"a hivott fel nem jarul hozza rejtett szamrol erkezo hivasok fogadasahoz, kerjuk jelezze ki hivoszamat, es ismetelje meg hivasa"

Fórumok

Kerdes, hogy a targyban emlitett bemondast valamilyen ingyenes vagy fizetos (ha fizetos akkor hogy van modom pl. kifizetni) szoftverrel el tudom-e erni? (elsosorban Androidon, de mas platformon is erdekel) Kozben szamlazzon, tehat a hivas megtortenik, csak mikrofon helyett az adott hangfajl az input, amire ezt "gepi hangon" felmondtam. Szolgaltatot mikor legutobb hivtam, nem volt naluk ilyen lehetoseg (akkor nyilvan a hivonak percszamlazas nelkuli valtozat lett volna).

A gond ugyanis ott kezdodik, hogy mikor nyugodtan hagyom, hogy csorogjon a telefon, "majd visszahivom" alapon, akkor latom hogy hoppa, rejtett szamrol hivott. Ha blokkolom pl Advanced Call Managerrel, akkor 5 percenkent ujraprobaljak, akkor ugyanugy idegesit, hogy valaki probal hivni, es lehet nem is tudja, hogy rejtett szamrol hiv (erre is volt mar tobb pelda, mert regota blokkolom). Ehhez jon hozza, hogy a szolgaltatoknal 2011-ben defaultnak kell lennie a rejtett szamnak "halozat allitja be" beallitas eseten, igy ha valaki a SIM kartyajat berakja egy uj telefonba, akkor "ja bocs, rejtett szam volt, hol is kell ezt atallitani" sztorik kovetkeznek "miert nem hivtal vissza, haragszol?" komboval.

Roviden: kezd elegem lenni a rejtett szamrol erkezo bejovo hivasokbol, valami normalis megoldas van mar ra?

Hozzászólások

Ez érdekelne engem is!

Ha létezne ilyen opció fizetnék is érte, sokat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hármas........alá............kettes.........................egyest írtam be.

ez a musthave, nem az smsjáték

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ilyen topic tuti volt már. Először azt hittem az jött fel újra. De most telefonról nincs hangulatom rákeresni. Nézted ott mit írtak?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fejlődőképes hiperláma, és okleveles érdekfeszítő
Aki érti a humort az mindent tud. Aki nem érti az viszont mindenre képes.

Érdekes dolog ez a para a "rejtett", vagy a "magántelefonszám" kiírás miatt... :-)
Meg tudja magyarázni valaki az okát? (Nálunk még olyan vonalas telefonközpont van, amelyik nem képes "közölni" a hívó számát.)

Ezért aztán előfordul, hogy sértődött telefonok jönnek, hogy "Nem hívott, pedig megígérte!" Pedig hívtam, csak nem vette föl. Hát így járt, pedig a hívás esetleg neki volt fontos...

a szolgáltatónak bele KELL írnia a számot akkor is, ha rejtett. Van olyan szolgáltató is, aki dobja azokat a hívásokat amik hívószám nélkül jönnek. Az más kérdés, hogy restricted azaz rejtett számként jelenik meg. A szolgáltatók ezt is látják, valamint rendőrség, mentő etc is.

Te keversz es azt hogy a szolgaltato tudja forceolni a szamkijelzest illetve azt hogy a szolgaltatoknak egymas kozott kotelezoen kommunikalniuk kell a hivo szamot.
Te az utobbi opciorol beszelsz, Andrej viszont gondolom az elobbirol, mivel felhasznalokent teged nem erint a szolgaltatok kozti kotelezo kommunikacio.

Ha jó kedvem van, akkor "nem, köszönöm".

