3 napig net nélkül lesz egész Magyarország! ???

Hozzászólások

hihetetlenul kamu szagu, amit a "cikk nem ert veget, like utan folytatodik" csak megerosit

amugy is miert vagnak el, most is tobb redundans kapcsolat van.

A'rpi

Épül a diktatúra! Ez a Magyar Nagy Tűzfal első bétatesztje!

És a "Nemzeti Internet Fejlesztési Hivatal" fejleszti.
Olyan lesz, hogy amelyik csomag rosszalkodik, arra rávág egy nagyot karikás ostorral. Ha egy "főszerver" pedig nagyon renitenskedik, azt tüzes nyilakkal teszik helyre. Így a javításuk nem kerül milliárdokba.

--
http://csuhai.hu

Kommunikációs oldalról pedig azonnal megjelenik a hivatalos sajtóközlemény: "A támadásokat visszavertük. A rosszalkodó izgága kötekedő csomagoknak adtunk néhány kokit, a főszervernek leesett néhány saller, üzemeltetőiknek kiosztottunk néhány baráti tarkón verést..."

BlackY

Én már pályáztam a "Nemzeti Internet Szerverterem" üzemeltetésére. Ha összejön, akkor 20 évig megalapozott lesz a jövőm.
Már ki is írtam a bejárati ajtóra: "Itt hamarosan Nemzeti Internet Szerverterem nyílik!".
Tényleg elfogadhatatlan, hogy ma Magyarország legnagyobb szolgáltatói kiviszik a pénzt az országból.
Magyar gépre magyar webet!

Az ünnepélyes szalagátvágás (elkerülhetetlen) alkalmára a meghívottak és meg sem hívottak, de úgyis ott ünneplőkre való tekintettel igyekezzél mindent lebetonozni, még ha az kissé akadályozza is a mobilitás kiteljesedését.

Továbbá javaslom a Nemzeti Gépterem megtöltéséhez létrehozni a Nemzeti Információelméleti Alapokat, ahhoz pedig a Nemzeti Boole-algebrát.
Ezek lehetővé tennék az adatok automatikus titkosítását azáltal, hogy adott bitnek az ellenkezője sem volna igaz.
Tkp. nem nehéz feladat, hiszen csak a környezetet kell matematikailag leírni.

Aki vesz minimum 150kg internetet, annak 3 napig biztosan kitart.

Az tényleg kitart, mivel jelenleg az egész internet csak kb. 50 grammot nyom.

http://www.hir24.hu/it-mobil/2011/11/04/50-grammot-nyom-az-internet/

De ha a gépek súlyát is számoljuk, akkor annyira már nem is sok az a 150 kiló:

http://www.gamestar.hu/kozel-500-milliard-kilogramm-az-internet-sulya.h…

Az emberek nagy része nem biztos, hogy érti ezt a viccet. Nem csodálkoznék rajta, ha a szerzőnek hamarosan a rendőrségen/bíróságon kellene magyarázkodnia a cikk miatt. Akár az internetszolgáltatók is szép kis pert akaszthatnak a nyakába.

Ha igen, akkor esetleg azt a vicces kiírást kéne megszüntetni a yourbank fizetés oldalán, hogy az F5-öt le ne nyomja a kedves felhasználó, mert akkor újraterhelődik a kártyája...ilyenkor kicsit aggódom, hogy ha a rendszernek ez a része ilyen remekül működik, akkor a többi mennyire jó...

Üdv,
Gergely

PS: Ha saját erőből nem megy a megoldás, akkor nyugodtan keressetek meg, szívesen segítünk.

PS2: Ha ez nem az a yourbank, akkor bocs :)

^- Hazai informatika krémje vs realitás-érzékelés.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Aha...meg a konnektorból terjedő vírus, amely ráül az analóg modem vivőfrekvenciájára és kisüti az alaplap összes kondenzátorát...amolyan Gentoo linux módra...

:-)

Nekem elsőre nem jött le az oldal, tetszett a hivatkozás benne:

Warning: getimagesize(http://budoskocsog.com/images/internet-user.jpg)

A hibaüzenet tartott tovább is, csak az már nem érdekes. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

komoly webhírek:):):) ...

"
Halállal fenyegeti a Mikulást, ha nem hozza meg ajándékait
Egy brit lány azzal fenyegeti a Mikulást ajándékkérő levelében, hogy megöli, ha nem hozza meg neki a kívántakat. A gyerek már nem kicsi, 13 éves. Kívánságlistája meglehetősen hosszú, van rajta okostelefontól kezdve sok minden, amelyek akár még teljesíthetők is, egyvalami, illetve valaki azonban nemigen. Mekeeda Austin azt is kéri, vagy inkább követeli, hogy a télapó vigye el neki Justin Bieber kanadai tini popsztárt. A bakfis ugyanakkor rugalmas. Levelében közli, hogy ha legalább két dolgot megkap vágyai tárgyai (és személye) közül, akkor nem végez a Mikulással, tehát nem kell a télapónak az összes kívánságot teljesítenie. Ha viszont még kettőt sem fog, akkor nemcsak neki lesz vége, hanem rénszarvasának is, mert a lány azzal fenyegetőzik, hogy levadássza Rudolfot, megfőzi és a szarvashúst hajléktalanoknak szolgálja fel karácsonykor.
"
... szerintem a mikulás +védi a szuperszervereket + az üvegkábeleket, a morcos krampuszok + DoS-szel +virgácsolják a webhíreket :):):)

