Flightgear + joystick?

 ( ptoth | 2013. október 30., szerda - 19:54 )

Sziasztok,

Szeretnék a Flghtgear-hez egy nem túl drága, de használható joystickot, ugyanis billentyűzetről meglehetősen nehéz aprólékosan irányítani.

Van esetleg valakinek tapasztalata/tanácsa, hogy mit érdemes választani?

Köszönöm,
ptoth

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia,

Itt az én tapasztalatom. Üdv

Saitek X52-t szoktak mindenhol ajánlani mint belépőkategória. Egyébként meg Thrustmaster Warthog.
Most ebből egyik sem olcsó. De ezek jók és beváltak.
Most egy olcsóbb kategóriában én ezt venném: THRUSTMASTER T-Flight Hotas X. Tehát ezzel el is tudsz vezetni egy DCS: A-10C Warthog játékot.
A másik amit ajánlanék az a Saitek f.l.y. 5. Na de ez egy sima joystick nem egy hotas. Tehát kevés a gomb. Ezek a joystickok ilyen freespace jellegű cuccokhoz jók. Igazi repcsi szimulátorhoz hotas a jobb.

Szerk.: Ez is jó cucc Logitech® Extreme™ 3D Pro viszont nincs tolókar... Saiteken meg van 2 is.

Annyit hozzátennék, hogy a Saitek még kezelhető kategória, ha jól emlékszem, oldalkormányként is képes működni, míg - javítson ki valaki, ha tévedek - a TM-en nincs oldalkormány, külön kell hozzá pedálokat venni, plusz kb. tíz kiló (némi költői túlzással), ami ugyan jó, mert erősebb rángatástól sem ugrál, de ha nincs elég helyed, hogy fixen telepítsd, akkor elég komoly macera a pakolászása. :)

Il2 - 1946-hoz én is egy Saiteket használtam (wine alatt működött linuxon is a program :) ), de olyat ma már nem kapsz (Aviator régebbi verziója - az új már elég ramaty).


Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

TM Warthog Hotas: csekély 70k, már csak a turbina meg a rotor hiányzik a feelingből...
Ez nagyon lehangolt. Kisfizetésű hobbipilótákra nem gondolnak? :)

Sailtek X52: Ez nagyon patent cucc, külsőre ő jön be a legjobban, de még sajnos ez is felül van a megengedhető korláton.

THRUSTMASTER T-Flight Hotas X: Ez jónak túnik, van rajta tolókar, és 13-14k körül már oda is adják.
A gond az, hogy helikopternél - ez lenne a fő csapásvonalam - a függőleges tengely mentés nem tudnék hogy/mivel fordulni. Tudom, erre a valóságban is pedálok vannak, áthidalásként gombokra gondoltam.

Sailtek F.L.Y. 5: Ez 17k, de gombok miatt megérné.
Tolókar is van rajta, és a gombokra kényelmesebben megoldható lenne a függőleges tengely mentén fordulás.

Első ránézésre az utolsó lesz a nyerő, kérdés, hogy a gombokat tudom-e úgy kalibrálni, ahogy nekem kell.


Nem buktam meg. Csak az ötöshöz hiányzott még négy jegy...

Az olcsóbb Thrustmastert felejtsd el!
Nem hinném, hogy jobb lett, mint a kb. tíz évvel ezelőtti elődje volt. Az meg kb. két hónap után a kukában végezte, mert tízezer forintért nem volt kedvem áttaxizni vele a világ túlsó végére.


Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Szia!
Én elég régóta használok egy Thrustmaster Afterburner II-t, egyedül a twist funkciója romlott el (oldalkormány) 8 év után, egyszerűen a potméter nagyon zavarosan olvassa a le a jelet.
Mai napig ezt használom egyébként, csak emiatt került mellé egy Saitek pedál. Nem ér annyit, amennyibe kerül, persze kérdés mekkora realizmus a cél. A pedál 2 év után romlott el, egyszer nyomnám a féket, erre minden ellenállás nélkül lecsuklott, mivel a kicsi, alulméretezett pöcök, amibe a visszahúzó rugó volt kötve, eltört. Azóta figyelni kell, hogy visszabillentsem rendesen talppal :D
Azóta ezekkel tolom, ha van időm, de én FS-en szimezek, utasszállítókkal.

Van saiteknek egy profiler programja ami windowson nagyon jól működik linuxon nem tudom.
Szerkesztés: Egyébként a Stick-et el lehet forgatni balra meg jobbra. Meg mint írtam a tolókar az valójában 2 tolókar. Van rajta egy pöcök azzal lehet összekapcsolni és szétkapcsolni ha szétkapcsolod akkor az két egymástól független kar.