( dlaszlo | 2025. 03. 02., v – 12:25 )

Nem akarom félrevinni a témát, csak rövid megjegyzés:

Van az embernek egy közérzete, és megfigyeltem, hogy sokkal jobban vagyok, ha nem élesztős cuccokat eszek, hanem kovászost. - Nem vagyok gluténérzékeny, nézték...

Eleve nem érzem utána (evés után) közvetlenül, mint ha egy tégla lenne a hasamban. Pl a pizza is jó példa erre, egy pizza után én igencsak szarul leszek (rájöttem, hogy hívhatom így a "de-bezabáltam" érzést, ott konkrétan rosszul leszek, amit még fél napig érzek utána). Mindegy, hogy ezt a pizzát honnan veszem. - Lehet kapni kovászos tésztából készült pizzát (illetve lehetett, sajnos be kellett zárnia a helynek, szerintem anyagi kérdések miatt) - érdekes módon utána nem voltam rosszul.

De ugyanez igaz a kenyérre is, vagy bármilyen péksüteményre.

Tehát nekem nagy tervem, hogy megtanulok itthon sütni kovászos kenyeret, és szépen sütögetem. Egyébként találtam a hup-on is hozzá anyagot: https://hup.hu/forum/20181006/kovaszneveles_kenyersutes_hazilag :)

Szóval szerintem komoly piaci termék lehetne, ha az emberek nem az olcsóbb, de rosszabb minőségű élelmiszert részesítené előnyben.