Milyen TV-t vegyek?

Jelenleg likviditási problémáim vannak. Próbálok mindent kiadást visszafogni és a digitális átállás egy segítség lenne. Jelenleg kb 13k-t fizetek kábelTV-s internetért és csatornákért. Ha digitális adás vételére alkalmas TV-m lenne, akkor egy kb 6k-s csomagra át tudnék állni. Ezzel kb 7k-t spórolnék havonta, igaz a TV törlesztőrészlete rövidtávon elvinné ezt az összeget.
Ezért nézegettem olyan TV-ket, amelyek digitális vételre alkalmasak és 0% THM-re megvásárolhatóak. Ettől még szeretnék jó készüléket venni.
Következők esélyesek:
Samsung LE32E420E2W: LCD, 81 cm képátló, 1366 x 768 felbontás, Series 4 -> 70k HUF
Samsung UE32EH4000W: LED, 81 cm képátló, 1366 x 768 felbontás, Series 4 -> 85k HUF
Samsung UE32EH5000W: LED, 81 cm képátló, 1920 x 1080 felbontás, Series 5 -> 95k HUF
Samsung UE32ES5500W: LED, 81 cm képátló, 1920 x 1080 felbontás, Series 5 -> 120k HUF
Samsung UE32ES6100W: LED, 81 cm képátló, 1920 x 1080 felbontás, Series 6 -> 130k HUF
Samsung UE40EH6030W: LED, 102 cm képátló, 1920 x 1080 felbontás, Series 6 -> 140k HUF

Melyiket lenne érdemes, ha okosTV-t szeretnék leginkább? Series 6 TV-k megérik a plusz pénzt? _Ritkán_ neteznék róla, DLNA-ra használnám, 3D kevésbé érdekel. Monitorjaim és mobilom Samsung, de ha egyéb márka jobb vagy ár/érték viszonyban jobban megéri, akkor nyitott vagyok arra is.

Hozzászólások

Nem kötözködés képen, de a "próbálok minden kiadást visszafogni" és az új TV vétele 70K-140K értékben nekem kicsit nem nagyon passzol egymáshoz. Költséghatékonyabb lenne venni egy digitális STB-t, kb. 10K-ért és rákötni a meglévő TV-re...

Több hónap alatt kellene kiadnom a 70k-140k-t, részletekben. Másrészt a csomagváltással kb 7k-t megspórolnák havonta, (majdnem) a TV törlesztő részletét.
Továbbá kb hat-kilenc hónap múlva jobban fogok állni anyagilag. TV egyébként működik, azt leszámítva hogy nem éppen mai és csak egyszerű antenna dugallj van rajta.
STB-t itt csak bérelni lehet, pontosan nem tudom mennyiért. _Talán_ havi 1000-ért.

Vegyél egy DVB-T boxot, 8-15E Ft-os áron. Ha a kábelszolgáltatódnál van DVB-C a kábelen, akkor ahhoz illene adnia megfelelő STB-t, úgyhogy ebben az esetben sem köll új TV-re költened.

És ha mégis, akkor én 1920x1080 felbontás, DVB-T/DVB-C tuner, LED-es háttérvilágítás, samrt/mindenféle csicsa (netes) funkció, meg 3D _nélküli_ készüléken gondolkodnék el, és később, anyagi lehetőségek javulásakor egy DLNA-képes médialejátszón.

Rákérdezek erre. Előzetes beszélgetésünkkor az jött le, ilyen esetben valamilyen kevert (analóg+digitális) csomagot szolgáltatnak. Ekkor a havidíj kb 11k, viszont az STB bérlés díja havi 1k. Összességében havi 1k-t spórolnék vele.
Ismétlem, újból tájékozódni fogok ezügyben.

Nézd, ha dvb-c kábeltv-t veszel igénybe, akkor kurvára nem fogsz 7k-t spórolni, olyan nincs.

7k-t akkor tudsz spórolni, ha lemondod a jelenleg 7k-ba kerülő analóg ktv-det és megelégszel az ingyenes dvb-t (vagy analóg jövő év végéig) csatornákkal. De ez esetben is sokkal olcsóbb egy stb, mint a tv. És szerintem azt is tudod részletre venni.

