( kisg | 2009. 10. 07., sze – 09:56 )

intelt használok és nem vagyok elégedett.

Két gép van:
- Notebook X3100-zal, Ubuntu 8.04
- Asztali gép X4500-zal (talán, nem biztos), Ubuntu 9.04

Ugyan nekem nem fagy, és a teljesítménye sem rossz (video megy, az a 2 compiz effekt amit használok megy, többi nem érdekel).

De az, hogy az elmúlt 10 évben nem sikerült azt elérni, hogy van a notebookom LCD-jén a natív felbontás 1280x800, és azt klónozza a külső monitorra, de a külső monitor által bírt natív felbontásba (pl. egy 1024x768-as projektorra), az szerintem szánalmas.

Most abszolút userként beszélek, tudom, hogy ez nem egy triviális feladat. Nem érdekel, hogy más OS tudja-e. Én Linuxon szeretném úgy használni, hogy ha előadni megyek, akkor ne kelljen azon aggódni, hogy szétesik-e a kép, ha rádugom a külső monitorra. Nem akarok nem natív felbontást nézni az LCD-n, hogy aztán folyik ki a szemem...

Üdv,
Gergely

PS: Mint látjátok még csak 8.04 van a notebookon, ha a 9.10-esben levő driver már tudja ezt, akkor nagyon boldog leszek. Bár nem reménykedek nagyon.

PS2: Tény, hogy az utóbbi pár évben nem kutattam nagyon, csak amikor kellett, akkor megnéztem a beállítóablakait a gnome-nak. Ha valaki tud a fenti problémára jó megoldást, akkor szivesen veszek minden javaslatot.