nem április elejéről maradt a webhírek ???
+jegyzem, tegnap több májusi cserebogárral találkoztam, lehet, hogy idén a rossz időjárásra való tekintettel, minden csúszik 1 hónapot :):):)

_____________________
www.pingvinpasztor.hu

"A mostani főszerverek elavultak, és az utóbbi években milliárdokat kellet javításokra költeni. Az új szuperszámítógépek négyszer olyan gyorsak lesznek mint a mostaniak, és 2010-es modellek lesznek."

A főszerverek elavultak ezért az utóbbi években milliárdokat kellett költeni :D Nem is tudtam hogy a közgép informatikával is foglalkozik ;)

"Nemzeti Internet Fejlesztési Hivatal"
hahaha, legalább nyomott volna egy google-t előtte, hogy kissé hihetőbb legyen.

Van itt nekünk egy szimulátorunk, ha valakit érdekel.

Gyenge hoaxnak tűnik.

De elgondolkoztam: mi lenne, ha valami igen spéci baleset miatt semmi más baj nem történne, csak 3 napig nem lenne net az országban?
(Tudom, ez elég irreális, hogy egyáltalán, sehol se legyen net, de gondolatkísérletnek jó.)

A frusztrált netfüggők és a Neptunba bejelentkezni nem tudó diákok lázadásán kívül történne valami komoly?

Akadozna emiatt pl. az élelmiszer-ellátás, mert egyes nagy cégek logisztikája teljesen netfüggő? Kellene gyárat leállítani, mert nem érkeznének alapanyagok?

Mennyire függünk az Internettől? Ezt nem látom.

Az hogy nem lenne "Internet" talán nem akkora érvágás persze unnám magam kicsit youtube nélkül de csak túlélném.
A neptun például belső hálózaton fut az egyetemeken, és kb mindegyiknek van saját dns szervere is.
Attól hogy nem lenne index meg hup az intézményi hálózatok még működnének.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

"Attól hogy nem lenne index meg hup az intézményi hálózatok még működnének. "

Igen, de pl. otthonról már nem tudna bejelentkezni a diák.

De nem is ez a fő kérdés, hanem hogy lennének-e gondok alapvető cikkek terén. Pl. ha pár nagy bolthálózat a megrendeléseket teljesen Interneten rendezi, akkor 3 nap alatt nem tudnának visszaállni telefonos/faxos rendszerre és pl. nem lenne kenyér a TESCO-ban vagy tej a SPAR-ban vagy azokban a nagykereskedelmi központokban, ahonnan a kisboltok beszerzik az árut. Bekövetkezne ilyesmi, ha lokálhálók ezreire hullana szét a net?

Nem lenne humán kapacitás feldolgozni a rendeléseket. Szimplán Ennyi.

3 nap amugy az alapvető élelmiszerek szempontjából nem probléma, főleg, hogy a legtöbb háztartásban van 1-2 hétre elegendő élelmiszer. Nagyobb probléma ott kezdődne, ha kártyával kellene fizetni a boltban. :)

--------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem, a nagyobb probléma ott kezdődne, hogy kártyával kéne fizetni a benzinkúton. Nem nekem - nekem tök mindegy, hogy a világ mely pontján vagyok munkaképtelen, ezáltal hasznavehetetlen net nélkül - hanem a pl. a kenyér- vagy tejszállítónak, vagy a palackos vizet szállítónak ott, ahol (szánsájnendzsiníring rulez) az arzénmentesítés égisze alatt az utcai kutakat azonnal be is szántották sóval.

Ilyen krízishelyzetben jön elő a túlszabályozottsággal vegyes káosz igazi szépsége: házipénztár effektíve zéró, hitelezni meg épeszű ember 5 percre sem mer senkinek, mert vagy ukrán verőlegények hajtják be, vagy senki.

- o -

Egyébként olyan helyen dolgozom, ahol a tényleges termelő és termeléskoordináló folyamatokból minden megoldható papíron, ceruzával, mégis ha a folyamatot elkezdi támogatni egy rendszer, fél éven belül a fluktuáció és a lustaság folytán már senki nem tudja, vagy hajlandó tudni, hogy hogyan lehet a rendszer nélkül 1 órát átvészelni.
Mint a cigánytűz, amely mellett inkább megfagynak, de juszt sem kelnek fel, hogy rátegyenek egy hasábot.

