Természetes környezetében természetes.
Értem, de attól nem lesz valami kevésbé mérgező, mert a természetes környezetében van. Szóval attól, hogy természetes, még nem jelenti azt, hogy egészséges.
Abból kiszedve és adalékként alkalmazva mesterséges.
Értem, de attól, hogy valamit kiszedünk a "természetes" környezetéből (szinte minden kiszedünk onnan), attól nem lesz feltétlen egészségtelen.
--
Szerintem van logika a feldolgozatlan húsok preferálásában.
Értem, de az E250-től indultunk, hogy nem szerencsés, pedig például nátrium-nitrit nagy mennyiségben van a zellerben is és a nem hőkezelt húsokba azért kerül, mert különben jön a kolbászbetegség és eleink észrevették időszámításunk előtt mintegy 3000 évvel, hogy a kolbászbetegség ellen igen hatékony bizonyos helyeken kitermelt sókkal való pácolás, anélkül, hogy konkrétan tudták volna, hogy nátrium-nitrit van a sóban, aztán egészen 1960-ig tartott, mire kiderült, hogy erre konkrétan a nátrium-nitrit tartalom a hatásos. Most akkor ez természetes vagy mesterséges? Ha 5000 éven át hasznos volt, akkor hirtelen most nem lett az?