Freebsd & HP3325

 ( shanky | 2004. május 13., csütörtök - 8:20 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hali!
Hozzatok fordulok segitsegert, mert mar semmi otletem sincs es sehol sem talalok tampontot. Tehat vettem egy HP3325-os csodamasinat, gondoltam jo lesz a munkamhoz kapcsolodo iratok szoveges nyomtatasahoz. Hat igen jolenne ha mukodne. A problemam tulajdonkeppen az, hogy ugy tesz a rendszer, mintha minden szuperul mukodne, de megsincs kinyomtatva amit szeretnek.
Rendszer usb csatlakoztatasakor azonnal felismeri a nyomtatot, ulpt0 hp 3320-kent. feltettem a hpijs csomagot portsbol es atmasoltam es szerkesztettem az ifhp filet a helyere (/usr/local/etc/bin/ifhp ez vegzi a gs beallitasokat es a tobbi szennyes munkat) es a ports altal gyartott printcap filet is betettem az eredeti helyere. lpd fut hibamentesen, es lpr sem jelez hibat. Linuxos nyomtatonal olvastam, hogy mountolni kell az eszkozt, de errol sehol sem talaltam meg csak utalast sem. Ha valaki tud, plz segitsen, mert nagyon fontos lenne, hogy mukodjon.... Ha a rendszerrel kapcsolatosan van valakinek kerdese, azonnal valaszolok, csak annyi dolog van, ami miatt nem mehet, hogy nem akartam folosleges adatokkat terhelni a topicot.

Elore is koszi!

Az ugyben ujabb fejlemeny, hogy x11-es gs csomagot telepitett maga melle a hpijs. Ezt lecserelve mar tokeletesen mukodik a nyomtato. Csak az a problema, hogy ezt sajnos csak akkor tudtam meg, mikoris megprobaltam manualisan atadni a parametereket a gs-nek. Kar, hogy ezert alapbol nem tesz sehova warning log-ot, mert igy ha a gs-nek baja van, akkor arrol nem ertesulok, es mellesleg nem erre ment volna el 2-3 ora. :evil: