A nettó befizetésről ...

"Hipiszupi! A magyarok nagy része szerint tök jó buli EU tagnak lenni! Lemérték!" Csak megint mi a lényeg? A magyarok nagy része szerint csak addig igaz ez, amíg nem leszünk nettó befizetők ... ☝‍️

Ameddig fizet az EU, addig benne akarunk lenni

A megkérdezettek 71 százaléka szerint az uniós anyagi támogatások miatt éri meg leginkább az EU tagjának lenni. Ám ha nettó befizetők lennénk – vagyis Magyarország több pénzt fizetne az EU-ba, mint amit kap onnan – ez az arány 45 százalékra apadna. A magyarok 41 százaléka szerint ebben az esetben már nem érné meg az uniós tagság (a megkérdezettek 14 százaléka pedig nem tudott vagy akart válaszolni a kérdésre).

Hozzászólások

Ja, és küldöm fővárosi barátainknak és mindenkinek aki szereti:

A falvakban népszerűbb az EU, mint Budapesten

trey @ gépház

Szerintem a lakossag nagy resze nincs tisztaban azzal, hogy milyen elonyei (vagy hatranyai) vannak az EU-nak.

Akkor minek felmérni? Nettó pénzkidobás. Ráadásul, akkor nem kéne úgy tálalni, hogy a magyarok nagy része örül, hogy az EU tagjai vagyunk, mert ez így csak féligazság.

A teljes igazság:

a magyarok nagy része örül, hogy az EU tagjai vagyunk, amíg több pénz jön be, mint amennyit kiadunk

A bold rész elég fontos ...

trey @ gépház

Tényleg kár a pénzre koncentrálni egy ilyen felmérésben. Kérdezd meg a népet, ki fizet örömmel adót, és vajon ennek a várható eredményéből milyen következtetést lehet levonni?

Ha majd ott tartunk, hogy mindent egybevetve az EU-ban lenni rosszabb, mint kívül (és ebben jóval több dolog van, mint a nettó ki/befizetés), akkor persze jöhet róla népszavazás.

Igen, a leépített mezőgazdaság, mezőgazdasági feldolgozóipar (cukorgyártás, pl), az adó/vámteher nélkül beömlesztett ukrán szarok pl. nem tünnek fel a parasztnak. Pár paraszt véleményét még ide tudnám citálni, de ezt az ellenzéki -jelentsen ez bármit- szavazó pont annyira nem érti, mint az általa felszopott politikus.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Csakis azért jönnek ide, mert az EU-n belül vagyunk, ld: vámmentesség

Állítólag egynél több tagállam van.

Ennek ellenére jobban örülnék a hazai élelmiszeripar virágzásának.

Javaslom elolvasni a Népszava vonatkozó cikkét. Vagy akkor még Lölö tulajdona volt, hogy ilyen meggondolatlanul ostorozza a baloldali és unios agrárpolitikát?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem ha a nyugatiak helyett kínaiak valósítanak meg rentábilisnek látszó beruházásokat, akkor a nyugatiak teret veszítenek. Ugyebár ezek ugyanazok a kínaiak, akik fegyvert és technológiát adnak el az oroszoknak. Azoknak az oroszoknak, akik szerinted a gyerekeid életére kívánnak törni. Tehát a nyugatiak nem veszítenek teret, de te mint EU-s állampolgár ~rettegsz, és szívesen halomra öleted az ukránokat.

:)

Egy NATO tagállamban elképzelhető az, hogy orosz laktanyák legyenek? Vagy esetleg ennyire gyenge lábakon áll a NATO, hogy a saját területét sem képes megvédeni?
FYI eddig nem annyira látványos az ukrán ellentámadás sikeressége, ami az EU adófizetők pénzéből (is) ment. Esetleg másként látod?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

1944-ben és 1956-ban elég sok ukrán katona jött az országot feltúrni. Sokan itt is maradtak "ideiglenesen". Függetlenségük óta derék szomszédaink többször is fenyegetőztek, hogy 2 óra alatt a Balatonhoz érnek. Ha az oroszok és az ukránok egymást gyengítik, az nekünk csak jó. De nem kéne ezt pénzzel és katonával támogatni.

