robotozz.hu - INGYEN SÖR!

 ( H_Miki | 2012. július 3., kedd - 18:50 )

Nem vicc, tényleg lehet ingyen sört kapni. Természetesen nem áll módunkban mindenkinek osztogatni, de akik majd jelentkeznek szerkesztőnek és jó munkát végeznek, azok kapnak. Persze a legaktívabb kommentelők, látogatók is kaphatnak. Ha nem szereted a sört, akkor majd azt iszol amit szeretsz. Megjegyzem én magam se szeretem a sört, sőt igazából semmi alkoholért nem rajongok :D

Na de térjünk a lényegre: mi is a http://robotozz.hu ?

Röviden összefoglalva célunk egy olyan oldal létrehozása, ahol napi rendszerességgel jelennek meg robotikával és mesterséges intelligenciával foglalkozó rövid írások, videók, ötletek, tapasztalatok, beszámolók és hasonló dolgok. Ezek lehetnek saját alkotások vagy más forrásokból idézet tartalmak is (KIZÁRÓLAG a forrást feltüntetve).

Jelenleg még csak hárman szerkesztjük az oldalt. Sajnos se időnk, se pénzünk nincs ahhoz elég, hogy hárman elegendő és megfelelő tartalmat tudjunk minden nap az oldalra kirakni. Ugyanez vonatkozik a népszerűsítésre is.

Ha érdekel a robotika és úgy érzed volna kedved az oldal szerkesztésében részt venni, akkor jelentkezz bátran. Ha van valamilyen robotikával, automatizálással, elektronikával, programozással kapcsolatos múltad, akkor jó eséllyel lehetsz te is szerkesztő.

Természetesen nem csak a szerkesztőket várjuk szeretettel, hanem a látogatókat és támogatókat is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"és jó munkát végeznek"

Retardalt-e vagy..?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Troll-e vagy? :)

Ingyenes sor igeretevel idecsalogatni embereket..? Bocs, de hulye vagy.

(Ha meg mindig nem vili: ha egyszer megdoltoztal erte, nem ingyenes! Marha...)

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Nana, semmi sincs ingyen, mindig van valami hátsó szándék. Tudod a csajoknak se véletlen szokták mondani, hogy "köll kóla?" :D

Amúgy az ingyen sör az kollektív ötlet volt, szóval legalább nem egyedül vagyok hülye. :)

Nálad.

Hisz nem is ismersz :D

Tény, azonban a kijelentésedet minősítettem és nem téged (még ha úgy is látszik). (mindenképp hiányzik a szövegedből, hogy "úgy tapasztaltam", "általában", de mindegy, vannak dolgok teljesen ingyen, szerencsére ... még. /ez nem csak a térítés mentességet jelenti sok esetben/)

Akkor elnézést kérek. Az hogy nem tudom magam megfelelően kifejezni az valóban az én hibám.

Hajrá!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Köszi Vector :)

(utóbbi esetben lehetőleg a forrást feltüntetve).

KIZÁRÓLAG a forrást feltüntetve.

Ebben egyet is értek veled.
De nem fogom amiatt azonnal leharapni valakinek a fejét, mert tüntette fel, elsőre csak szólok neki, hogy lehetőleg minél hamarabb pótolja a hiányosságot. Majd akkor lesz nagy harag, ha felszólításra sem hajlandó azt pótolni. :)

Javítottam is, kössz hogy szóltál :)

Szerintem csináljatok valamit az oldallal, hogy ne fix szélességű legyen; elég furcsa, hogy csak a monitor közepén van egy keskeny oszlop...

A mottótok: "nem csak mérnököknek", és ezt írtad:

célunk egy olyan oldal létrehozása, ahol napi rendszerességgel jelennek meg robotikával és mesterséges intelligenciával foglalkozó rövid írások, videók, ötletek

Nekem nem világos, hogy pontosan mit is akartok, ki(k)nek szánjátok az oldalt. Szerintem nem nagyon lehet mesterséges intelligenciával foglakozó leírást csinálni, amihez nem nagyon kell különféle előismeret.

El tudok képzelni egy olyan oldalt, ahol mondjuk az aktuális robotikával kapcsolatos hírek vannak, kevés technikai magyarázattal. Ezt bárki megértheti és láthatja mi mindent lehet már robotokkal megcsinálni.