Ha átlagosnál jobb kedvem van, akkor meghallgatom, néha kérdezek okosat, majd jópár perc után mondom azt, hogy "nem, köszönöm", ezen utóbbiak nem hívtak többször. :)

Egyébként sokra nem mész azzal, ha nem rejtett számról hívnak, mert úgysem ismered azt a számot, tehát fel fogod venni, és legközelebb úgyis másik számról hívnak... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Én nem érzem ennyire kardinális problémának. Ha felhívnak, telemarketing, megköszön elbúcsúz, telefont letesz.
Egyszer fordult elő, hogy annyira agilis volt a hölgy, hogy képtelen voltam letenni, magánnyugdíjpénztár ügyben, ami nekem 50 év alatt 5 millió forintot hoz.
- Ekkor vacilláltam, majd kértem, hogy egy alkalmasabb pillanatban hívjanak vissza.
- Ezt loopoltam 4 times (minden alkalommal egy 5 milliós üzletre referált).
- Majd egy ok, egy timestamp és egy adategyeztetés (tehát bekerültem "a rendszerbe") után megkaptam a paksamétát, amit kitöltve a futárnak vissza kellett volna vinnie. A futár kijött érte, majd közöltem vele, hogy sry, de most költöztem be, egy tiszta alsónadrágot nem tudok keríteni, nemhogy azokat a papírokat.
Mondtam neki, hogy menjen vissza és mondja meg, hogy invalid a cím.
Ez 2 éve történt, azóta nem hívott senki.
Nem értem, hogy miért :D

a google voice asszem tud ilyet, csak hát azt itthon bahhatjuk.
egy dolog biztos, ha telefonon akarod megvalósítani, akkor root kelleni fog. hogy erre program létezik-e, jó kérdés, passzolom (de azért subscribe :))

Én viszont nem szeretem az ilyen "rejtettet nem veszek fel" emberkéket, szoptam vele eleget, amikor elromlott a telóm, és skyperól kellett telefonálnom.

es az megvan, hogy a Skype-out meg a GTalk-out is kiir tobb orszagban is (tobbek kozt Angliaban) egy altalanos telefonszamot, csak a magyar szolgaltatok nem voltak kepesek implementalni, hogy ne "Unknown"-kent jelenjen meg? (legalabb SMS nevkent megerkezik a Skype nev jo ideje mar) Arrol nem is beszelve, hogy Unknown != Private, valamely telefon OS-ek kulon is jelzik a kettot, volt olyan telefonom, ahol csak a Skype jelent meg Unknownkent, minden mas Private volt (Windows Mobile, meg egy regi Motorola v3x is)

Én blacklist-el simán eldobom. Meg sem jelenik mint hívás a készüléken(Froyo-val).

Közben rájöttem a különbségre. Egy pár napja használok egy HTC Desire Z-t gyári rommal(Froyo) és itt a HTC Sense kezeli a hívásszűréseket. Ezelőtt egy G1-em volt, CyanogenModdal majd SuperFroyo-val és ott volt olyan menüpont a hívásbeállítások között, hogy blacklist ahol ha megadtad, hogy 0000, akkor alapból eldobta a bejövő ismeretlen hívásokat értesítés nélkül. Itt viszont a HTC Sense alatt van egy blokkolt hívók menüpont ahol nem működik a 0000-ás dolog. Ha lesz időm megpróbálok foglalkozni vele, de még a rootolásra sem volt mert babázunk ezerrel.

SZERK: A CallFilter jó lehet neked. Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy egy pillanatra összekapcsolja a 2 számot viszont utána rögtön dobja és a híváslistába sem kerül bele.

Nekem is ezt volt a hozzáállásom évekkel ezelött.

Mindaddig, amig meg nem tapasztaltam, hogy a kórházi osztály - legalábbis az - rejtett számról hív. Felvettem, és azóta mindig fel is veszem, mert sosem tudhatom. Ha meg olyan, akkor leteszem. De lehet, hogy már öreg vagyok. :)

Javítsatok ki, de már tök rég van olyan opció ennél sokkal "lámább" teflonoknál is, hogy AUTOMATIKUS VÁLASZ LEHETŐSÉG. Előre definiált csoportok, csoporton kívüliek számára.
Pl: http://www.nokia.hu/termekek/teljes-kinalat/nokia-e71/termekjellemzok --->hívások -->Automatikus válasz lehetőség fülhallgatóval vagy autóskészlettel kombinálva. Ez most csak egy példa, de sztem nem hinném, hogy olyan ördögi lenne írni erre egy progit.

