kovi's blog

Fullkínai pendrive, jópendrive

"****.com - A szórakoztató vásárlás"

Talán ebből a szlogenből kiindulva 3 darabot is vásárolt a hozzá nem értő emberke.. a majd tízezer forintba kerülő 500 gigás eszközből. Sajnos a mérete sem volt árulkodó neki, a 128 gigás saját cuccomnak kb harmada. Xiamiaúúú szitázás van rajta, eléggé khmm.. kisiparilag. Úgy kaptam kézhez, hogy "Zsolti, formázd már le nekem őket". Lássuk:

Robotos mindmegdöglős

https://youtu.be/y3RIHnK0_NE

^^ Úgyis szembe fog jönni valahol.  Amúgy full *CGI*, szóval még van egy kis idő :))
A csel ott van, hogy a létező BD robotot modellezték le, ráadásul annak sutasága is szépen meg van alkotva néhány ponton. A mindmegdöglős' hangulatra építkezve avatatlan szemnek ez már bekajálható, majdnem a videó feléig-harmadáig.

MS gyakorolni magyar

Okés tudom, biztos szemét vagyok meg pitiáner meg minden, dehát ezzel kezdtem a napot:

"Győződjön meg arról, hogy az üzenet, még akkor is, ha egy Outlook-névjegy nem szerepelnek a megbízható feladók listájához, tegye a következőket."

Nem volt rossz ébresztő, ki is ugrott a csipa a szememből menten. HU support oldalon olvasható.

Vízállóság, tengervíz meg ilyesmi

Múltkor szó volt a vízállóságról, sós vízről trey által, és mivel éppen nyaralni készültem kapóra jött a téma. Drága karórát nem mertem vinni, mert ha megeszi a só valamelyiket, akkor egy kisnyuszi sírni fog valahol messze. Szóval vittem amit nem sajnáltam - no persze kicsit lejtett a pálya, hiszen sejtettem az eredményt: jóöreg' katonai Boctok, csavarzáras tömített koronával és hátlappal. Nem szabad beáznia, nem szabad korrodálnia.

Indulás előtt az órás barátom megnézte nyomáspróbán, ahol mint kiderült, már 10 méteres vízmélységi nyomáson belül lélegzik 11 óránál. Hiába, nem mai technika.. A szerkezeti (khmm nem túl sűrű) karbantartásokon kívül még minden a gyári állapotú: tömítések meg minden egyéb. Lol 30+ éves gumik, ragasztások... Fénykorában hivatalból 30ATM volt a tűrése ennek az Amfibia toknak, vastag kristályüveg van elöl - alkalomszülte homemade tesztekben elég őrült nyomást is elviselnek: van akinél 50-60ATM felett rogyik térdre. Nah mindegy, mert merülni sajnos nem volt lehetőségem, hiszen a tenger életszerűtlenül hideg volt az oldalunkon. De azért ott is megkínáltam rendesen. Medencevizet is kapott bőven, szó szerint egy héten át ázott random partokon és más helyeken. A legnagyobb "mélység" sajnos 3 méterre tehető, de ott legalább iszonyatosan megjárattam.

Extol -> Dremel

Az olcsójános Extol cuccom ugyan hibátlanul működik 6. éve, de már-már javítgatni kéne: idén illene cserélni a tokmányt meg ilyesmi, a szerszámok szárait, amúgy is az egészet ki kéne takarítani végül újrakenni - amihez végképp nem sok kedvem van. Ráadásul vettem pár szerszámot rá az elmúlt években, ami sokkal praktikusabb lenne brand-azonos megoldásban. Így itt az új cuccom. A kép alján lévő merülőfűrész nem kis mutatvány, tényleg kurvajó! Jah, azért nem akkus maga a gép, mert az nem tud 33k RPM-et, hanem már 22-nél meghal. Faanyag szeletelésénél nem mindegy, hiszen az apró körfűrész nem baj a a fogaknál mérve +50% kerületi sebességgel forog.

Csernobil @HBO

Rég láttam ennyire nyomasztó sorozatot, alig várom az 5. részt. Az első rész első felének kivételével kiváló kikapcsolódás.
Ha valaki nem ismerné.. a címen túl sok tartalmi leírás szerintem szükségtelen, meg nem is akarok spoilerezni.