Szép próbálkozás, de az oroszok voltak a főnökök abban az időben. Mi meg Erdélyt és Kárpátalját akartuk mindig visszavenni, de hát nekünk ugye szabad ilyesmit, pedig kurvára az Ural-on túlról jöttek az őseink.

Gyűlölködés helyett egy szebb világot kellene építeni, de hát a vezérek nagyon jól ismerik az "oszd meg és uralkodj" módszert.

Nem bízom. Ha elég erősek lennének a ruszkik, igencsak megrángatnák a keleti blokk bajszát, és nem hiszem, hogy nyugat olyan nagyon ragaszkodna egy ilyen országhoz, mint mi, gyorsan kiderülne, hogy senki sem jófejségből cselekszik. Ezt kellene elkerülni, pl úgy, hogy putyin cárnak esélyt sem adunk.

>Sz@r helyen foglalt hont Árpibácsi, vagy inkább az utódai rendre nem a megfelelő se&&et nyalták a nagyobb háborúk során...

Nem ez a baj, hanem hogy nem vagyunk elegen ahhoz, hogy érdekérvényesítő képességünk legyen. A Kárpát-medence kifejezetten jól védhető volt annó, csak ahhoz kellenek a hegyek is ugye.

A problémáinkról Arany János tehet, ő a hibás:

...

   S belép egy ifju bárd.
 
"Ah! lágyan kél az esti szél
    Milford-öböl felé;
Szüzek siralma, özvegyek
    Panasza nyög belé.
 
Ne szülj rabot, te szűz! anya
    Ne szoptass csecsemőt!..."
S int a király. S elérte még
    A máglyára menőt.

...

Ugye a védhető terület az a hegyek ormáig tartana, amit viszont jól elveszítettünk, a nem megfelelő valagot nyalva két háborúban is...
És valóban, nem vagyunk sokan ahhoz, hogy Európa úgy táncoljon, ahogy a fütyülünk, ellenben vannak olyan vezetőink, képviselőink, akikkel nem igazán akarnak közösködni azok az érdekcsoportok, akik releváns hatással vannak/lehetnek a kontinens életét befolyásoló döntésekre. De ahogy Ady is megírta, "Nekünk Mohács kell". Sajnos.

Mindig tudtuk, hogy a Fidesz támogatók közt az opportunisták aránya nagy, felesleges újabb adattal igazolni..

Mondjuk meglepo ez a 45%. Olyan 5-15% koze tippeltem volna.

Fizet az EU? Mennyi a mérleg elvileg?

>ne aggódj nem vagy egyedül azzal, hogy bármiféle tény hiányában teszel megállapításokat

Ha frissítették az LLM modelledet, akkor rájöhetsz, hogy nem tettem állítást, csak kérdeztem. De ne aggódj nem vagy egyedül azzal, hogy bármiféle tény hiányában teszel megállapításokat.

>eljátszottad a kérdő állítást

Teljesen őszintén kérdeztem valamit, amit nem tudtam, hogy te mit képzelsz bele, az a te bajod. A kérdő állítás nem ez. Hogy te is értsd, írok egy kérdő állítást, ami demonstrálja, hogy hogyan működik ez a fogalom:

"Szüleid tudják, hogy buzi vagy?"

Ja, de azt már megszoktuk, hogy te érzelmi alapon határozod meg a hozzáállásod tényszerű kérdésekhez.

Mivel nem fizet az EU ezért, nem áll le az összes építőipari fejlesztés amikor épp visszatart némi lóvét. :)  Érteni kellene a "költségvetési hiány" az EU részérő befolyó összeg mértéke és a valódi számokat a költségvetés kiadási oldaláni. Mindjárt kijönne hogy a tervezett GDP arányos 2,9% (Ja bocs 4.5% :) csak leszarjuk mit írtunk a költségvetésbe) hogy lehet majdnem 10% és mennyi ehhez viszonyítva az EU beáramló tőke amit lenyúl Viktor.  

Ez a tulkepzes miatt van. Piacon nincs igeny ennyi itra. Mindenki raugrott mer "csilliardokat kereshetsz faszlobalassal" majd rajonnek, hogy sem faszlobalas se csilliardok viszont van olyan szopas mint mondjuk egy buszvezeto, ahol meg a tanfolyamot is kifizetik.

Oreg korosztaly meg sehova nem kell erteni 35 felett hat nehez...

Tema milliardszor kiofftopikolodott

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.