Mobil-fülhallgató probléma

Fórumok

Helló!

Van egy telefonom (ZTE Blade) aminek normál jackes fülhallgató lyukja van. A hozzá adott nagyon gagyi fülhallgató mikrofonos. Ez azzal jár, hogy a bedugója egy "csíkozásnyival" hosszabb. (Magyarázó kép: http://www.flickr.com/photos/pszichocsiga/5803345803/ )

Nomost a "normál", rövid, mikrofonmentes fülhallgató nem "kattan be" ezáltal igen könnyen kijön.
A mikrofonos hosszú stabilan benne marad.

Kérdéseim:
Ha veszek egy rendes márkás mikrofonos fülhallgatót ami "hosszú", akkor az a mezei mp3 lejátszókba és egyéb kisjackes eszközökbe bedugható/hallgatható lesz?
Létezik olyan mikrofon nélküli de "hosszú" jack dugós fülhallgató?
Normális az, hogy a kisebb jack nem rögzül biztosan? Lehet ilyen a konstrukció vagy vigyem vissza a telefont garanciába?

Köszönöm a válaszokat! :)

Hozzászólások

Mint az az általad linkelt képen is látszik, a jack dugók végén van egy "bemélyedés". Oda pattan be egy rugós érintkező, és az tartja a dugót. Mivel a hosszabb dugóhoz mélyebb lyuk dukál, így a rövidebb jack dugót nem tudod olyan mélyen bedugni, hogy a rugós érintkező megfogja. Így teljesen normális, hogy a rövidebb jack dugó nem rögzül stabilan, azaz ez nem garanciális probléma.

Tettem egy próbát. Elővettem egy középkategóriás Panasonic fülhallgatót. Szemre kb. 0,5 mm-rel hosszabb a ZTE Blade füles dugója. Messze nincs akkora különbség, mint a linkelt ábrán. A Panasonic fülest bedugva a ZTE-be, és enyhe nyomást gyakorolva rá, jól hallhatóan bepattan a helyére, és stabilan rögzül. Kb. 10 perce fellógattam a telefont a fülesnél fogva, és még mindig tartja.

Nekem is Blade-em van, a gyári mellett eddig 3 féle fülest próbáltam, és jó volt mind (Sennheiser, Panasonic meg valami kínai nemtommi). Határozottan be kell nyomni, hogy kattanjon egy nagyot. Amúgy nem annyira rossz a gyári füles, a titok a nem gyári ROM-ban van, elég sokat javul a hangminőség a megfelelő driverekkel/beállításokkal.