Ez milyen kábeltv, hogy olcsóbb a DVB-C, mint az analóg?

de legalább a minősége is rossz, legalábbis nekem az analóg adás képe sokkal szebb mint a digitálisé.
... még annyit hozzátennék hogy volt, amíg már az analógra is a digitális adást nem keverték be. azóta legalább az is szar lett...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Aki nem akar a hétom digitális akolban bégetni, a szerintem "nem szép, de legalább ronda" boxot használva, az elfelejti őket (rendben, a Viasat csatornákat is...), és ha tud, vált például a Digi szolgáltatására - náluk jelenleg analógban és digitálisban is ott figyel a kábelen a programkínálat, igaz, az idei szabályozás miatt a felnőtt tartalom (10Ft/hó áron) csak kártyával - de azt dughatja saját tv-be is, ha jól tévedek.

plusz1, nagyon egyetértek, színvonaltalan a szolgáltatás és baromi drága. jelenleg fizetem a drága analógot amíg adják kötelező digi nélkül, aztán lemondom a tévé szolgot és átállok földfelszíni digire (marad csak a net a t-home-tól)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az igaz ugyan, hogy viszonylag drága a T tévészolgáltatása (pl. a Digihez képest, de az UPC-vel már versenyképes), de az nem igaz, hogy színvonaltalan. Az IPTV-s szolgáltatáscsomag messze-messze a Digi előtt jár, és nem látszik, hogy utol akarja (tudja) érni...

____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

Melyik cégnek van szerteágazóbb hálózata országosan a Diginek, amelyik gyk. csak a paneltelepeken van jelen, vagy a T-nek?
Plusz az IPTV-nél nálunk a lakáson belülre optika jött a modemig, a Digi meg koaxon jön a lakásba, úh. nem mondanám, hogy az infrastruktúra rosszabb, sőt...

A Diginél majd' minden este van 8-10 csatorna, amelyiknél szétesik, kockásodik a kép. A T-nél (IPTV) nem volt ilyen, igaz, én vettem normális minőségű HDMI-kábelt a box és a TV közé, mert nem akarok a szolgáltató által biztosított csengőzsinór minőségű kábel miatt feleslegesen szívni. A Digishez is vettem rendes minőségű koaxot, mégis tapasztalom a kockásodást szinte minden este.

____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

Tök mindegy, hogy melyiknek mekkora hálózata van, ebben a témában nem érv.

IPTV-vel még személyesen nem találkoztam, de azt olvastam hogy elég karcsú sávszéllel oldják meg. Digit viszonylag ritkán nézek (szülőknél van, ktv), de nem tapasztaltam szétesést vagy szétesést.

Persze, nem érv, de azért csak nem mindegy a végső árképzéskor, hogy mekkora lefedettséget kell karbantartani, fejleszteni üzemeltetni stb. Úgy könnyű olcsóbbnak lenni, ha _csak_ ott szolgáltatok, ahol nagy a lakássűrűség...

Mindhárom "nagy" szolgáltatóhoz volt szerencsém ugyanabban a lakásban, így nekem volt szerencsém az IPTV-hez is. A tapasztalataim alapján írtam csak, hogy nem igaz, hogy színvonaltalan, rossz stb. a T. Itt jobb, mint a Digi a fent leírtak _tapasztalata_ alapján. Ennek ellenére visszaváltottam Digire, mert a HD csatornákkal együtt már sokkal drágább a T, és alapvetően elégedett vagyok a Digivel is. (Csak a teljesség kedvéért, hogy a harmadikat is egemlítsem: az UPC-t viszont csak akkor, ha nem lesz más és _nagyon_ kell a TV.)

____
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

Ahol szerencsésen jó időben építettek, ott van optika, egy ideje már ha jól tévedek, csak rézdrót meg adsl van ismét. A Digi a legtöbb (gyakorlatilag az összes) örökölt/megvett/rászakadt koaxos hálózatot gatyába rázta, azzal egyre kevesebb probléma van.
A széteső, kockásodó DVB-C adás esetén klatty át az analógra, és nincs gond. A Digi esetén ott figyel a kábelen analógban is gyakorlatilag az összes csatorna. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik DVB-C, amásik meg iptv... Pöttyet másképp műx a kettő.

szubjektív, nekem csapnivalónak tűnik a képminőség az analóghoz képest (színszegény, tejfölös, mosott a kép(kicsi a sávszél?)) és az hogy 10percenként 1-2mp-re leakad a kép, szerintem pont hogy nem a magas színvonalú szolgáltatás ismérve.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

href.hu/x/ipdf

olvasd at.
ketto kabeltvt lemondani.netrol tolts mindent
amugy van elado dvb-t septoboxom is.
--
Tényleg melot keresek... aki lát szolhatna.
nem értek semmihez és sokat akarok keresni.
/most a szitázok,de infos munkát keresek egyetemi tanulmányok mellé.. /

