( neutrino | 2024. 07. 04., cs – 11:07 )

Sajnos az első pár kérdésemre nem jött válasz. ;-(

Az, hogy kiválogat a több ezer tanulmány közül 10-et, ami az ő narratíváját támasztja alá, még nem azt jelenti, hogy igaz is lesz az állítás.

Min nem változtat? Hiszen magad írtad, hogy táplálkozással nem lehet változtatni, mert a nagyját a szervezet termeli. Így, ha sok, akkor életed végéig kell szedni, nem?

Életmód. A termelt mennyiséget fel kell használni, sportolni kell, el kell égetni, be kell építeni a szervezetbe.

 

A valódi rizikófaktorok az emelkedett triglicerid, az alacsony funkcionális HDL, a magas vércukorszint, a magas HgA1C és inzulinszint.

Itt a "magas vércukorszint, a magas HgA1C" gyakorlatilag ugyanaz, a magas inzulinszint pedig már egy következmény (akkor lesz magas az inzulin, ha már magas a cukor). Ezekből lesz a inzulinrezisztencia és később a 2-es tip. cukorbetegség. A koleszterin a magas koleszterines emberek (hasra ütök) 70%-ában nem társul magas cukor értékekkel. Velük mi van?

 

Persze mindenki tegyen saját belátása szerint, higgyen abban, amit szeretne és higgyen annak, akinek szeretne.