Leadtek Winfast XP (Expert) fekete-fehér kép, mono hang

Fórumok

Leadtek Winfast XP (Expert) fekete-fehér kép, mono hang

Hozzászólások

Hi!
A .home/felhasználó/.tvtime/tvtime.conf alatt van a configfile nagyon jól le van benne írva benne minden.
Ha kell küldj e-mail-t és elküldöm a configfileom

De van egy prblémám, a beállítások ellenére a hang időnként "bezizzen", olyan mintha minden csatornaváltás után átállna stereora, ha a csatornaváltás után "e" billentyúvel átrakom monora akkor a következő csatornaváltásig nincs gond. Mi lehet a baj?

Nekem is expert kártyám van, nekem a kép, hang jó, bár alagjobb képet a kdetv alkalmazásban kapom, v4l2 driverrel.
De azért nekem is vannak problémáim...
- teletext nem nagyon megy, amikor megy, akkor is csak fekete betűk fekete, vagy átlátszó háttérrel. Nehezen olvasható:)
- távirányító... hát alapból a kernel jópár gombot nem nagyon ismer fel, írja, h unknown press released. Na, ezt kis kernel hackeléssel asszem megoldottam(életemben először nyúltam kernelbe, szal azért ez nem biztos,h jó). Így elértem, h az xev már kiír a gombnyomáskor valamit. De ez kevés, az enter, és a számok automatice működtek, de atöbbi gomb, az halott. Lircel se tudtam beüzemelni, de az is lehet az én hibám:)

Végre sikerült elérnem, hogy most már fel is tudok venni a kártyával linux alatt is hanggal!!! együtt.
Kell hozzá egy xawtv vagy tvtime valamint a streamer - mplayer duó (sajnos az ffmpeg nem hajlandó megenni a streamer kimeneti állományát).
Kétféle formátumot tud a streamer a kártyával kiadni: raw yuvy vagy rawbgr formátumokat, mindkettő elég nagy fájlt generál (kb. 300Mb/min), de az mplayerrel menet közben tömöríthető. A szkriptet ami megcsinálja mindezt érdeklődés esetén felteszem.

Továbbiak: felvétel közben nem tudom nézni, legfeljebb csak az mplayer kimenetét, ha birja a gép.

CzLaci

Irnal hozza par sor magyarazatot?
Ha jol latom, a "'config" egy kernel config, az *.sh scriptek, de az ir-common.c minek a resze? Patch? Kernel resze? Vagy a lirc resze (asse mukodik, csak a numerikus billentyuk.)
Szoval egy aprocska html file jol jonne a directory-ba, hogy melyik file mi es hova kell tenni/mit kell vele csinalni... Meg esetleg a kernel configbol csak annyit, amennyi ehhez a kutyuhoz kell...

A kernel konfig csak azért van ott, hogy beazonosíthatóak legyenek
a szükséges modulok.

Az ir-common.c-t én átírtam, így a kapott távirányítóval tökéletesen
irányítható a tvtime, bár pár gombot átvariáltam az igényeim szerint.

A tv.modprobe nem tudom, hogy kell-e így azonnal felismeri és betölti
a megfelelő modulokat.

A rec.sh volt az első sikeres próbálkozás a felvételre, de azóta működik
mencoderrel és ffmpeg-el is.

A menc_dvd.sh dvd kimeneti formátumot állít elő a felvett anyagból,
a dvdauthorral egyszerűen felírható DVD lemezre. A reklámok kivágására
az avisplit-et használom.

Koszi!
Kozben en is atneztem. A kernel config-bol 2-3 sor kellett.
Az ir-common.c a kernel forrasaban van, azt lecsereltem.
Koszike, nekem is (majdnem) mukodik. EGyedul az a gond, hogy iszonyatosan halk a felvetel hangja. Hiaba tekerem az AUX bemenetet (arra van kotve a tv-kartya) max-ra, akkor is csak akkor van hang a visszajatszasban, ha mindent feltekerek max-ra. De ez mar a kovetkezo hetvege menete lesz :)

Megeccer, koszi!