A másik amit el tudok képzelni, hogy sokkal mélyebb ismereteket feltételező írások jelennek meg az oldalon; ezekben lehet szó mesterséges intelligenciáról, képelemzésről, mechanikáról, mikrovezérlőkről, stb. De ebben az esetben a "nem csak mérnököknek" nem oda való.

szerk.: H_Miki, nem lehet, hogy ismerjük egymást?
Szerintem az ingyen sörös figyelem felkeltés nem ide való.

Igen, sajnos az oldal kinézetével még nem nagyon volt időnk törődni, majd még lesz rajta faragva később.

Az oldalt azoknak szánjuk akiket érdekel a robotika, ebbe egyaránt beletartoznak az aktívan tevékenykedő, sok ismerettel rendelkező olvasók és a tizenéves ifjú titánok is, akiket csak most kezd érdekelni a téma és még szinte semmi ismeretanyaguk nincs.

A mesterséges intelligencia valóban kényes témakör, mert oda tényleg kell valamennyi előismeret, ebben egyetértek. De mivel nem csak ilyen nehezen emészthető írások lesznek, hanem rövid, könnyen megérthető cikkek, videók is, ezért nem hinném, hogy túlságosan zavarják majd az ilyen írások ezeket az embereket.

Én nem zavarnám el sem a mérnököket (akkor magunkat is elzavarhatnánk), sem a szárnybontogató érdeklődőket az oldalról, hisz a legfőbb célunk a robotika népszerűsítése, az ismeretek megosztása egymás között.

Az lehet, hogy valahonnan ismerjük egymást, a neved ismerősen hangzik, de nem tudom hirtelen megmondani, hogy honnan.

U.I.: Az ingyen sör lehet tényleg nem illik a képbe, de már így marad, ha már egyszer megígértük :D

Ilyen széles olvasói tábor igényeit nagyon nehéz kielégíteni.

Nézegettem az robotozz.hu-t és a legorobot-ot is. Szerintem kicsit rendezettebbé kellene tenni az oldalt. Gondolok itt cikkek/írások tag-elésére (pl.: kezdő, haladó, profi, mechanika, elektronika, programozás/PC, programozás/uC, matek stb.) illetve oldalra egy kis menü készítésére, ahol valamilyen módon lehet válogatni az írások között. Egy ilyen csak időrendi lista nem átlátható.
Talán jó lenne, egy fórum szerű dolog, ahol kérdéseket lehet feltenni. (Esetleg egy olyan rendszert csinálni, mint a hobbielektronikán: bárki írhat cikket, amit egy csoport átnéz és ha jó engedélyezi.)

Látogatottsága az oldalnak akkor lesz, ha lesz rajta érdekes tartalom. (Csak robotikával kapcsolatos hírek belinkelése szerintem nem olyan érdekes.)

Ha tartalom kell, akkor talán tudok én is segíteni egy csapattal járunk a Magyarok a Marson versenyre, az oda készített robotokról egy leírást/cikket tudok csinálni, esetleg forráskódokkal.
De még mindig nem tudom, hogy milyen részletességgel, kinek kéne megírni. Pl.: Ha nagy vonalakban leírom az egész működését, akkor az érdekes lehet olyanoknak is akik nem értenek hozzá. Ha túl részletes a leírás, akkor nagyon bonyolult(nak tűnhet) és sokan félbehagyják.

Talán nem véletlen bukott el minden hasonló kezdeményezés. Egyszerűen az embereket ez nem érdekli. Úgy néz ki a robotika Magyarországon sosem lesz népszerű dolog.

Szerintem nagyon sok embert érdekel a robotika, de ahhoz, hogy el tudj kezdeni vele foglalkozni, nagyon sok előismeretre van szükség, és ez sokakat elriaszt.

bookmarked

Köszönjük :)

Roviden arrol, hogy miert volt hulyeseg anyagi javakat (sort) felajanlani: http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc

(de van ennek hosszabb pszichologiaja is, a lenyeg: ezzel elriasztottad azokat akik csinaltak volna.)