Skype: Alapból, ha nem kéred, akkor pl. öcsémnél, ha én zargatom, vmi. 1492-es számot jelez ki. (nem pont ezt, de valami 4 számjegyűt) De egy sima opcióval kérheted, hogy az általad megadott számot jelezze ki a hívott félnek sms vagy telefon hívás esetén. (Ne csak úgy a habokba, előtte ellenőrzi a rendszer)
___________________________________________________________
USB 3.0 SUPER SPEED PEN DRIVE / 16 GB /70 MB/s = 8.800,- FT

asszem félreértetted, hogy miről van szó. az általad említett szituációval nincs gond.
a gond ott van, ha ismeretlen a hívó, nem küldi a számot, akkor a telefon válaszoljon a hívásra (amiről te max egy értesítést kapsz, hogy x db próbálkozó volt) és közölje a hívó féllel, hogy küldje a számot, mert addig biza nem lesz felvéve és itt bontsa is a vonalat.

halálbüntit a direktmarketing ezen formájáért.

ha nem megy át a parlamenten, akkor NHH-nak csinálni direktmarketing hívóazonosító directoryt, és ilyen tevékenységet csak olyan számról lehessen, ami benne van. az előfizető kérhesse a szolgáltatótól a hívások tiltását. directoryban nem szereplő számról direktmarketing tevékenység végzése csalás, ami 3-5 év fegyházzal büntetendő.

A törvény arra való, hogy a hatóság megtudja kié a rejtett szám. A hívott szám szolgáltatója látja a számot, és ha hívott szám gazdája zaklatásra panaszkodik, akkor a szolgáltató tudja jelezni a szám gazdájának, hogy nem kéne. Abban nem vagyok biztos, hogy kiadhatja a hívottnak (bár, mintha a T-nél anno lett volna lehetőség arra, hogy az utolsó téged hívó számot bemondja a rendszer). Abban biztos vagyok, hogy automatikusan NEM láthatja a hívott a rejtett számot.

Mi a baj a rejtett számos hívásokkal?
Nem értem. Én mindig felveszem. Egyébként hivatalokból 98%-ban rejtett számról hívnak az ügyintézők.
Meg amikor még nem volt mobiltelefon (sőt, amikor már volt, de még az elején járt a telefónia), akkor sem jelezte ki semmi a hívó számát, nem is volt ez gond senkinek sem...

Szerintem csak annyi, hogy a kéretlen hívások sokszor ilyen módon érkeznek... mondjuk újabban gondolom, rájöhettek erre (hogy sokan blokkolják), most már sokszor számmal zaklatják az embert... Ezeket a zaklatásokat mindenki igyekszik elkerülni, én legalábbis morcos leszek tőlük.

Ez olyan filozófiai kérdés, mint a spamszűrés. Van, aki azon az állásponton van, hogy inkább vesszen el esetleg egy-két fontos levél, de ne kapjon naponta sok-sok szemetet, van aki meg úgy vélekedik, hogy inkább csússzon be akár pár tíz spam is naponta, de ha érkezik egy fontos levél, akkor az még csak véletlenül se menjen azonnal a kuka felé.
Itt is van olyan, aki azon az állásponton van, hogy inkább elhajt naponta öt marketingest három-három másodpercet szánva rájuk, de ha jön a hívás, hogy igen, megkaptad az új, havi 800e forintos állást, akkor azt is meghallhassa. És van olyan, aki úgy van vele, hogy ez esetben is majd átlagember módjára felhívják számmal és bízik benne, hogy nem HR-es módjára a listában az ö neve után következőt hívják szám nélkül...

Az, hogy mindenféle telemarketinges kotsog zaklat, ráadásul olyan időpontokban, mikor mondjuk már csak a családodnak és barátaidnak veszed fel a telefont. Hétköznap még csak-csak elmegy, de mikor vasárnap délután hívott fel 1-2, nem tette ki az ablakba, amit kapott.

Engem rohadtul idegesítenek, ha meg olyan ügyem van, hogy magánszámról hívhatnak, akkor átmenetileg felveszem, ha telemarketinges, akkor felszólítom, hogy létesítsen szexuális kapcsolatot a szerelmi szamadfoglalkozású édesanyjával. Ha meg az ügyem miatt keresnek, akkorel tudom intézni és kész.

