( Raynes | 2022. 07. 03., v – 21:15 )

Azt tudom, hogy elhatárolódott a vi-tól, azt nagyon rosszul teszi, mert zseniális cucc. Csak bővíteni kéne, vagy eleve úgy megírni, hogy a user bővíthesse billkombókra, parancsokkal, stb.. Ahogy írod is, semmi ok nincs ma rá, hogy a vi backspace-re ne töröljön. Az ilyen nemtörődöm apróságok tudnak engem nagyon bosszantani, hogy lenne egy nagyon jó eszköz, de mivel azt a kevés extra munkát kispórolják belőle, hatványozottan csökken a használhatósága ahhoz képest, mint amekkora potenciál lenne benne.

dash-ben a színkód sehogy se működik. Kipróbáltam az általad írtakat, úgy se, de se a \033[42m, se a \e[42m nem működik, valószínű, hogy benyeli a színkódot, mint nem nyomtatható karaktert. Próbáltam \[ és \] közé is tenni, úgy se megy. Azt tudom, hogy parancsokat be tud venni, pl. PS1='$(pwd) ', de a színkódot hiába próbál belecsempészni az ember, azt kiszűri. Mintha a szerző arra gyúrt volna, hogy szándékosan használhatatlan legyen interaktívként. Kicsit a vi-nál is így érzem, pl. mikor map-pal próbálnál új billkombókat felvenni, pl. map ZQ akármi, akkor benyögi, hogy too dangerous to do that. Azért ezt ne döntse már el helyettem, mert felrúgom.

Ezt a set +o emacs-et nem értem, eleve annak kéne lennie az alapértelmezettnek. Szerintem a set +o vi az, amire sok felhasználónak ledobná az agya az ékszíjat.