözködés közben ezekből morzsák eljutnak hozzám. Délután RTL híradó, de ezeket sem nézem, elé ülve, hanem tevékenységeim közben hallgatom, néha belenézek.

HírTV-t, ATV-t, Echo TV-t nem nézek. Nem olvasok HVG-t, nem olvasok kurucinfót (sokáig azt sem tudtam mi az). Nem vagyok párttag, nem vagyok szimpatizánsa egyiknek sem. Nem járok gyűlésekre.

Nem érzem, hogy engem személy szerint bármi is korlátozna abban, amit szeretnék tenni.

Éppen a fentiekből kifolyólag nem kívánok személy szerint szócsöve lenni egyik párt propagandájának sem és nem akarok gazdasági vagy politikai érdekek mentén kampányolók táborába állni.

Majd ha én úgy érzem, hogy engem korlátoznak, akkor eldöntöm, hogy mi legyen a következő lépés. De ezt nem érzem jelenleg.

Tehát, még egyszer. Miben korlátoznak és kik szerinted engem? Ha nem akarsz válaszolni, akkor fejezzük be a társalgást.

--
trey @ gépház

Mint említettem, egyiket sem nézem. A TV-t az asszony nézi reggelenként és este. Én max. belehallgatok, mert nem járok fejhallgatóval a fülemen. Ha rajtam múlna, reggel zene szólna a lakásban.

A fórumokból származó információk meg kb. annyira hitelesek vagy mérvadók, mint bármilyen más témában az interneten.

Nyilvánvalóan nekem is van egy politikai véleményem, elmentem szavazni, de az életemben nem ez játssza a főszerepet. A napi politikánál számomra sokkal érdekesebb és fontosabb dolgok töltik ki a mindennapjaimat.

--
trey @ gépház

> Kötekszel vagy nem akarsz válaszolni? Milliószor elmondtam már

Nekem tudnom kene, mit mondtal el millioszor korabban? Te a napi politikat nem koveted, en meg teged:)

> Éppen a fentiekből kifolyólag nem kívánok személy szerint szócsöve lenni egyik párt propagandájának sem és nem akarok gazdasági vagy politikai érdekek mentén kampányolók táborába állni.

Amennyire latom, a tegnapi akcio elegge partfuggetlen volt, jobbos, balos es semleges mediak es reszt vettek benne.

> Tehát, még egyszer. Miben korlátoznak és kik szerinted engem? Ha nem akarsz válaszolni, akkor fejezzük be a társalgást.

Akar valaszolhatnek is, de mivel kijelentetted, h nem foglalkozol a temaval, minek? Amire kivancsi voltam, megtudtam. A leirt informaciot ertekelje mindenki magaban, ha van ra erkezese.

Reszemrol szinten befejezve a "tarsalgas".

Sajnos Magyarországon nagyon sok mindennek nincs kultúrája, többek között annak sem, hogy valaki elfogadja azt, hogy másnak esetleg más véleménye van valamiről mint neki.

Ezért ha el akarod kerülni az ilyen (az elfogadásról leghangosabban üvöltöző) emberek mocskolódását/sértegetését jobb ha nem vallasz színt és akkor nyugtod van :)

Talán magától a politikától akar elhatárolódni.
A politika és a foci között egy hatalmas összefüggés van. Idehaza mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá, pedig nem. Főleg azok nem értenek hozzá, akik határozott nézettel rendelkeznek.
Mi az oka ennek?
Az hogy elfogultak, emiatt szinte csak egyoldalúan tájékozódnak, és fenntartásokkal kezelik a nem saját oldalukról származó híreket.

Én amikor kezdtem rájönni hogyan működik, megutáltam, és nem igazán követem azóta. Persze vannak kikerülhetetlen dolgok is...
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar.
"http://hup.hu/node/111669#comment-1419622">csfeco

Hogy miért nem akarom ezt weben, többnyire névtelenségbe burkolózó, fröcsögő, sokszor "irányított" "emberekkel" megbeszélni? Hát olvass csak bele ebbe a topikba feljebb. Mert 3-4 kommentváltás után nem marad semmi más, mint a személyeskedés.

Ha értelmetlen dolgokkal akarom az időm tölteni, kitalálok ennél szórakoztatóbbat.

BTW: IRL, sör mellett rendszeresen szoktunk ezekről beszélni és el is mondom a véleményemet.

Egyébként ha az interneten is ilyesmivel akarnék foglalkozni, megtalálnám a helyét és módját, de az nem itt lenne.

--
trey @ gépház

Sosem ertettem, hogy Magyarorszagon miert kell mindenbol (part)politikai kerdest csinalni. Szebb vilagban elnenk, ha nem a politika mozgatna mindent es nem a politikusoktol varna mindenki a penzet, hanem maga dolgozna meg erte.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ebben a témakörben klasszikusnak számít:

First they came for the Socialists, and I did not speak out—
Because I was not a Socialist.
Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—
Because I was not a Trade Unionist.
Then they came for the Jews, and I did not speak out—
Because I was not a Jew.
Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

erről ez jutott az eszembe:

First they came for the Socialists, and I did not speak out--
Because I was not a Socialist.

Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out--
Because I was not a Trade Unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out--
Because I was not a Jew.

Then they came for me--
and there was no one left to speak for me.

