Ugyanis az emberi emésztés is többezer éves alkalmazkodás eredménye.
Aham, ötezer éve esszük az E250-et. Mitől lett most hirtelen az utóbbi egy-két évtizedben rossz?
Nagyon fontos az, hogy az adott vegyületnek mi a vivő anyaga, mi a segéd anyaga, és milyen szerkezetben/csomagolásban érkezik, mikor bekerül abba a közegbe ahol hatni akar.
Hogyne, de attól, hogy természetes, nem lesz egészséges. Akkor se, ha van vivő anyaga a természetben. Ez egy ilyen újkeletű baromság, hogy a természetes az jó és a mesterséges az rossz.
Éppen ezért van a különbség pl a fruktóz esetén is akkor, ha gyümölcsben eszed, vagy ha vegyületként. Persze most felvetheted a mennyiségi beviteli kérdést.
Ha mesterségesen összerakod, ami a gyümölcsben van, akkor ugyanaz lesz a hatása és a működése. Amúgy a gyümölcsök is rogyásig vannak E vegyületekkel és vannak egészségtelen, sőt: mérgező gyümölcsök is. Pedig természetes.