FreeBSD 9.0 + SUJ

 ( Zahy | 2012. május 7., hétfő - 21:09 )

A SUJ naplózást ad az UFS-hez (amihez a SoftUpdates más módon próbálta a konzisztencia biztosítását megoldani). Frissítés után az egyik első dolgom volt bekapcsolni. Sajnos nincs róla mit mondanom. Eddig egyszer láttam működni, akkor gyors volt és még nem vettem észre problémát vele.
Érdekelnének mások tapasztalatai (esetleg linkjei - hozzáteszem nem kutattam végig a netet érte) - anno pl. Bra-nak voltak rossz tapasztalatai a SoftUpdate-hez tartozó background-fsck-val.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem tudom, hogy a background fsck-val volt-e valakinek pozitív élménye. :)
Megy úgy általában az fsck-val, főleg kismillió fájlt tartalmazó FS-en. i386-on volt olyan, hogy nem volt elég a címtér...
--
zsebHUP-ot használok!

(Arról tudsz valamit, hogy javították-e, vagy végleg mindenki letett a használatáról? Visszajöhetne Dillon, és kidebuggolhatná ...

Valaki egyszer egy levlistán emlegette, hogy kicsit javítani kéne a sebességen, mert valami brutál fájlrendszeren már pár napja(!) fut az fsck, és kezdenek a felhasználók nyűgösek lenni.)

Amúgy édekes ez a SUJ. Az egyik gépen mikor bekapcsoltam szépen sorban, majd a legvégén a /-re (single user módban persze), akkor a szabályszerű shutdown -r hatására valami nagyon csúnyát mondott a root-ra és panicolt egyet. Igaz, utána villámgyorsan helyreállította :-)

azt nem ertem miert nem siman journalling ufs lett

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Not Invented Here-szindróma? :)

--
Java apps are nothing more than sophisticated XML-to-exception converters.

valoszinuleg

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

3 honappal ezelottig volt egy olyan dolog, hogy a quota vagy a snapshot nem ment, ezt javitotta mckusick
___
info