( Hiena | 2010. 03. 04., cs – 23:47 )

A cdrkit azóta sem működik rendesen, ugyanis a fork ez esetben azt jelentette, hogy a cdrtoolsba belegányoltak és ő ezt nem volt hajlandó elfogadni, amitől a Debian maintainerek besértődtek. De ez le van írva a wikiben is:
"Jörg Schilling stated on the cdrecord website that the whole licensing issue is a "fairy tale" fabricated by people after a patch to support UTF-8 on mkisofs was rejected by Schilling (few years before) because "the code quality of this patch was lousy" (without explaining many details of the alleged act of offense), and called the fork an attack on the cdrtools project.[7]"

Tuomoról meg csak annyit, hogy pont a disztró maintainerek (találd ki vajon melyik nagy disztroról van szó) miatt követeli meg, hogy a cuccához ne nyúljanak. Emögött az áll, hogy Mr.Valkonen ne tűri el, hogy belegányoljanak a kódjába, és az elképzeléseivel nem összeegyeztető kódot implementáljanak benne. Gecinek hangzik, de az még viccesebb, amikor Tuomon kértek számon olyan dolgokat amit nem is ő írt bele. Az már csak hab a tortán, hogy a T. maintainerek nem voltak képesek követni a fejlesztés menetét és emiatt sokszor nem teljes verzió került a releasebe.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "