( dyra | 2021. 11. 15., h – 10:24 )

Duma. A képzett munkaerő más országokban sem egy tál rizsért dolgozik. Simán összevethető az átlag európai bérekkel. Továbbá mennyire hiteles a globális felmelegedés ellen kikelni miközben egy olyan globalizált világot építünk ahol is a termékeket utaztatjuk össze-vissza a világban? Csak mert így olcsó (CO2 kvóta természetesen ott sincs, de mi zárjuk be a Mátrai erőművet mert az húú de szennyez aztán pedig fizessük a 10x villany árat! Ez komoly?). Az államnak a saját népét kell védenie. Oké a fillérb*szo cég/csávó kiszervezi a termelést aztán meg hozná vissza eladni a cuccát? Olyan adót rámérni, hogy ne legyen kedve kivinni a termelést. Ne legyünk már vakok ezt csinálja Kína és minden más ország. Kínában kismillió cég nem tudott megmaradni mert nagyon szépen ellehetetlenítik, hogy megmaradjon.

Milyen energiahordozóból van sok Európában, ami szükségtelenné tenné az importot

Atomenergia.

Ezt a saját jólétünk dumát megy hagyjuk. Főleg azért mert én nem élek jól. Jobban élek mint a világ 60 - 70% de attól ez nem jólét.

A kiszervezést meg azonnal le kell állítani minden iparterületen. Nem fognak szakemberek képződni itthon azokon a területeken ahol nagy a kitettség. Ha meg beüt a baj majd jön a rinya "nincsenek szakemberek".

Ráadásnak a kiszervezés támogatásával a rabszolgamunkát támogatja a fejlett világ. De hát a képmutatás az mindig ment.