Fun

Jogsi C kategoria e-learning KRESZ-szel - melyik iskola?

Fórumok

A hirtelen megnovekedett otthon toltendo szabadidom hatasara eszembe jutott, hogy kene tanulni valami ujat, lehetoleg az IT-n kivul, kikapcsolodaskent. A C kategorias jogsi regota rajta van a listan. Nem hiszem, hogy barmire is jo lenne, de a nagy gepallatokat birom, legfeljebb majd lakokamionnal megyek utazni, es akkor karantenban leszek ott is. :)

Van-e valakinek tapasztalata C-s iskolakkal, lehetoleg ahol van e-learning KRESZ tanfolyam? Utobbi eleg lenyeges kovetelmeny, otthonra keresek elfoglaltsagot. :)

Óraviselés

Fórumok

Ilyen későn érős típus vagyok, most megtetszettek az órák. Valami átkattant, és az okosórák helyett nézegetem őket (kb 1-2 hónapja, teljesen kezdőként), hogy húúúú, de gyönyörű, milyen aprólékos, stb... mechanikus, milyen pontos, stb...

Sok mindenkin látni mindenféle órát, (és egy óra nem csak önmagában érdekes végül, hanem ott van a viselője is) és át akartam gondolni, hogy milyet érdemes venni/viselni.

Alap dolgok, de mégis sok ember van, aki nem érzi, látja ezeket:

1. A megfelelő alkalomhoz a megfelelőt kell felvenni. (több órát is érdemes venni, ebből ezt a következtetést vontam le :) ) Dress code: 
A. white tie, black tie: elegáns, letisztult óra, a cipőnek ővnek megfelelő bőrszíjjal. 
B. Semi casual: mint az előző, fémszíj is oké, de a fémnek pl.: ővcsatnak megfelelő szín, stílus, pl egy diver óra itt már oké lehet fémszíjjal.
C. Casual: egy laza, pl: itt tök jók lehetnek a diver, vagy a pilot, vagy field órák, vagy pl az adott ruhához egy swatch óra.
(Egyébként én úgy érzem, hogy James Bond nem írhat át szabályokat, amikor egy sportórát vesz fel elegáns óraként.)

2. Életkorhoz, státuszhoz megfelelő óra.
41 évesen nem biztos, hogy a tökéletesen minden féle szögből csillogó fiatalos premium blue órát kell felvenni (diver óra és ezt nagyon sajnálom, ha igazam van ebben), ami annyira világít, hogy csak na.
Illetve 18-28 évesen nem biztos, hogy egy ház árát kell viselni a kézen, mert az sokakat irritálni fog. Egy Seiko 5 jobb lesz, vagy valami hasonló.
Ha nem vagy abban a státuszban, anyagi helyzetben, akkor is gáz a durván drága luxus óra (az ismerőseid tudják, mi a pálya).
Az is gáz, ha túl sok pénzed van, és nagyobb úriembernek akarsz látszani egy adott órával, amilyen vagy (egy büdösbunkó, gondolná más :)).
Kinyúlt fekete pólóval, lógó hassal, kőműves delkotással (vagy egyéb ilyesmi dologgal), úgy néz ki egy >200 000 Ft-os óra, ami egy elegánsabb darab, hogy jaj. Sz*ros Pista Jézus nevenapján.

3. Sznobizmus
Nem csak Patek Philippe meg Rolex létezik, a világ sokkal többről szól. És egyik órának sem kell >= egymillió forintba kerülnie, ha egyébként rendben van, minőségileg, és megjelenésileg. (nem egy kalap sz*r, már ránézésre). 

4. Azért bármit nem, pl hamisított dolgokat, replikákat. pl.: A homage órákról kinek mi a véleménye?

5. "Annyit tudok hozzafuzni, hogy azt, aki ora alapjan itel, azt nagy ivben le kell szarni" ... "Ne azert viseld, mert tarsadalmilag az az elfogadott, hanem azert, mert jol esik. Lehet az egy ~draga mechanikus ora is. De ne a masoknak megfeleles legyen a fo mozgato ero, hanem a sajat magadnak megfeleles." - Hevi

Ki mit tud ehhez hozzátenni, mint kedvenc elkövetett hiba, vagy mi az, ami jó (esetleg példákkal)? (tanuljunk)

Ha nem annyira érdekes téma, akkor bocs. :)
 

7 679 988 forintot szórt el egy „csodakártyával" a buszsofőr, miközben látta, a számlájáról egyáltalán nem fogy a pénz

Fórumok

Ezen besírtam: 

7 679 988 forintot szórt el egy „csodakártyával" a buszsofőr, miközben látta, a számlájáról egyáltalán nem fogy a pénz

Kínzó kérdések:

-az ügyintézőt ezek után megdicsérték vajon?

-mi lett volna, ha mondjuk 100 milliárdot költ el, azt sem veszik észre?

-"A buszvezető később, a gyanúsítotti kihallgatása során azt mondta, MESÉBE ILLŐNEK TŰNT SZÁMÁRA, HOGY MIKÖZBEN FOLYAMATOSAN FIZETETT A KÁRTYÁVAL, MÉGSEM CSÖKKENT AZ EGYENLEGE." - ehhez gratulálok, miért nem mondta, hogy nem tűnt fel neki és amúgy sem ő hibázott, talán megúszta volna?