( zeller | 2021. 08. 25., sze – 21:42 )

Te írtad: "Minden más egy átlagos családi ház kertjében pedig idény jellegű dolog, amire találsz helyi erőt a közös költségnél kisebb összegért."

"a közös költségben bőven nincs benne minden is, ez általában akkor szokott kiderülni, mikor valamilyen komolyabb munkát kellene végezni a házon, mint pl. tetőcsere, szigetelés" - Képzeld, itt benne van a felújítási alap is, meg az is, ami a pályázatok útján elnyert visszatérítendő, kamatmentes támogatások visszafizetéséhez szükséges.
Azaz a rendszeres karbantartást magában foglalja mindenestől, sőt még a társasházi biztosítás adott tulajdoni hányadra eső részét is. (10+ éve lakok itt, és se előtte, se azóta nem volt anyagi gondja a társasháznak.)

"De volt már lakásom újépítésű lakóparkban" - Ami beépítettség, illetve általában minőség szempontjából sz@rabb, mint egy átlagos panelkockákból összelapátolt lakótelep. Anno én is néztem Alagligetet meg mást is - aztán nem oda költöztünk. Utólag mondva szerencsére. Ezek kevés kivétellel az építőipar szégyenei.