Martin Niemöller

Ellened? :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Lépjünk hátrébb egyet, vegyünk egy nagy levegőt, és lássuk, mi ellen is kéne tüntetni. Adott egy vállalkozás, amely nem termel konkrétan semmit (az édesélet-barátokközt-győzikesó-folytonbudapest-vagymi nem tartozik a termelés kategóriába), ennek ellenére 30 másodperces reklám levetítéséért elkérnek annyi pénzt, hogy te annyit egyben még nem láttál, viszont papíron veszteségesek - évek óta. Egyértelmű, hogy jó szokás szerint meg van az egész koreografálva, mint Tupirka.
Erre valakik kitalálják, hogy adózni kéne ezen nem kevés pénz után, erre jönnek azok, akiknek a zsebét csiklandozták ezek az összegek, és felheccelik a nagyérdeműt. Tudjuk, hogy a kisember milyen: ha balhézni lehet, balhézik. Ha valami ELLEN kell tüntetni, akkor ott lesz, akkor is, ha lövése nincs az egészről. Láttunk ilyent folyamatosan. Szóval summa summarum: hagyjuk ezt a témát olyanokra, akik szakavatottak, majd eldől, mennyire volt jó vagy rossz döntés.

--
Coding for fun. ;)

A valóság az, hogy 2010-ben és 2011-ben masszívan nyereséges volt az rtl klub, 2012-ben minimálisan veszteséges (a bevétele több, mint 10%-al esett vissza), tavalyi eredmény még nincs. (Én legalábbis nem tudok róla.)

Adót meg nyilván elég sokat fizet az rtl, tányát éppen nem.
De ha lenne is mondjuk 3 milliárdos nyereségük, akkor is fizetnének olyan 550 millió forintnyi tányát. Most meg kifejezetten rájuk szabva hoznának egy törvényt, ami szerint az rtl méltóztasson a kasszához fáradni és befizetni legalább 10 milliárd forintot a 26 milliárdos bevételéből.
Azért itt egyértelmű a cél, a haveri kézbe került tv2 konkurenciáját kiiktatni.

És a szakavatottakról: szeretett pártunk és kormányunk néhány emberén kívül kb. mindenki tiltakozik ez ellen a döntés ellen. Még az olyan eléggé fideszközeli cégek is, mint az mno/hírtv...

Pont múlt héten töltötték fel a FY2013 beszámolót (bal oldalon FY2012, jobbon FY2013, eFT)


ÜZEMI (ÜZLETI) TEVÉKENYSÉG EREDMÉNYE // -23,637,052 // 481,74
ADÓZOTT EREDMÉNY // 6,643,380 // 2,359,104
Jóváhagyott osztalék, részesedés // 0 // 2,359,104
MÉRLEG SZERINTI EREDMÉNY // 6,643,380 // 0

Úgy látszik, ez sem pontosan úgy van, ahogy sokan gondolják (azaz hogy szemét multi, éveken át veszteségesen működnek, biztos offshore, meg csalás!!44!), az RTL egészen pontosan egyszer volt veszteséges 2010-óta. Előző adataim meg nincsenek. (Lehetnének, csak lesz*rom.)

"nem termel konkrétan semmit" - ez a te véleményed. A reklámbevételek megsarcolásával, de minden, adott szektorra kivetett "átmeneti" "KülöN"adóval valaki ellen dolgozik a regnáló hatalom, ha ezt még oly nehéz is felfogni sokaknak. A reklámbevételre (bevétel, és nem abból származó nyereség!) kivetett adó következménye egyszerű, mint a faék: bele fog épülni ez az adó is a reklámok árába, amit a reklámozó fog kiköhögni, abból a bevételből, amit a célközönsége a reklámozott termékért/szolgáltatásért fizet neki. Minthogy a termék/szolgáltatás összes költsége (és ebben benne van a reklámra fordított összeg is) növekszik, a termék/szolgáltatás ára is szépen elkezd felfelé kúszni. Ki fizet meg? A végfelhasználó.

Az eszmefuttatás szép és jó - de azt feltételezi, hogy az összes extra adó simán ráterhelhető a végfelhasználóra. Ez viszont nem igaz. Lesznek olyanok, akik a jelenlegi áron még éppen meg tudják venni a terméket, az emelt áron viszont nem. Innen kezdve ha csak annyival emelkedik az ár, hogy a reklám extra adóját ráterhelje a jelenlegi vásárló körre, csökkenni fog a bevétel (és így a nyereség is), mert nem marad meg az összes vásárló. Persze lehet ezzel előre számolni és többet emelni - csak akkor meg még több vevő esik ki, így gyakorlatilag behozhatatlanná válik az extra adó miatti kiesés.
Innen kezdve a reklámra szakosodott cégek akkor is rosszul fognak járni, ha megemelik az áraikat.
A reklám árának emelése miatt - ahogy te mondod - a termék ára is meg fog nőni - ezzel meg azok a vevők járnak rosszul, akik ekkor már nem tudják megvenni az adott dolgot.

muszáj itt is politizálni? Nekem a hócipőm tele van vele, hogy mindenhonnan ez folyik.
Nem lehetne inkább a sörről, nőkről, kocsikról, IT-ról beszélgetni (tetszőleges sorrendben)? Épp elég sok irányból ömlik ránk a politikai sz@r, nem elég az?

lehet úgy járna mint az RTL, NAV vizsgálat....