A téli gumi csak humbug!

 ( Hevi | 2013. január 21., hétfő - 17:31 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A téli gumi a téli fagyos útra van, nem a hóra. A hóra hólánc való!
Egyébként hihet bárki, amit akar, de én saját bőrömön tapasztaltam, 0 fok körüli aszfalton mennyivel jobban fog a téli gumi.

szerk: megnéztem a videot. Ezek nem azt hozták ki, hogy havon a téli guminak jobb az úttartása, és hideg nedves aszfalton 7 méterrel rövidebb a fékút? Vagy csak én nem értek semmit? :D
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Aki még ma is azt hirdeti hogy nyári vagy négy évszakos gumi kell az vagy retardált vagy fillérb.szó. :)

--
http://neurogadget.com/

Elhiszem, hogy jobb, de a második teszt engem nem győzött meg, ugyanis hiányzik a kontroll. Ugyan azt a mérést meg kellett volna ismételni 7 fok fölött is, mert szerintem még 40 fokon is jobb a téli gumi tapadása...

Ahogy mondod.

40 fokon már túl jó. Többet fog kajálni az autó, a téli gumi pedig egy nyár alatt elfogy.

------------------------

és mivel kb. radírpuhaságúra puhul, még csúszkálni is fog picti, oylan lesz, mintha enyhén vizes úton mennél, plána ha ülnek az autóban 4-en s csomagok is vannak benne.

Jobb, csak túlzottan is tapad, olyan, mint a radírgumi. Nagyon gyorsan kopik (amit persze aztán sokan nem néznek meg télen, és mennek majd a tél beköszöntével lekopott téli gumival...), tobbet eszik a kocsid, a kopott téli gumi nyáros is nagyonnkedvezőtlen tulajdonságokkal bír. Mindez nagyobb sebességeknél hatványozottan kijön, sőt, én tapasztaltam azt is, hogy nyáron nagy melegben, a téli gumi egy lendületesebben vett körforgalomban meg-meg-csúszik, míg egy jó nyári gumi csak tapad és tapad.

A fogyasztást tudom (mondjuk az télen is nagyobb, ha nem is olyan mértékben), a radírozásra nem gondoltam. De igazából az lenne a korrekt, ha ezt a tesztet -10 és +40 között 4-5 hőmérsékleten elvégeznék.
És hogy világos legyen: tudom én, hogy a téli gumi jó, és hogy kell is télen (bár a 7 fokos limitről nem vagyok meggyőződve), a második kísérlet nem bizonyított semmit, vizes úton szerintem mindig jobb lesz a téli (esetleg nagyon melegben nem), egyszerűen azért, mert jobb a vízkiszorítása.

Ugyan nem értek az autókhoz, de egészen véletlenül a téli gumi nem télre való, míg nyárra a nyárit illene használni? :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

De. Csak azért téma ez minden évben (és nem egyértelmű mindenki számára), mert sok autóstársunknak az a pár fillér fontosabb, mint az élet- és vagyonbiztonságra való törekvés. (a téli és a nyári gumi rendszerint nincs külön felnire szerelve, ezért évente 2x~6000 ft a cserélgetés, de ha 1x áldoznának felnire (bontva nincs ára), akkor az egészséges életmód jegyében egy emelő és egy kerékkulcs segítségével otthon is megoldhatnák).
Inkább előadják ha felmerül a téma, hogy milyen ügyesen vezetnek télen a nyárival, és a többi béna autós bezzeg téli gumival is milyen béna.

--
http://neurogadget.com/

A baj az, hogy általában nem a vétkesek, hanem az ártatlanok maradnak ott az ilyen helyzetekben. Ha fordítva lenne ugyanez 100%-os aránnyal, akkor azt mondanám hogy pusztuljon a férgese, úgy is sokan vagyunk erre a sárgolyóra.

20-25 fokig jobb a tapadás, de ahogy már korábban említették, olyan mint a radir és fogyik erősen. 40 fokban már morzsolódik ami miatt már rosszabb a tapadása

A videó pont azt bizonyítja, hogy jobb a téli gumi, nem?

^- avagy miert nem kell kiirtani a magyar irodalom es nyelv oktatast.

(Komolyan ennyire nem sut le az ironia es a hatasvadasz cim, mint stilisztikai elem?)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hát a magyar valóban nem az erősségem, de ahogy látom nem csak nekem nem esett le.... :(
Amúgy meg ebben a világban már mindent el tudok képzelni... talán ezért nem éreztem az iróniát....

jol latom, hogy ezek magyar rendszamu autok? :)

Sztem a magyar rendszámon van kötőjel is.

Szerintem svéd (már csak azért is, mert ezzel kezdi a videót). :)

nem, rosszul latod. :)
sved, vagy litvan lehet, de nem magyar az biztos. (nincs kotojel a szamok es a betuk kozott, es mas a karaktertipus mint a mayaron)

Régen jártál már erre úgy tűnik :)

--
http://neurogadget.com/