No, ezt lehet ellátásra és közigazgatásra extrapolálni.
A helyzet kínosabb volna, mint télen, mert a BM nem tudna megnyugtató SMS-t küldeni.

Ilyesmitől tartok én is. Nagyon ingatagon építjük fel a fontos ellátási láncokat is.

Pedig nem kell háború: elég lehet egy jókora napkitörés vagy egy ügyesen megírt vírus/féreg, ami nem a PC-ket, hanem a nagy routereket üti ki, aztán itt állunk hülyén. Ezeknek persze kicsi az esélye, de azt hiszem, semennyire nem vagyunk felkészülve rájuk.

(Nyugi, nem vagyok pánikolós, nyugodtan alszom, de azért próbálok figyelni az ilyen dolgokra.)

Pár hónapja 2 órát adott az egyébként is többórás várakozáshoz egy rendszerleállás a nyíregyházi megyei kórház gyerekosztályán*.

Az ilyen "csak" kényelmetlen (picit többet hisztizik a gyerek, ezáltal a szülő, ezáltal az ápoló és orvos, miáltal picit több a félrekezelés) események kellene, hogy intő jel legyenek tartalék folyamatok készítésére, és horribile dictu, tesztelésére.

(*OFF: Hogy nincs az a szar helyzet, amit a (túl)féltő szülő még szarabbá ne tudna tenni, mi sem példázza jobban, mint az, hogy amint meghallja, hogy a mentő által beszállított gyerek prio1-et jelent, beszáll vele a kocsiba, hazemegy, és kihívja a mentőt. Ingyen van...)

Kereskedelem jó része 3 napra off, bankok 3 napra off (ez már magában okozhat nem kevés logisztikai problémát) nem keves szolgáltatás, amit az utóbbi években inetrnerre telepitettek at, 3 napra off. (Tegyünk mindent kludba, merazjo!!!) Kommunikáció gyakorlatilag redukálódna a mobiltelefonra es az analogra (bár kinézem, hogy már azt is benőtte teljesen az internet), és ugye a mostanság teret hódító voip is off lenne...

Szóval nem kell aggódni, nem ekvivalens egy 3 napos áramszünettel, de, hogy a kárelhárítás költsége mellett a 4-es metró mutyizást körberöhögnénk kínunkban, azt merem borítékolni. Ma már az internet egy ország működése szempontjából kritikus fontosságú.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Kommunikáció gyakorlatilag redukálódna a mobiltelefonra es az analogra (bár kinézem, hogy már azt is benőtte teljesen az internet)"

azert azt nem gondolod, hogy a telekommunikacio a normal internet madzagon kozlekedik? :-)

lte (4g) az mar ip alapu, de teljesen dedikalt vonalak vannak (AFAIK), ezert van az, hogy kulfoldre telefonalva vonalkapcsolt fallback van ket volte kepes halozat/telefon kozott :-)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Nálunk egy napig nem lesz gáz sem, itt világvége:D

Ez a webhirek.com olyan mint a hírcsárda?
Találtam egy olyan hírt, hogy kitör a 3. világháború.
Idézek: "A szakértőnk szerint ha Amerika mérges lesz akkor nekik csak egy rakétát kell kilőniük, és még a történelemből is eltörlik Észak-Koreát."
Nem gyenge!

Ezt a Nagy L. Józsefet meg kellene csapkodni egy szívlapáttal.
Másrészt én elindulok Kaliforniába, azt mondják, ott dúskálnak az internetben.

A false rumor, for instance, may occasion an enormous loss in prestige and money if not handled promptly and effectively. -- http://www.historyisaweapon.org/defcon1/bernprop.html

http://budoskocsog.com/images/felsofokonhu-informatikai-hattrenek-bemut…

http://www.facebook.com/r.php?fbpage_id=117853384916859&r=111

KFKI Rendszerintegrációs Zrt. megosztott egy hivatkozást.
2010. július 27.
Ön szerint ki az, akinek a véleményére a leginkább odafigyeltek ICT témában az elmúlt 12 hónapban? Az IT Business szavazása, ismerős arcokkal.
IT Business - Véleményformáló
www.itbusiness.hu
Tetszik · Hozzászólok · Megosztom

http://www.origo.hu/tudomany/20100310-mta-akademia-csilleberc-szupersza…

S ezt mind nekem címezted? :)
Én kedvelem a hozzászólásaidat, és amikor van időm, el is olvasok sok mindent, amire hivatkozol, de most megkönnyíthetnéd a dolgomat. (határidős munkám van épp...)

Egyébként elég hamar leleplezték ezt a marhaságot, asszem az indexen volt leghamarabb cikk róla (fixme).

Bakker, és reggelre nem volt netem. Modem on/off megoldottam, de röhögtem kicsit. :)

Köszi, hogy szóltál. Akkor viszek haza a melóból mielőtt elzárják.

Internet internet, kettőt egy százasért :D