( dyra | 2021. 09. 28., k – 10:13 )

áá csak filozofálgatok, azt látom a mostani utak nem jók. Soha nem volt még ilyen jólét kis hazánkba pl nekem van itthon több számítógépem egy nagyon príma 11 éves kocsim több nagyon príma bringám és azért ez sok embernek megvan miközben persze rengeteg a szegény. Közben a takarítónéni álmodozva nézi a laptopjaimat a haverjaim fele meg nem tud velem eljönni bringázni mert nincs lovéja egy normális MTB-re.

Csak egy olyan világot kellene építeni ahol a javak igazságosabban vannak elosztva és közben nem fogyasztunk túl mert hát az unokáinknak is kellene valahol élniük ami nem a Mars. Naiv vagyok persze. Tudom. 

Talán az oktatás a kultúra lehetne az út. Sok sok ember akik nyelveket beszélnek, gondolkodnak és lényegesebb dolgokra helyezik az értékrendjüket. De hát ez világviszonylatban évszázadok lesz megvalósítani. Szóval mind1. Ha több pénzem lenne közhelyes tudom de vennék egy farmot és nagyjából berendezkednék önellátásra aztán a világ azt csinál amit akar. De hát ehhez is a társadalomtól kellene "elvennem".