UHU 2.6.5 és scsi "emuláció"

Fórumok

UHU 2.6.5 és scsi "emuláció"

Hozzászólások

Sziasztok!

Egy olyan gondom van, hogy uhu 2.6.5-ös rendszeren szeretnék cd-t írni, de a cd író progik nem ismerik fel az írómat, mert mindenképpen scsi eszköz kellene nekik. Ugytudom a 2.6.5 -ös kernelben már a scsi emuláció alapból bennt van, de azért megnéztem a kernel konfigurációt és van benne egy olyan rész, hogy scsi emulation, amit azért a biztonság kedvéért bekapcsoltam. De alapból így sem scsi íróként látják a programok az írómat.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen konfigurációs fájlt kell modosítani és hogyan, hogy ez működjön?
Ja és grub-ot használok, mert lilonál azt tudom hogy ott kell modosítani a lilo.conf-ot és valami hasonlót kell beírni: hdb=ide-scsi hdc=ide-scsi
köszi!

http://fellow.linuxforum.hu/kernel_felkonfig
lenyeg: nem kell scsi emu egyaltalan, hanem "Include IDE/ATAPI CDROM support"
tehat az ide-scsi _sem_ kell
iras: pld 'cdrecord dev=/dev/hdX' nem az eddigi 'cdrecord ide=0,0,0'

Köszi a segítéget!

Így most tökéletesen üzemel :lol: .

még annyit, hogyha a cdrdao programot is akarnád használni... az nem fog menni. de nem is kell, mert az újabb cdrecordoknak van egy cuefile opciója, így gyak. kidobhatod a cdrdao programot, ha csak írásra használtad :wink:

[quote:78a8aa2de3="vmiklos"]még annyit, hogyha a cdrdao programot is akarnád használni... az nem fog menni. de nem is kell, mert az újabb cdrecordoknak van egy cuefile opciója, így gyak. kidobhatod a cdrdao programot, ha csak írásra használtad :wink:

Köszi a tanácsot :)