Modern technika HTML5-ös csodái

Kifejezetten fejlődésnek érzem, hogy ameddig BeOS-en egy Dual P2-266-os gépen 16 db hangfájl pöccre ment, addig egy már korosodó de annyira még bőven használható AthlonX2 3800+-os gépen 4 Gb rammal kihívást jelent a Firefoxnak, hogy 3 db Youtube videót (HTML5 és Adobe Flash vegyesen) megnyissak és párhuzamosan fusson anélkül, hogy az egész böngésző beakadna. Legalább addig, míg feldobálom azokat egy playlistre.

Hozzászólások

Troll mode on:
És miért nem azt a beOS-t használod akkor azon a AX-en?

A firefox nem medialejatszo, es nem is operacios rendszer. Nah, ezert. Nem is ertem, a ko miert nem uszik a viz tetejen, mint a zsomle, pedig mindegyik kerekded formaju.. -_-

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Annak, hogy a HTML5 másról szem szól, mint a video és audio tagról, a böngészőkbe épített codecháborúkról, valamint hogy fejlesszünk rá játékot (igen, látjuk milyen), valamint amikor a Mozilla és a Google is operációs rendszert akar csinálni a böngészőből, szerintem vigye már le azt a három kibaszott youtube linket. De ezt néhány komolyabb HTML oldal esetén is képes eljátszani (vagy már a HTML oldalak megjelenítése sem a feladata?)

Egyébként eléggé a homokba kell dugnia az embernek a fejét ahhoz, hogy ne vegye észre, hogy az elmúlt pár év egyik nagy húzóereje a neten a Youtube és a különféle videostreames technológiák.

(Arról nem is beszélve, hogy lassan amennyi featuret beleöntenek a böngészőkbe, kezdve a médialejátszási funkcióktól a különféle formátumok, API-k támogatásán át a JS JIT-terig és egyéb dolgokig, lassan komplexitásban bőven túlszárnyalja a 15 évvel ezelőtti operációs rendszereket.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Na tessék, újabb példa: sima mezei 320/480p-s HTML5-ös videó, kirakom full screenre, framedrop.

vs.

Adobe Flash playeres megoldás? Lehet, hogy néha összeomlik, de legalább (általában) működik. (Kivéve, mikor elcsesznek egy frissítést és helyből fagyasztja a böngészőt, indításkor. De úgy néz ki, ezt már fixelte vagy az Adobe vagy a Mozilla.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Fordítva mi a helyzet? :-)
Azaz a BeOs Dual P2-266-on hogyan birkózik meg 3db Youtube videóval? Nem próbáltam, de az Athlon X2-n tippem szerint elboldogulna a 16 db hangfájllal. (Nem figyeltem annyira, de a videóban nem 16 db trackről volt szó?)

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Emlékeim szerint van olyan videó, ahol 23 db hangfájlt külön programban és egy mpeg videó mellé nyitnak egy TV streamet is, de azt nem tlaáltam meg.

Egyébként nem tudom, de attól még valós idejű mixelés van köztük. De nem ez a lényeg.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™