Sajnos nem vagyok pszichológus. :(

De amúgy aki akarja csinálja, aki nem az nem. Én se csinálom azt amihez nincs kedvem.

subscribe
---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

+1 :)

Ha ez a szerencsetlen nev egyszer mar domain (vagyis nem azt irod, hogy a Magyar Robotikai Portal, hanem kimondottan robotozz.hu), akkor legalabb az egyik elofordulasa lehetne kattinthato. Miert kell nekem kopipasztaznom?

Ilyenekre is tessek odafigyelni, mert ettol lesztek igenyesek.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Igazad van, javítottam. Köszönöm, hogy szóltál. Sajnos mindenre én se tudok figyelni.

Egyébként hrp.hu azért sem lehetne mert az a domain már foglalt.

Picit pontositok: arra celoztam, hogy az oldalnak nincs kulon neve (mint peldaul Hungarian Unix Portal), hanem a domain kepezi egyben a portal nevet is (robotozz.hu). A hrp.hu mint olyan eszembe se jutott.

Es meg egy tipp:
[ url=http://robotozz.hu ]robotozz.hu[ /url ] => robotozz.hu, es akkor nem kell a szoveget a linkkel megeroszakolni. Viszont a peldabol szedd ki a szokozoket.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Csak úgy simán, minden jó tett nélkül nem lehet ingyen sört kapni? :(

+1 :)
--
Direp

Azt még meggondoljuk :D

Foglaljuk össze, mi történt eddig:

"Sajnos se időnk, se pénzünk nincs ahhoz elég, hogy hárman elegendő és megfelelő tartalmat tudjunk minden nap az oldalra kirakni."

"sajnos az oldal kinézetével még nem nagyon volt időnk törődni"

"Sajnos mindenre én se tudok figyelni."

"nem tudom magam megfelelően kifejezni"

Van egy ötlet, hogy legyen robotikázgató oldal magyarul. Hozzáértés nincs, manncsaft nincs, de majd csak lesz valahogy, aki olvasni akar valamit rajta, majd beszáll az írásba(?)

Biztos, hogy ilyen háttérrel el kell indítani az oldalt?

A hozzáértést kicsit elhamarkodottan ítéled meg, lehet nem vagyunk elméletből a legprofibbak, de azért van már elég sok hazai és nemzetközi verseny mögöttünk, valamint rengeteg saját építésű működő robot. Ezeket sok elméletben nagyon jó ember nem képes gyakorlatban is megvalósítani.
Mellesleg még mindannyian egyetemi/főiskolai hallgatók vagyunk, nekem is csak ma zajlott le az utolsó vizsgám, szóval nekem sem volt igazán sok időm eddig az oldalra tartalmasabb írásokat írni. Persze ha nekünk is rengeteg időnk lenne és anyagi problémákkal sem küzdenénk, akkor más lenne a helyzet. Jelenleg ott tartok, ha nem sikerül valamiből pénzt szereznem a nyáron, akkor nem biztos hogy fogom tudni folytatni a tanulmányaimat.

Szerettünk volna egy ilyen oldalt létrehozni, mert sajnos nincs hasonló működő oldal, amolyan hiánypótlásnak szánnánk. Még akkor is, ha épp nem mi vagyunk a legideálisabb szerkesztők. Éppen ezért keresnénk ideális szerkesztőket is, akiknek akár egyaránt van elég elméleti tudásuk és szabadidejük is.

Sajnos az oldal látogatottsága és a külső szerkesztők jelentkezése messze alatta maradt a vártnak. Egyetlen ember jelentkezett innen a HUP-ról szerkesztőnek. A látogatottság pedig elszomorító. Persze ha lenne pénzünk és időnk reklámozni az oldalt akkor lehet jobb lenne, de én személy szerint már nem reménykedek semmiben. Talán nem véletlen bukott el minden hasonló kezdeményezés. Egyszerűen az embereket ez nem érdekli. Úgy néz ki a robotika Magyarországon sosem lesz népszerű dolog.
Pedig tavaly a robotnapon előadóként öröm volt látni, hogy mennyien hallgatták az előadásunkat, és szinte tolongtak az emberek hogy megnézzék a robotjainkat amiket magunkkal vittünk. De ezek szerint talán minden ember ott lehetett az országból, akit ez érdekel és ennyi, nincs több...