Az ilyeneket, mielőtt levegőt venne, meg kell kérdezni, hogy melyik cég nevében hív, mi az adatkezelési azonosítója a cégnek, és honnan van a telefonszámod (titkos szám, közvetlen üzletszerzésre nem használható telefonszám esetén azonnal jöhet a szolgáltatónál történő panasztétel, illetve a jogosulatlan adatkezelés emlegetése).
Ha "ismerősödtől", akkor határozottan kérni kell, hogy prompt töröljék a telefonszámodat, annak a kezeléséhez nem járulsz hozzá.

Az ismerősök megnevelésére meg volt már itt néhány "javaslat", lehet válogatni :-)

Szerintem (mivel a szolgáltatóm pénzt kér a hívószámkijelzésért) kutya kötelessége lenne kijelezni minden hozzám kapcsolt hívó számát (legyen az akár rejtett számú is). Persze ezt nem teszi és én szépen ki is nyomatom a hívást automatikusan. Aki beszélni akar velem az mutatkozzon be, mert hasonló esetben én is úgy teszek.

Én a hangpostámra mondtam fel valami hasonlót, a telefonban meg beállítottam a rejtett számok elutasítását.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

+1, ez nekem is működik

- Call filterrel blokkolom a rejtett számot (foglalt jelzést adjon)
- Hangpostára felmondtam, hogy rejtettszámról nem fogadok hívást
- foglalt jelzés esetén a hangpostára irányítom a hívást

Így üzenetet is hagyhat, meg tudja is, hogy mi a helyzet.

"a hivott fel nem jarul hozza rejtett szamrol erkezo hivasok fogadasahoz, kerjuk jelezze ki hivoszamat es ismetelje meg hivasat"

Ez tök jó, legközelebb ha rejtettről hívnak, akkor ezt mondom be gépiesen, hahaha!

Hát, én így oldanám meg:

gsmgw->ip pbx->gsmgw->mobil

hátránya
- kell ugye 3 sim kártya (flottás, mert akkor ingyen hívják egymást)
- kell 2 gsmgw
- na meg egy pbx (asterisk)

előnye
- bármilyen mobillal működik (az ip pbx csinálja a hívás azonosítást)
- a hangfájlok serveren tárolódnak
- ha pl külföldöt hívsz felveszel egy olcsó sip trunk-öt, és arra irányítod az adott irányokat
- CDR, hangposta, ivr, meg minden amit akarsz

egyébként nekünk vannak is ilyen rendszereink (mi csinálunk), szóval, nem csak, hogy működik, de van is rá igény ;).

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

Ma reggel M1 7.48
Nem rejtett a rejtett szám – törvényes-e a hívó számot felfedő magyar szoftver? Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos. A műsor előzetes szerint törvényes, aki megtudja nézni majd megírja mit mondtak.

Mármint jogi személyek ill. magánszemélyek számát felfedni?
Honnan tudom, hogy mikor, melyik eset áll fenn? :)

...vagy jogi személy tudhatja, magánszemély nem? ...de akkor hogy lehet ezt legálisan szolgáltatásként nyújtani magánszemélyek számára?
...vagy csak jogi személyeknek szolgáltathat?

Szóval...

Szerk.: Mármint azon értetlenkedem, hogy a fenti oldal számomra úgy tűnik, bárki számára biztosítja ezt a lehetőséget.

Persze, épp ez a baj. Ha jogi személy hív téged, akkor annak a számát fel lehet fedni, ha magánszemély hív, azét meg nem. Tovább cifrázza a dolgot, ha céges számról hívnak magánszemélyként esetleg fordítva.

Ez sose technikai kérdés volt, hanem jogi. Kb. mint a hívás/beszélgetés rögzítése.

Vállalkozó kedvűek figyelem! Ha van elég tőkéd, akkor indíts egy távközlési szolgáltatást. Kell hozzá egy angliai kapcsolóközpont, amin keresztül indítjuk a hívásainkat, egy előhívószám beírásával. Az angliai központon keresztül épül fel a kapcsolat, és ez a központ a hívó számát kicseréli egy másik számra. Így a felhívott hiába igényli a hívószám azonosítást a másik cégtől, csak egy fals számot fog kapni.