A nyomasztó hangulaton túli erőssége, ahogyan az olyan apró kérdésekre is kíméletlen választ ad közeli felvételekkel, hogy milyen a fizimiskája egy kéthetes sugárbetegnek, a sugárfertőzött területeken mi lett a háziállatokkal, hogyan temették el a mentés első munkásait, a nem kicsit kemény bányászok milyen körülmények között mentek a mag alá, milyen lehet megfogni a sugárzó grafitot, a politika mit mozgott a háttérben, meg ilyesmi. Nekünk itt keleten aláfestés nélkül is érthető milyen, ha egy autóból figyelnek a ház elől, vagy ha valaki nyomatékosan kéri beszélgetés előtt, hogy menjetek ki a lakásból meg ilyesmi - ez utóbbi a "más huszadik századot" megélt népeknek szintén érdekes lehet.

Ferrari

A mai F1 futam utan mar nem is tudom.. szoval aki nem fogja sirosra az szerintem irgalmatlanul rohog. Hat ez mer tenyleg rohejes. A masik RBban ha nem egy Gasly kaliberu tag ulne, meg ennel is szarabb lenne a Ferka helyzete.

Szervezeti valtozasok, uj fejlesztesek, bika motor, sztar-remenysegu pilota, multi21 mesterseges futtatasa es voala. Ahhaha.

Foci

Amikor megnézek egy olyasmi meccset, mint a tegnapi Liverpool-Barcelona... szóval azután garantált, hogy pl. a hazai mérkőzéseket hányásveszély miatt távolt kell tartanom a szemeimtől úgy 3-4 hónapig. Kicsit fura, de azt hiszem épp a komoly mérkőzések nem engedik a foci-igényemet az elsorvadt-szintről kicsit fentebb tornázni :))

Csili téma

Bírod a csípőset? Én igen, vagyis azt hittem. Valamikor már 30+ éve az iskolai menzán eltették előlem az ecetes paprikát a konyhás nénik, mert féltek, hogy bajom lesz a nagyonsokadik után. Lényeg: hosszú évek óta alap a chili otthon, mindenféle formában. Elsősorban kis űrtartalmú kiszerelésben vásárolható méregerős szószokra gondolok, de a durván őrölt és por formájú cuccok is gyakori vendégeink. Nagyon szerethetőek mind.

Namost amikor kipróbáltál már sok egyszerűen elérhető terméket pl. Danka, Babilon (hadd ne soroljam, szóval amit csak el tudsz képzelni) és óvatlanul valami olyasmibe csapsz, mely a skálán 200k+ körüli akkor az nagyon felkészületlenül tud érni. Bazz még életemben nem kerestem a friss levegőt ilyen tempósan, miközben a tarkómról a seggemig ömlött a víz. Dehát egyszer ezt is el kell kezdeni, vagyis ki kellett próbálni. Mondjuk kellett nekem combos Habaneroval arcoskodni.

Szar Honda

Ahogyan az sejtheto volt, a cim nem teljesen volt igaz mar evekkel ezelott sem. Sokkal inkabb szar Mekklaaren csapat. Nagyjabol ezt lehet kijelenteni az idei elso futam utan.

Es a mekinel hogy rinyaltak, jaaajajaj immar a sportauto eladasokba is belerondit a Honda hajtaslanc. Haaat, mostmar nem “rondit” bele. Meg ket-hatom kor es Hamilton is kiverzett volna.

Kivancsi vagyok a kovetkezo 2-3 futamra, az alapjan talan mar tippelosre lehet valtani.

Minőségi szerszám (nem)

Felkerültek az autóra a nyári kerekek. Mekkora hír igaz? :))

https://imgur.com/a/Al9H0Kq

A lényeg: az album lentebbi képein ugyanaz látható, amit már tavaly is megfigyelhettem: nagyáruházas kerékkulcs, beszarva. Háát, ezzel mát több kerékcsavart nem kell meghúzni. Bazz mára az is valami, ha nem spiáterből van ahhahah? A nyele bezzeg kemény mint az állat, szóval majd jó lesz valamire, amit még egyébként nem találtam ki. Ha másra nem, agyonverni aki ezeket a fosokat legyártotta. Vagy azt, aki a beszart kerékkulcs hírére vesz nekem egy ugyanilyet. Megint :D

A világbajnok tea

Szerintem. Vagy valami ilyesmi. Nyilván nem a filteres verzió. Ennek még a méregdrága fémdobozos elit cuccok is csak jelenthetnek, miközben majdnem olcsó cucc.

Többen kérdeztétek, hogy honnan? Két dobozzal hoztam kora ősszel Ausztriából. Valami 5 Eur volt összesen a kettő. Úgy voltam vele, hogy ez röhejes pénz és kóstoljuk meg. Utóbbinak december végén jött el az ideje, és khhm.. eléggé rákattantam. Lassan el is fogy, szóval most külföldről fogok bekérni úgy "2-300 vasúti konténerre valót", mert itthon nem látom.