milyen webkamerát?

 ( gllo | 2013. május 27., hétfő - 0:06 )

Helló! Első webkamerámat szeretném megvásárolni. Kis utánanézés után arra jutottam, hogy egy auto-fókuszos, jó minőségű mikrofonnal rendelkező, üveglencsés, 640x480 felbontásnál 30 FPS környékén teljesítő, linux alatt lehetőleg out-of-box működő (megtaláltam az UVC által támogatott készülékek listáját) webkamerát keresek max. 5-6 kHUFért - ha van ilyen. Tudtok ajánlani ehhez hasonlót, beváltat? Érdemes 720p HD kamerát vásárolnom, ha nem várható, hogy a jövőben fejlődne a feltöltési sebességem? Jelenleg max 60 kB/s, ami HD-hez kevés, de ha valamelyik HD-s kamera tudja csak a fentieket az alacsonyabb felbontásnál akkor megfontolandó.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

UVC-re van az a trukk, ha designed for vista/win7+ logos, akkor az biztosan UVC, mert csak akkor adjak meg ra az ablakos logot

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Szia,

nekem otthon egy http://www.logitech.com/hu-hu/product/hd-webcam-c310 -em van, nagyon jó minőségű képe van, viszont a 720p x 30FPS-t azt csak
nagyon jó fényviszonyok között tudja biztosítani. Az ára miatt nem kell megijedni, http://www.argep.hu/product_1310424.html kb. 8.5k.

+1

nekem kb 1 éve sikerült 7-7.5k körül venni 3 ilyet, nagyon beváltak.

Logitech-nek jó webkamerái vannak és a beépített mikrofon is jó minőségű különösen ebben a kategóriában. Nekem ilyen van:
http://www.logitech.com/en-us/support/3056
Linuxon is tökéletesen működik.

+1, jo cucc, de mostanaban nagyon felment az ara, en 12k-ert vettem.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Én még 14k-ert vettem. Nem is volt rossz az a 12k ár.

Jelenleg 20k korul aruljak, erre irtam, hogy felment az ara.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Köszi mindenkinek a tippeket! Vettem egy Logitech C270-et. Nem sok a különbség a C310-től (3 vs 5 MP állóképnél). Igaz műanyaglencsés, autófókusz sincs de nem kell annyira bonyolítani - videótelefonáláshoz ez is bőven tökéletes lesz.

Én is tervezek webkamera vételt és nem a leggagyibbat akarom. Amit szeretnék (azon kívül, hogy ne 2mm-es lencséje legyen azaz legyen fényereje, az a következő:

A függőleges állású, vízszintes mozgású tárgyak ne mutatkozzanak ferdének a képen. Ez nyilván a kiolvasott sorok pufferelésével kapcsolatos, de nem tudom, mi ennek a tulajdonságnak a neve és mit figyeljek, hogy ne ilyen kamerát kapjak.

Mit figyeljek, hogy ezt elkerüljem?

Ha CCD chip van benne akkor biztosan nem lesz ilyen problémád. CMOS kamerák gyengéje ez a jelenség, de vannak kivételek, egyre több a minőségi CMOS kamera.