[off]
Egy hülyének tűnő kérdés. Ha likviditási gondjaid vannak, akkor miért akarsz TV-t venni? Akár részletre is? Jó, tudom, jön a karácsony és sulykolják, hogy költs-költs-költs... Részletre vett dolognál ráadásul nincs drágább. Ha a T-HOME akciójára gondolsz, akkor lehet, hogy részletre megkapod a TV-t 0%-ért, de a hűségidő vállalásával az előfizetési díjra annyit kifizetsz, hogy a végén abból 2-3 TV-t is megvehetsz a felsoroltakból. Szóval a THM-et megfizeted így is, csak havi előfizetési díjnak hívják jelen esetben.
Olyan ez mint annó az iphone láz volt... Emberek tucatjai ugrottak bele, mert pár 10e Ft-ért megkapták az ájfónt. Csak azt nem számolta ki egyik sem, hogy a 2 éves hűséggel vállalt ikonXXX díjcsomag (a benne foglalt forgalomnak az emberek nagy része a felét ha ki tudta használni) havi 18e Ft körüli havidíjával kifizet kb. 430e Ft-ot, köti a hűség, és a számlát fizetnie kell, ha beledöglik is. Domino csomagban meg ugyanazt a telefont odaadták 150e Ft körüli összegért. Hűség és fizetési kötelezettség nélkül és olyan díjcsomagot vett mellé az ember, amilyet akart és az igényeinek megfelelt. Szerintem gondold át újra az igényeidet és a lehetőségeidet. Nem közözködés, nem észosztás. Pusztán jótanács, hogy gondolkozz. Rajtad kívül senkinek nem fáj, ha Te eladósítod magad, és hó végén a küszöböt rágod. De legalább HD-ban nézheted a főzőműsort a Full HD-s LED TV-n, ami amúgy szerződés szerint nem is a Tied, míg az utolsó részéetig ki nem fizeted.
[/off]
Én a Samsung UE32ES6100W-ra szavazok tapasztalat alapján. Szerintem mindent tud, amit egy átlagos TV-től az ember ma elvárhat. Talán még kicsit többet is.

Nekem az egyik ismerősömet kirúgták nemrég és kapott 13. havi fizut.
Na mit csinált vele? Vett egy hasznát mosogatógépet és tv-t.
Közbe van 4 gyereke, és nem jó világban éltek addig sem míg volt melója...
Szerintem tényleg elhülyülnek az emberek így karácsony felé. (tisztelet a kivételnek)

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Nekem UE32ES5500W van elvileg, kb 1-2 éve vettem a nyugdíjamból :D Azóta használom és imádom. Mindenki mondta, hogy "az kicsi, minimum 102 centis", de nekem jó a 82-es panellakásba, nem tűnik kicsinek, mellesleg szekrénysorba kellett, szóval limitálva voltam a méretben (így is koppra fért be, nem is tudom teljesen betolni).
Dugtam rá egy terás külső diszket, mkv-kat, divx-eket gond nélkül játssza, UTP kábellel rá van kötve a routerre, netről húzza le magának a frissítéseket. Arra figyelj, hogy nem megy bármelyik USB wifi stick-kel, csak a tizensokezer forintos gyári Samsunggal (aminek az árából röhögve kijön egy jó kis soho switch + 6 km UTP). Egyébként USB port és 2 HDMI van rajta (+ átalakítós AV scart és S-Video meg talán D-SUB). Van rajta optikai kimenet, hálózaton Windows megosztásokat látja és tud belőle divx-eket lejátszani, mkv videókat sajnos nem tudott, amikor én próbáltam. Sambával még nem sikerült összepároztatni. Kb ennyi, ha van spec kérdésed, akkor tedd fel nyugodtan.

Szerk.: deoff: Hitelt még 0% THM-mel is felvenni csak akkor érdemes, ha 1000%, hogy ki tudod fizetni, beszart a hűtő/mosógép/gáztűzhely, vagy a vételárat be tudod fektetni úgy, hogy jövedelmezzen is.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Szerintem ne vegyel semmilyen tv-t, hanem keress egy masik szolgaltatot ami nem szamlaz durvan tul. Esetleg vegyel egy MindigTV SBT-t ahogy irtak fentebb, es mond le a kabeltv elofizut.

Az előre elköltött megtakarítás nem megtakarítás. Likviditási problémákra NEM a 0%-os hitellel vásárlás a megoldás, hanem a költségek visszafogása. Sz@r ügy, de ez az igazság.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahol kiírják, hogy 0%-os THM-ért vásárolhatok, ott megkérdezem, hogy készpénzre jár-e megfelelő mértékű árkedvezmény (minimum banki alapkamat mértékű). Ha nem, akkor ott nem veszek semmit. Feltételezem, hogy az alapárban benne van már a THM összege, hiszen a bank, mint hitelező nem keverendő a szeretetszolgálattal.

TV-ről: ha nincs lóvéd, ne hitelben gondolkozz, hanem a felesleges dolgokról való átmeneti vagy hosszabb távú lemondásról és az értelmes dolgokra való pénzfélretételen. A félretett pénzből például egy piacképes szakma OKJ-s képesítést adó intézményben való megtanulásával és nyelvtanfolyamon való nyelvtanulással ha ügyes vagy, évek multán lesz ugyan meg a TV-d, de rá egy évre akár a zsírúj autód is - adósság nélkül.
Kábeltv nem az a bizonyos legfontosabb kategória - főleg adósságcsapda árán.

