7" minibook android uninstall

Fórumok

Sziasztok!

A mai nap hoztak nekem egy noname minibookot, amin android van. Le kene cserelni XP-re, vagy Joli OS-re vagy gyakorlatilag barmire.
A gond az, hogy hiaba van bedugva a pendrive nem bootol rola, es a bios-t sem tudom behozni, mert egybol az androidot tolti bekapcsolasnal.

Valakinek valami otlet?

Hozzászólások

XP van ARM-re?
Vagy ebben nem ARM van?

ez nem az a gép, amire xp-t fogsz telepíteni. bios nincs is, így azt valóban nem éred el. max másik android romot fogsz flashelni. de nem hiszem, hogy találnál másikat.

Eredetileg ezeken Windows CE volt, az az a Windows, amit erre rá tudsz rakni...ha találsz hozzá való ROM-ot és flasher-t.

Na jo, ezek nekem majdnem kinaiak :) A legnagyobb gond egyebkent hogy nagyon akad rajta az android. 1.6 van rajta talan. Szoval egy windows CE-t megprobalok majd szerintem.

Koszonom a valaszokat

Na elvittek valahova mashova, aki csinal ra virtualis meghajtot, aztan valahogy pendrive-rol rak ra valamit :)

Pontosan nemtudom, mert nem tudtak at adni az informaciot, a sracot meg nem ismerem. Ti hallottatok mar ilyenrol Androidon? :) Mert megiscsak linux de nekem meg eleg idegen.

Ha gyárilag nem volt hozzá legális Windows CE, ejtsd nincs matricázva, akkor más LEGÁLIS megoldás nincs, mint hogy az Android-ot próbálják meg hack-elni rajta használhatóra. Rengeteg tipp van erre neten, a legnagyobb oldalak egyike a slatedroid.com, ott néz körül. Konkrétan ezekre a gépekre hack-elnek Android-ot, még a régi WinCE változatokra is (van fent olyan ROM is).

Android-dal segíteni nem sokat tudok (első tapasztalatom nemrég volt vele, egy tablet fordításával kezdtem :) ), de ha Windows CE kerül vissza rá, tudok egy rakás programot ajánlani, amikkel tényleg használható kisgép lesz belőlük.

(Megjegyzem centiken múlt, hogy nem lettem hazai forgalmazója ezeknek a gépeknek.)

Nálam éppen van egy hasonló, vagy ugyanilyen gépecske. A kicsikében egy ARM alapú WM8505 CPU ücsörög. Eredetileg WinCE 6.0 volt rajta. Tettem rá egy Android 2.2 rendszert innen:
http://devio.us/~nextvolume/via_arm/viewtopic.php?id=4&t_id=167&page=1
Az első hozzászólásban megtalálod, de ide is bemásolom a linket ahonnan le tudod tölteni a telepítőt:
http://www.mediafire.com/?1w95cruc3s0v6ew

Először Debian-t tettem rá, de nem volt grafikus alrendszer. Az apt-get segítségével fölraktam, de érkezett egy csomó frissítés is. Ezután a gép leállításakor a kernel állandóan elpánikolt. Ezután jött az Android.

A netbooknak többféle változata van és némelyiken az akkumulátor töltöttségét nem érzékeli jól. A tele akkut kb. 75%-osnak mutatja és látszólag töltődik akkor is amikor már nem kéne.

A WinCE visszarakásáról itt találtam valamit:
http://devio.us/~nextvolume/via_arm/viewtopic.php?id=6&t_id=3
Elég sok csiki-csuki van benne és engem zavar hogy végül csak az SD kártyáról indul el a rendszer. :-/ A régebbi hozzászólásokból viszont kiderül hogy ez a félmegoldás azért van mert nem sikerült másképpen megoldani.

Ezen a lapon is érdemesnek tűnik nézelődni:
http://devio.us/~nextvolume/via_arm/viewtopic.php?id=6&t_id=3&page=2
Több megoldás is van és láthatóak a visszajelzések is. A letöltéseket természetesen óvatosan kell kezelni, mert a fene tudja hogy valóban csak az van-e bennük amit írnak, bár a hozzászólásokban csak tiltakozna valaki ha gond van.