[code:1:44eef53a70]cx88[0]/0: AUD_STATUS: 0x45f2 [mono/no pilot] ctl=BTSC_AUTO_STEREO[/code:1:44eef53a70]

nalam is syslog "flood" van :(

nem lehet ezt valahogy megoldani?
kep, hang nalam jo.

uname -a
[code:1:44eef53a70]Linux graybox 2.6.11.10 #2 Sun May 29 13:21:26 CEST 2005 i686 GNU/Linux[/code:1:44eef53a70]

Hi!
Nekem is ilyen kártám van, UHU 1.2rc1-el.
Sajna a hangra az a megoldás, ha monoba rako, bár nekem winfos alatt is sistereg néha szóval ott is mono-n használom. A képet pedig úgy lehet megcsinálni, h a tv-time config fileban a hue opciót 0-ra rakod. De érdemes átnézni ezt a filet és rájönni mi mire való benne. Egyébként a képminőség rosszabb mint winfos alatt, de legalább működik.
Remélem segítettem.
Ja nekem is lenne problémám, a kép annyiban rosszabb mint windowsban hogy olyan mintha egy halvány "rács" lenne a képen, ez mitől lehet? Ja és hang is néma lesz ha castornát váltok (átlagba 5 csatornánként veszi le a hangot), de ha ilyenkor feltekerem akkor megint jó.

Nálam Windows XP alatt príma, tehát csakis valami driver gondja lehet. Továbbra sem működik rendesen, pedig azóta minden drivert próbálgattam, amit kiadtak hozzá a bytesex.org -on.
A fejlesztők is elismerik, hogy egyelőre messze vannak a teljes funkcionalitástól, talán ha megkapnák a szükséges infokat, lenne normális driver. :(

Sziasztok!

Van egy ilyen Leadtek Winfast XP (Expert) kártyám, amivel mindössze csak az a probléma, hogy a képe fekete-fehér, meg eléggé mosott is szegényke, ráadásul a hang is leginkább csak mono-ban működik, a tvtime-ot stereo-ra állítva csak sistereg. Többféle driverrel próbltam eddig, és a jelenlegi állapotnál mindegyik rosszabb volt (bytesex.org: cx88-0.0.3.tar.gz, cx88-0.0.4.tar.gz, snapshot video4linux-20040630-183039.tar.gz, valamint a 2.6.7-es kernelben levővel is). A modulokat betölti, íme az autodetect-elt részletek:

Jul 4 19:02:51 ws1 Linux video capture interface: v1.00
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800: Unknown parameter `radio'
Jul 4 19:02:51 ws1 cx2388x v4l2 driver version 0.0.4 loaded
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: found at 0000:01:07.0, rev: 5, irq: 11, latency: 32, mmio: 0xea000000
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: subsystem: 107d:6611, board: Leadtek Winfast 2000XP Expert [card=5,autodetected]
Jul 4 19:02:51 ws1 i2c-algo-bit.o: (0) scl=1, sda=1
Jul 4 19:02:51 ws1 i2c-algo-bit.o: (1) scl=1, sda=0
Jul 4 19:02:51 ws1 i2c-algo-bit.o: (2) scl=1, sda=1
Jul 4 19:02:51 ws1 i2c-algo-bit.o: (3) scl=0, sda=1
Jul 4 19:02:51 ws1 i2c-algo-bit.o: (4) scl=1, sda=1
Jul 4 19:02:51 ws1 i2c-algo-bit.o: cx8800[0] passed test.
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: i2c register ok
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: Leadtek Winfast 2000 XP config: tuner=38, eeprom[0]=0x01
Jul 4 19:02:51 ws1 ohci_hcd 0000:00:02.1: remote wakeup
Jul 4 19:02:51 ws1 tuner: chip found at addr 0xc0 i2c-bus cx8800[0]
Jul 4 19:02:51 ws1 tuner: type set to 38 (Philips PAL/SECAM multi (FM1216ME MK3)) by cx8800[0]
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: i2c attach [client=Philips PAL/SECAM multi (FM1216ME MK3)]
Jul 4 19:02:51 ws1 tda9885/6/7: chip found @ 0x86
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: i2c attach [client=tda9887]
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: registered device video0 [v4l2]
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: registered device vbi0
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: registered device radio0
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: set_audio_standard_BTSC (status: known-good)
Jul 4 19:02:51 ws1 cx8800[0]: cx88: tvaudio thread started

aztán
cx8800[0]: AUD_STATUS: 0x5b2 [mono/no pilot] ctl=BTSC_AUTO_STEREO
Ezzel telenyomja a messages logot rendesen.

