( uid_6201 | 2022. 11. 01., k – 09:50 )

A kozterulet kozterulet, tehat jogom van hasznalni - ertelmes keretek kozott. ( Nade: Mi az ertelmes keret definicioja? )

Gondolom a napi 20..24 órányi "csak az enyém" lefoglalás nem tartozik ide. Én is szeretnék időnként gyalogosan arra a közterületre lépni, netán labdát gurítani azokon a négyzetmétereken, hiszen közterület. Légyszi-légyszi!
A másik fix lefoglalósdi a kocsmaterasz-célú. Azt miért nem engedik bérleti díjért a kocsmárosnak, miközben éjjel-nappal fixen ott levő autók "kisajátíthatják"? Pedig de jó lenne nyáron a kocsmateraszon meginni a sört a barátommal ...

Ha valaki egy sikatorban vesz maganak lakast/hazat, sziveskedjen venni garazst/parkolohelyet

Ausztria, svájc? Valamelyik hozzászólásomban írtam, svájcban a kisvárosban, ahol voltam, a társasház előtt csak néhány vendégparkoló van. A helyiek csak be- és kirakodás céljából használhatják, nem legeltethetik ott órákig az autójukat, hanem le kell parkolni az épületek között kialakított mélygarázsba. Innentől a kérdés az, hogy bérelni akarod vagy megvenni a mélygarázsban a férőhelyet. Ha mégis a vendégparkolóban hagyja az ott élő, akkor az önkormányzat kiteszi rá a bírság cédulát.
Hazánkban családi házas környezetben a megvett négyzetméteren, telekhatáron belül parkolunk. Általában sok pénzért felhúzott gépjármű tároló építményben. Érdekes kontraszt a társasházas "közterületet is fixen kisajátítom" szemlélettel összevetve.
Sajnos az utóbbi két évtizedben erősödni látszik az a trend, hogy családi házas környéken is az "ingyen négyzetmétereket" használják gépjármű tárolásra. Az eddig szép utca pedig egyfajta "roncsteleppé" változik.

Valaki mutassa mar fel, hogy a parkolasbol befolyo penzt mire is koltik.

Eredetileg amikor bevezették, kétpofára szajkózták hogy parkolóházak építésére. Én hiszek nekik, bár így közel 3 évtized távlatában kezdek elbizonytalanodni.  ;)