( TCH | 2021. 10. 24., v – 14:11 )

Egyrészt nem "fejlesztik", mert csak annyit csináltak, hogy fogtak egy csomó szabadon (pl. Amineten) elérhető 3rd party patchet, library-t, egyebet és belehackelték a 3.1-be. Másrészt az Amiga az olyan, hogy szinte nincs két egyforma hardveres és szoftveres konfig, tehát az ilyen 3rd party patchek/hackek nem mindenkinél működnek megfelelően, összeakadhatnak bármivel, akár valamelyik hardware-rel, amire a patch/lib/tool készítője nem számított (homemade, rare iron, etc.), akár a helyileg telepített mókolásokkal.
A 3.1 az a defacto-alap, az mindenkinél/minden Amiga típuson is megy, aztán a saját gépeden már ki tudod tapasztalni, hogy nálad mik működnek jól és mik nem.
Szóval csak óvatosan. Ha nálad megy a 3.2, akkor neked szerencséd van. Sok ember van, akinél megy. De azért csak óvatosan.

Update: Ami pedig a jogokat illeti, az nagyon zavaros. Az AmigaOS jogai valóban a Hyperionnál vannak, de az Amiga, Amiga KickStart és Amiga Workbench jogok a Cloantonál. És ugye annakidején volt valódi KickStart 3.2: a soha meg nem jelent Walker rendszere volt az és az is a Cloantonál van.

Update 2: Vicces egyébként, hogy ugyan van 3.2, de a 3.1.4 most a latest, amit a Hyperion ajánl. Az sem tiszta, hogy milyen módon frissítgettek, cserélgettek a 3.1.4-ben bármit; esetleg megvan nekik a 3.1 forrása? Érdemes elolvasni az Amiga Mania szerkesztőségének a véleményét a 3.1.4 kapcsán. A 3.2 esetében viszont szó nincs forrásról, az külső patchgyűjtemény.