Ez utóbbi már "csak" a hang lenne, de a doksi szerint sem működik megfelelően egyelőre.

Akinek ilyen kártyéja van, és rendese(bbe)n működik, az ne kíméljen a megoldással! :)

Köszi
Previ

Udv!

Nekem megy majdnem tokeletesen gentoo-sources-2.6.15-r1-el, mar csak annyi gondom van, h minden piros szin helyett lila van. :(
Tud erre valaki valami okosat mondani?

Hali

[quote:3ec7b3a4e3="Mberke"]Hi!
... A képet pedig úgy lehet megcsinálni, h a tv-time config fileban a hue opciót 0-ra rakod. De érdemes átnézni ezt a filet és rájönni mi mire való benne...

Eddig eljutottam, mármint hogy mit kéne beállítani, de sajna nem nagyon értem, hogy hol is. keressek egy tvtime.conf fájlt, vagy mit?!

Tudom nagyon gyökér vagyok, de nem bírok rájönni, hogy hol is kell a hue-, meg color értékeket beállítani...

Előre is köszi a segítséget!

[quote:393130f7e8="Previ"]Van egy ilyen Leadtek Winfast XP (Expert) kártyám

Nekem is ilyen van, sztereó nekem is csak sistereg, monóban használom, lásd még http://www.inf.bme.hu/~pts/pts-tv-record-video4linux-tutorial.txt

Nekem is ilyen kártyám van. Ellenben valaki leírná MAGYARUL, hogy mit kell lépésenként tenni?
Amolyan szájbarágós dokumentum-féle kellene, lépésenként, ui. angolul ennyire nem értek...
A gépen - jelenleg - egy Frugalware 0.3 verzió van próbaként. Abban van egy TV Viewer alkalmazás, de nincs se kép, se hang. Elleben van NO SIGNAL üzenet.

Nekem is Winfast XP Expert kártyám van a cx8800 chippel szerelve. A bttv nem megy vele csak az új driver, de az még nem működik teljesen jól. Egy heti munka után most elértem azt, hogy a tvtime programmal jól működik, a megjelenő kép szerintem jobb minőségű, mint a windowsos, ráadásul minden adóhoz külön beállítható a fényerő, kontraszt stb, win-ben ezt nem tudtam megoldani. A hangot hiába állítottam be monóra, minden csatornaváltás után véletlenszerűen zaj jelent meg 1-2 másodpercre. A tvtime-ba ezért átírtam a programkódot, hogy minden csatornaváltás után áljon át monóra.
A másik probléma nekem a távirányító volt, ezt úgy sikerült megoldani, hogy az ir-common kernel driver modulban átírtam a Winfast-hoz tartozó ir- kódokat, nagyrészt betűkre és funkcióbillentyűkre.
Így már csak a felvétel készítése maradt megoldatlan, mert a win-es felvételhez hasonlót nem tudtam eddig prezentálni.

CzLaci

Be tudnád írni a driverhez tartozó modules értékeket?

[quote:1e2e887969="toth_a"]Nekem is ilyen kártyám van. [...]
A gépen - jelenleg - egy Frugalware 0.3 verzió van próbaként. Abban van egy TV Viewer alkalmazás, de nincs se kép, se hang. Ellenben van NO SIGNAL üzenet.

Nos a "bytesex.org" oldalon található legújabb fejlesztésű driver segítségével sikerült a fekete-fehér, mono stílust előállítani.
A semmihez képest ez óriási előrelépés!

Ma du. nekifogok, s átírom keresztbe-kasul az összes config állományt... :-)))
Ha lesz + eredmény, akkor írok!

[quote:c7a8b19bd0="toth_a"][quote:c7a8b19bd0="toth_a"]Nekem is ilyen kártyám van. [...]
A gépen - jelenleg - egy Frugalware 0.3 verzió van próbaként. Abban van egy TV Viewer alkalmazás, de nincs se kép, se hang. Ellenben van NO SIGNAL üzenet.

Nos a "bytesex.org" oldalon található legújabb fejlesztésű driver segítségével sikerült a fekete-fehér, mono stílust előállítani.
A semmihez képest ez óriási előrelépés!

Ma du. nekifogok, s átírom keresztbe-kasul az összes config állományt... :-)))
Ha lesz + eredmény, akkor írok!

Hát igen. Főleg, hogy már egy éve is pont ugyanitt tartottunk... :D