Előnye, hogy a hívó többet fizet, így végre beindul a gazdasági növekedés. Amennyiben a hívott a másik szolgáltatásra fizet elő, akkor még gyorsabban fog pörögni a gazdaság motorja.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

sztem nem kell hozzá angliai kapcsolóközpont sem. ha magyar szolgáltató vagy _technikailag_ meg tudod tenni amit kell. Jogilag meg máshol sem, IMHO.
A lényeg, hogy az Ügyfeled által kezdeményezett hívásnál valós, a hálózatodban végződő számot kéne megjelenítened.
Tranzit szolgáltatásnál nyilván ez a kitétel nem a tranzitálóra, hanem a hívás indítóra vonatkozik.

Technikailag az is megoldható, hogy eldobod a bejövő hívást, ha az nem megfelelően azonosítható - azaz a szabványnak nem megfelelő módon érkezik. (az más kérdés, hogy pénzt kapsz érte, ezért nem teszed meg).

Ismétlem, a hívó száma elvileg benne van a hívásban (esetleg "restricted" azaz a hívott félném nem megjelenítendő).
Gyakorlatilag - (eselteg szándékosan) rosszul küldött hívásnál láttam már üres,0, és Anonymous hívót.

...hát nem... csatlakozz bármely Betamax/Dellmont szolgáltatáshoz és kevesebbet fizetsz a hívásért, emellett a számodat sem fogják kideríteni, max. valami fals adatot.

Ellenben nem pörgeti a gazdaságot, de legalább a hívónak töredék lesz a költsége.
Gyanítom, hogy több esetben a telemarketingesek is hasonló megoldást használnak - ennyi pénz nincs a világon, amennyi szükségtelen hívást indítanak (különösen az itthoni árak mellett)...

Értem én, de ennyien bedőlnek neki?

...mert engem a világból lehet kikergetni vele, amikor emiatt hagyok félbe valamit és vánszorgok el a telefonig (mondjuk "vezetékes"), hogy utána összeszedhessem újra, hol is tartottam valójában... és kiderül, hogy mindezt fölöslegesen, mert hülyeséggel és kéretlenül kerestek. Hívószámot meg nem látom a készüléken, habár VoIP és utólag ki tudom keresni, ha átadta - a készülék hagyományos...

...de mobilnál is félre kell tenni, amit éppen csinál az ember ahhoz, hogy felvegye...

Nekem veszteség (idő mindenképpen), ők meg nem érnek célt... de milyen arányban érnek célt mégis, ha még mindig megéri ez a zaklatásosdi?

hideghívás találati aránya tudomásom szerint 1% alatti/körüli. Azért mégis jobb, mint a spam, nem? :-)
ps: ezért vedd figyelembe, hogy nem csak eladni akarnak. Uezek a callcenterek végeznek piackutatást, elégedettség-felmérést, bizonyos esetekben adott szolgáltatók saját callcenterén túlcsorduló hívásokat, etc etc.

Ja igen, az a másik kedvencem... mindig el kell mondanom nekik, hogy legyenek szívesek békén hagyni...

Spam... azt elég jó arányban lehet szűrni, már ami az e-maileket illeti. - ...de legalább nem az aktuális dolgomat hagyom félbe miatta.

Hacsak nem adok csöngetés helyett/mellett le nekik egy szöveget, hogy közvélemény kutatás és direkt marketing esetén kíméljenek.
...bár, ha automata hív és a csöngetést nem hallja a kezelő vagy csak azért is kivárja, ez nem segít rajtam. :)

Ugye az a másik kedves dolog, amikor felkérnek egy hívást követően, hogy várjak a kezelő jelentkezésére... erre mit mondjak? :(

Egy nagyon egyszerű megoldást javasolnék a probléma áthidalására: miért kell a rejtett számról érkező hívásokat máshogy kezelni, mint a nem rejtett számról érkezőket? Miért kell a rejtett számot a rosszhiszemű hívóval azonosítani? Felesleges ez a paranoia. Millió helyről hívhatnak rejtett számról. Marketingjellegű hívás, piackutatás eleve nem túl sűrű. Ez esetben nyugodtan elmagyarázom, hogy az én életembe miért nem fér bele az, hogy ebbe bekapcsolódjak. Én bármiféle számról, rejtett, nem rejtett, hívnak,felveszem, bemutatkozok.

