Ennyire drága lenne az Android?

Fórumok

Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy mi a frászt csinál az Android telefonomon (Samsung Galaxy S) külföldön az OS Services nevű folyamat, amikor 4 MB adatforgamat bonyolít le egy nap alatt (14000 Ft)?

Hozzászólások

A kérdésedre a választ nem tudom, de érdemes lehet utánajárni a szolgáltatónál is.

Volt rá példa, hogy adott országra vonatkozóan számláztak le egy összeget, amin átmentünk ugyan, de az adott pillanatban egy másik országban volt már a telefon (az előbbi országban pedig csak átutazóban volt még korábban).

Persze ez a bizonyos ország, ahol számláztak kicsit magasabb tarifával bírt, így az összeg végül sokkal alacsonyabb lett.
Az végül nem derült ki, akkor mi forgalmazott (nem Android rendszer amúgy).

Azt nem hiszem persze, hogy az esetek nagy részében ilyen egyszerű a helyzet, csak jelzem, hogy ilyenre is volt már példa...

drágább adminisztrálni a folyamatos adatkapcsolatot talán?

én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mért nem megoldható az a dolog (ami régen volt roaming címszóval), hogy helyi számot hívok, akkor az nem

mobiltelefon-(roaming)->honos hálózat-(nemzetközi hívás)->hívott
hanem
mobiltelefon-(helyi hálózat)->hívott

ugyanezen alapon megoldható lenne az is, hogy adatkapcsolatnál a helyi szolgáltató hálózatán mész ki
az internetre (pláne ha átírod az APN-t), helyi adat tarifával (még 100% hasznot is képes volnék elviselni erre - lásd 2G ~20 EUR az 50MB ~20 EUR helyett...)

"Volt rá példa, hogy adott országra vonatkozóan számláztak le egy összeget, amin átmentünk ugyan, de az adott pillanatban egy másik országban volt már a telefon "

Androidon nem lehet kikapcsolni az adatroamingot?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Látom nem voltam egyértelmű.
Sokallom a 350 Ft / 100 kB-ot, de ez nem az EU, és nem is közeli Európa, így magyar szolgáltató erre normális díjat nem fog ajánlani.
A gondom nem ez, hanem az, hogy van egy idióta telefonom, ami a hozzájárulásom nélkül számomra ismeretlen adatot forgalmaz, ami mennyiségben többszörösen meghaladja a normál, külföldi adathasználati szokásaimat, és ezáltal több tízezres számlát csinál. Mindezd egy rendszerfolyamat (OS Services) teszi.
Ennél már csak az furcsább, hogy a legtöbb "hozzáértő" szerint a roamingot kellene kikapcsolnom, az adatforgalmat letiltanom, vagy a telefont kidobnom. (Utóbbi felé amúgy hajlok)

--
Kum G.
Linux pólók HUP pólók Linux tanga

Nem írtad, hogy milyen android verzió fut a telefonon. Én 4.2.1-et használok és nincs "OS Services" rendszerfolyamat. Esetleg a telefon kidobása előtt próbálj meg telepíteni egy újabb rendszert hátha az jobb lesz ebben a tekintetben mint a jelenlegi.

Én ezt telepítettem: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2004118

--
maszili

Legkozelebb tessek tiltani a Data Roamingot es ugy amblokk az adatforgalmat kulfoldon.

Elviekben a System Settings / Data Usage menüpont alatt alkamazásonként részletezve van az adatforgalom. Ott nem látszik, hogy melyik alkalmazás okozta?

--
maszili

Jelentget a gúglinak, gps, wifi, cella adatokat.

Háttér adatforgalom kikapcsolva?
Autosync, autoupdate kikapcsolva?
Weather app és más bólogatókutya app kilőve?
Felhasználói fiók törölve?
My Data Manager app van a telefonon?

A bug leírása:
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=2379

A helyes megoldás a telefon falhoz baszása és egy 3-4 éves webképes buta telefon vásárlása és modemként történő használata.
Az okostelefon nem arra van, hogy eszközként használd hanem, hogy jó köcsögként fogyassz és hasznot termelj a cégeknek.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Háttéradat, autosync, autoupdate kikapcsolva, időjárás és hasonló app nincs (nem is volt), felhasználói fiók törölve (plusz minden Google alkalmazás felhasználói adata törölve).
My Data Manager van, onnan tudom, hogy mi mennyit fogyaszt (és mennyit fogok majd ezért fizetni)

Hajlok a megoldásod felé, annyi különbséggel, hogy a régi Nokia E51-emet fogom újra használni, ott nem okozott ekkora problémát, ha e-mailezni kellett külföldön. Rendelek is bele egy új akksit ha hazaértem!

Mindenesetre elég szomorú, hogy ez így működik.

--
Kum G.
Linux pólók HUP pólók Linux tanga

Vannak a világnak olyan helyei bőven, ahol ez nem megy ilyen egyszerűen, csak nem utaztál még elég vicces helyre.

Törököknél még úgy is jártam, hogy a Turkcelles srác által kezembe nyomott sim (mármint hogy nem a boltban, hanem bent az irodában a HLRt adminiszráló egyik srác), hogy tessék itt van másnnap reggel múlva simán nem ment, mert a telefonom imei-e nekik külföldi volt, és nem tudta megtekerni, adott egy telefont. De az, hogy nem vehetsz, vagy legalábbis nem egyszerűen, az elég sok, egyébként meglepő helyen van így. (Pl finneknél is a heliy srác mutatott id-t mellettem. Mondta, hogy lehetne az enyémre is, de az itt a kisboltban plusz 25 perc lett volna).