Örök mondás, hogy a szegény ember csapdája a hitel. Látszólag tuti jó, vonzó. Aztán évekkel később nem érted, miért vagy még mindig csóró.

A kamatot a bolt fizeti az árrésből, illetve a bank abból, hogy a nullás hitelnél elad pl. új hitelkártyát, vagy meglévő kártyára ad könnyített törlesztést, ami havonta terheli a kártyabirtokos hitelkeretét (ezt általában azoknak ajánlja ki a bank, akik fullosan visszafizetik minden hónapban a tartozásukat), ami után egy részük már nem fogja teljes egészében visszafizetni a havi költését (+az adott hónapra beterhelt részletet), és máris harmincsok%-os éves THM-mel ketyeg a tartozás egy része... Okosan használva viszont nincs vele semmi probléma.

//OFF
A "likviditási gondjaim" résztől függetlenül: Ha nem veszel, akkor megspórolod egy komplett TV árát(70k-140k), plusz megspórolod a havi kábeltévé árát(hasraütök, mondjuk évi 12x5k). Szerencsés esetben 200.000 forinttal több lesz a zsebedben 2013 december végén.
Ha tényleg likviditási problémáid vannak, akkor egy 0%-os THM-es 120.000 ft-os TV megnemvételével és a kábeltévé lemondásával havonta ~15.000 forintot nyersz. Ettől nem leszel kevesebb. Most is elvagy valahogy. Vagy régi TV-vel, vagy anélkül...

Nézz be hozzám, matuzsálem korú regisztrációval, fórumtársaknak kedvezmény :)
LOAD "http://digx.hu",8,1

Ha likviditási problémád van, keress egy ilyet a pinyóban.

Hogy lehet összehasonlítani egy 81 és egy 102 cm-es tv-t ?
A nagyot. Az a 8" különbség mindent visz.

23 éve nem nézek tévét.
Ne vegyél. Max. PC monitornak.

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

En evek ota nem nezek TV-t. Nekem tenyleg az a velemenyem, hogy egyik sem eri meg.

Inkább ezt ajánlanám: Katt
Jobb minden tekintetben mint a fentiek, illetve képminőségben is. :)

Üdv. bnv

+1 a samunak az ókanban pl 4 szeüveggel és wifis bill.el adták 169 000-ért ( a 2 szemüveg mellé jár még 2 csak regisztrálni kell a samu oldalán és ezt a boltban, jelen esetben az auchan csinálta így, igazolni és kaptál még 2-őt) de ezzel a gyakorlattal felhagytak így az évvége felé csak vigyék:)
--
"olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..!"

http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/ue40es6100-p800…

"Vegye fel és mentse el kedvenc tévé műsorait és filmjeit az Extended Personal Video Recorder Ready funkcióval. Csatlakoztasson pendrive-ot vagy külső merevlemezt a televízió USB portjához, válassza ki a felvenni kívánt műsort, majd mentse le az adattárolóra. Ilyen egyszerű."

--
"olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..!"

Felejtsd el a TV-zést. Ezzel spórolsz a legtöbbet, és nem veszítesz szinte semmit.

Ez nem igaz, szűklátókörű vélemény, hogy csak a szemét árad belőle. Éppúgy van könyvben is szemét, mint ahogy tv műsorban is. Nem a média maga a rossz, hanem legfeljebb az adott műsor/csatorna. De megválogathatod, hogy miket nézel meg, nem vagy rákényszerítve a Győzike show-ra. Én pl. elég sok tudományos és természetfilmet nézek (discovery science adó nagy kedvenc) és nem tartom szemétnek.

vegyel egy fullhd projektort inkabb meg egy profi hangrendszert, hidd el jobb mint a tv! hozza egy jobb STB vagy inkabb tolts le mindent es megsporolod a kabeltv arat.

A'rpi

A fogyasztasi hiteleket egyszeruen buntetni kellene. Lehetoleg nem penzbirsaggal.

--
Sent from my Ericsson SH888

Nekem lett volna rá pénzem, de fillérbaszó vagyok, így vettem egy USB stick-et. Monitor a gép miatt van, gép szinte mindig megy, tehát a TV potenciálisan elérhető, ráadásul amíg winyón van hely, addig rögtön lehet felvenni, lejátszani. Ennél olcsóbban nem lehet megúszni. Én csak a free adásokat fogom, de láttam már ilyen eszközből olyat, amivel lehet a kódoltakat is. (van rajta lik)
Ha nincs pénzed, ne végy tévét, hanem mondd le a 3.14csába az előfizetést!

Rózsár Gábor (muszashi)