Makod van, hogy nem tul suru. Van, akinek folyamatosan ilyennel csong a telefonja, foleg, hogy ha ceges mobil, es sok helyre kellett megadni, vagy nevjegykartyan ki van plakatolva.

Egyik exmelohelyemen meg az is gond volt, hogy napjaban 6-7 spam fax erkezett.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

rejtett szam: hallo? ... aztan megvarom mit akar, ha telemarketing, akkor kuka. viszont ha ismeros ceg telemarketingel (pl konditermes/autos/telefonos ceg hiv fel akikkel kapcsolatban vagyok/voltam, hogy most ilyen akcio van meg ilyen) ha van idom vegighallgatom, ha nem akkor csao.

tenyleg vicces ez a rejtett szam para, es altalaban azok az emberek vannak a legjobban beragva ra, akik "nem tul fontos arcok", idozojelbe raktam, nem serteskent szantam. pl Vallalkozo Pista napi 200 hivas, felkapkodja mindet, Rendszargazda Gyula akinek meg csak virtualis baratai vannak havi 1x kap rejtett szamos hivast, de mar akkor be van ragva, nem hogy orulne, hogy a vilag szobaall vele :-d
De ahogy elottem paran emlitettek felvesszuk, meghallgatjuk, merlegelunk ... intelligencia kerdese, mint minden.

Na ilyet én is szeretnék, bár nekem nincs okos telóm, egy 6 éves telefonom van, így csak az "előfizetés a szolgáltatásra" érdekelne. Ha valakinek van ilyen a kék propellerereseknél, a megoldás engem is érdekelne.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

látom megy a "karate"; akkor inkább magánvélemény...

-én sose veszem fel rejtett számról...azt mondják (haverok) változik a világ és őskövület vagyok, dehát ez van...nem veszem fel osz't jónapot....

off/on: egyik haver apja híres színész és ő (h ne őt csesztessék) mindenkit rejtetten hív....nos, az én számom elé betolt valami kódot ##*#&@06... és így nekem kiírja a számát (ne kérdezzétek, h mit!)

és most jöjjön, h miért nem veszem fel...ezt faxán megmagyaráztam magamnak: ha valaki engem keres (felhív---->engem keres!), akkor úgy "illik", h bemutatkozik....("jó napot Kis Pista vagyok" stbstb), a bemutatkozás része nálam a telefonszám kijelzése is, hiszen ezzel azonosítom a hívó felet...egyébként minden kijelzett számot felveszek, vagy ha nem hallottam (pl. sakkversenyen "ki van kapcsolva" azaz csak le van némítva a teló) azokat visszahívom...ők megtiszteltek azzal, h szóltak, h akarnak beszélni velem, én megtisztelem őket, h amint lehetőségem van rá, visszahívom őket...ennyi...

-sz'al szerintem, az egész a kölcsönös tiszteletről szól...aki ezt nem adja meg nekem, az nem is várjon ilyen....

uff; zumy szóltam

a kód *31# mutatásnál és #31# tiltásnál.

--
Kis problémából egy kis munkával nagy problémát lehet gyártani. Ha valami müxik ne b***tasd :)
Uriember az, aki nem beszél a Windows-ról, pedig tudna...

Egy 5let a rejtett hívószámosok részére:
2 telefon.
Az elsőn beállítani, hogy ha foglalt(kinyomom) akkor átirányít 2. telefonra
2. telefon hangposta
Szöveg :
Kedves Ismeretlen. Hívása teljesen érdektelen számomra, igy kérem hívást ne ismételje meg. Amennyiben mégis ragaszkodik a velem történő beszélgetéshez,a telefonja billenytűzetén kérem üsse be a 4 jegyű személyes kapcsolási kódomat.

En foleg azert nem szeretem, mert nem mindig akarom/tudom felvenni a telefont. Vagy nem hallom, vagy nem tudom felvenni. Rejtett szamot eselytelen vagyok visszahivni, sajat magaval tol ki a hivo.

Altalanossagban felveszem a hivasokat, mert nem tudom ki keres, de a telemarketingesek _mindig_ akkor hivnak, amikor baromira semmi idom es kedvem veluk foglalkozni, es ha csak 5 masodpercet kell raszannom, az is sok.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal