( zeller | 2021. 05. 23., v – 12:11 )

"Nincs és soha nem is volt menu accelerator a hamburger menüre, tehát nem tudsz Alt+Valami összenyomni, majd az aláhúzott betűk mentén billentyűparancsokkal navigálni. Innen indulunk." - Nincs és nem is volt, azaz a mostani módosítás szempontjából nem releváns - mehetünk tovább.

"Mivel nincsenek billentyűparancsok [...] memorizálni, hogy mi hol van. Ebben segítettek az ikonok" - Tapicskoló Tamás szinten igen, olvasni tudó embernek meg irrerleváns, hogy van-e ott valamilyen pixelkupac vagy sem.

"Egyre növekvő paddingot tesz bele, ami desktopon egyenlő a helypazarlással és az áttekinthetetlenséggel" - Neked lehet, hogy egyenlő, mások meg a szellős, egymástól vizuálisan elkülönülő sorokat szeretik - vélhetően ők vannak többen, mert a szoftverergonómia errefelé halad - és nem babzsákfejlesztők ötletei (mit kell egy babzsákon fejleszteni...?), hanem ezzel foglalkozó kutatások alapján.

"Egyre homályosabb, szemkifolyatóbb, olvashatatlanabb, halványabb, kontraszttalanabb, életlenebb designer- és webfontok jelennek meg desktopon" - El kéne engedned a 800x600-as CRT-det végre... Mert normális monitoron, normális grafikus felületen nincs ezzel semmi probléma.

"az egyre növekvő padding, ami a bookmarkoknál okozza a legnagyobb kárt" - Egy-egy linket behúzni a megfelelő bookmarkokat tartalmazó alkönyvtárba az új felületen sokkal egyszerűbb/könnyebb - a "kevesebb fér ki" igaz, de aki egy listába rakja az 123456 könyvjelzőjét, nos, az más galádságokra is képes.

"harmadannyi idő alatt megcsinálják egy nem animációbuzi, kompakt, áttekinthető menüben azt, amit te egy tapicskoló felületen" - Nomostan a FF ezen változása sem nem animációbuzi, sem nem áttekinthetetlenség felé mutató változás, úgyhogy ezt a benyögésedet a többi hajbizmus mellé rakom - bele a kukába, mert oda való.

"a költségoptimalizáló™ monitoripar 16:9 desktop torkokon való lenyomása" - Igen, való igaz,a  80x25ös karateres felülethez szokott szemednek ez problémás lehet, de úgy fejlesztéshez, mint szórakozáshoz (filmek, streaming videók, ilyesmi) a 4:3-hoz képest ég és föld a különbség. Szerintem próbáld ki - nem fogod megbánni.