SIM hálózatfeloldó PIN kódja - Ez meg mi a rosseb?

 ( Darkcomet | 2011. május 16., hétfő - 20:01 )

Üdvözlet Mindenkinek!

Elég nagy gondom van. Van nekem egy Telenoros Samsung Galaxy S mobilom, gyári, nem buherált 2.1-update1-es androiddal, a készülék nincs függetlenítve. A mai nap folyamán történt egy újraindítás, és azóta a SIM pinkód bekérése után a címben említett üzenetet kapom. Itt van egy szövegbeviteli mező, majd alatta egy "feloldás" és egy "elutasít" opció. A kód hiányában az elutasít opcióval tudok továbblépni, ezek után meg ugye nincsen használatban a SIM, telefonként nem működik a mobil. Ilyenkor mi van? Nagyjából tisztában vagyok vele, hogy miről van szó, csak azt nem értem, hogy egy telenoros készülékben lévő telenoros kártyával mi a f.szért történik mind ez, és mi ezek után a teendő? Csak is szervizbe lehet ezt a problémát megoldani?

A válaszokat előre is köszönöm. Holnap estig nem nagyom leszek netközelben, ezért csak késve tudok majd reagálni az észrevételekre.

Szerk: Factory reset volt, semmit sem használt.
Szerk2: Érdekes módon, engem tudnak hívni a telefonom ebbéli állapotában is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Érdekes, hogy hívni hagyja a számot...

Ha Telenoros, én bevinném egy nagyobb Telenor üzletbe, hogy legyenek kedvesek megoldani... gondolom, valami szoftveres gubanc...

Valamelyik szolgáltatónál anno flash-elni is tudtak egy telefont, aminek gondja volt.

Szerintem vidd be egy szervízbE, mert ezt a problémát legegyszerűbben szervízbeN lehet megoldani. Persze a Telenor ügyf. szolg.-ot is meg lehetne róla kérdezni, hátha...

ilyet akkor szokott kerni, mikor a fuggo keszulekbe masik szolgaltato SIM-et probaljak bele. a fuggetlenito kodot ker. a szervizzel nem ertem mi bajod van, kb masfel ora alatt megoldjak ingyen (gondolom garis, 2 ev gari jar hozza)
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Nincs semmi bajom sem a szervizzel, csak most jo ket hetig ugy melozom, hogy nem nagyon tudok a kozelebe jutni. Gari van, remelem szombati napon is nyitva vannak. Egyebkent azert izgi az egesz, mert ebbe a telefonba mas SIM meg mutatoban sem jart, csak is a sajatja.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Sim ki, teló be, teló ki, sim be, teló be gondolom megvolt... alkohol a sim lábainak megvolt ? Telenornak telefon, hogy nem tiltották le a sim kártyát valamiért ?

Ha téged is tudnak hívni akkor sem a telefon sem a SIM kártya nem lehet letiltva. Inkább kimenő híváskorlátozás lehet. De ilyenkor célszerű, hogy a SIM kártyát másik telefonban ki kell próbálni. Illetve a telefont is másik SIM-mel.

Nincs korlatozva a kartya, epp egy masik telefonbol hasznalom, pl. most ide irok eppen. Egyebkent minden telenoros kartyaval ezt csinalja, az is ki lett probalva. A heten megprobalok eljutni a westendes szervizukbe, aztan majd meglatjuk, mi lesz.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

ismerösnél szintén samsung galaxy,de t-s
sw frissités sem segitet,de felhivta az ügyfél szolgálatot és megoldották.

Unom a szitázását,irodai melót keresek nettó180 K-tól,iroasztalal,csinos titkárnők közelében...
Hejesirásom köztársosági elnök támogatásával jött létre.
De keresek helyeseniró billentüzetet ís akár.