Igazából én már eléggé elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán érdemes-e ezt folytatni ilyen érdeklődés mellett. Nem éri meg az időmet pazarolni olyasmire, ami senkit se érdekel.

Véleményem szerint (aki ha nem jött volna létre ez a hozzászólásod, nem is reagált volna), jó, hogy van ilyen oldal.
Hogy nem születnek naponta cikkek, leírások? Csak ennyi időtök van? Nem tetszik az oldal felépítése? Nem tetszenek a designelemek? A beigért ingyen sör sem ingyen van?
Ha ez mind igaz, akkor is elmentettem az oldal elérhetőségét, bár egyáltalán nem értek hozzá, néhanapján, egy-egy téli estén ránézek.

Akinek nem tetszik az (be)szól, akinek tetszik és ért is hozzá, az is szól. Aki meg csak kíváncsiságból látogatni szeretné az oldalt, az látogatja. Minden megy a maga kerékvágásában...

Uff.

A reklám tartalom nélkül nem ér semmit. A tartalomkészítés meg macerás...aki sörért vállalja az már rég bevállalta ezt máshol több sörért.
Ha szereted csinálni, csináld, aztán vagy beindul vagy nem.
A következő fázis úgyis az lesz, hogy lesz egy csomó felajánlásod, aminek kb 1%-a fog megvalósulni kín keservek árán.
Utána meg talán találsz még 1 vagy 2 embert, vagy marad one man show...amíg fel nem vásárol valami portal csoport ;)

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

"Persze ha nekünk is rengeteg időnk lenne"
Ha egyetemista vagy, akkor el kell szomorítsalak: ennél több időd sose lesz.

"A látogatottság pedig elszomorító. Egyszerűen az embereket ez nem érdekli."
Mióta megy? Két hete?
Hú!
Aztán ki tud róla?

Megamúgy: hány embert érdekel ez olyan szinten Magyarországon, hogy naponta ránézzen egy híreket fordító oldalra?

"szinte tolongtak az emberek hogy megnézzék a robotjainkat "
Ha ott lennék, én is megnézném.
De utazni nem fogok érte, meg jelen piaci helyzetben robotra költeni sem fogok, pedig vár itt rám egy picinyke, akit pátyolgatni kéne.

"senkit se erdekel"

Mi erdekelne embereket, ha nem tudtok tartalmat generalni? Nincs effektiv tartalom, ami erdekelje oket. Tudom, mert nekem is ott a Magyar Gentoo Linux Portal, es nincs idom tartalmat generalni. Hiaba volna kozosseg, senki nem gyart cikkeket, mert mindenki dolgozik, meg minden egyeb mast csinal.

Sajnos erre valakinek idot kell szakitani. Kell keriteni valakit (vagy par embert, de 3-4-nel nem tobbet), akik egy picit ertenek ezekhez a dolgokhoz, viszont tengernyi idejuk van - es veluk irattatni meg a cikkeket. Hetente osszeultok IRL vagy Skype-n, atbeszelitek, hogy miro llegyen cikk a heten, es arrol lesz. Nincs olyan tema, amirol hetente egy cikket ossze ne lehetne szedni.

Es ez nem sorert fog menni, hanem - minimalis - rendes fizetsegert. Aztan a cikkek minoseget az fogja meghatarozni, hogy mennyi penzt oltok bele az otletbe.

Egyre ne szamits: hogy ingyen ossze fog ez jonni. Nem fog. Tulsagosan retegtema ez ahhoz, hogy tolongjanak a cikkirok.

Raadasul pont a sor felajanlas nem volt olyan jo otlet. Inkabb valami a temaba vagot kellett volna felajanlani, pl. robotot vagy valami ritka robot alkatreszt, vagy tudomisen, szoval valami olyat, amiert meg kuzdeni is erdemes.

Gondoljatok at, hogy _pontosan_ mit szeretnetek, es mennyi penzt tudtok erre szanni. Sikeresse lehet tenni ezt a projektet, de ahhoz penz kell, ido es hozzaertes - nem csak a robotozashoz, hanem a portalepiteshez is.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Ha ez lendít valamit az ügyön, 3+1 robotikai alaptörvénnyel hozzá tudok járulni - és persze a forrást is megadom.