( trey | 2021. 03. 08., h – 07:46 )

Érdekesen változik a narratívád, éppen a helyzet hogy kívánja. Nincs egy hete, hogy még azt bizonygattad nekem, hogy tán nem is fognak orosz vakcinát rendelni (wishful thinking).

Értem, hogy egy szalmabábot ütsz (ellenzék), majd próbáld magyar szavakkal leírni, hogy a kormányban ellene dolgozók (Remišová) mik. Akik miatt lassan kormányválság alakul ki.

A kommentjeid nem öregedtek szépen:

https://hup.hu/node/172789

Addig is, hogy kinek, mit lehet köszönni:

Igor Matovic szlovák miniszterelnök pénteken nyilvánosan köszönetet mondott Magyarországnak, hogy segítséget nyújtott Szlovákiának a koronavírus elleni Szputnyik V orosz oltóanyag beszerzéséhez.

"Szeretném nyilvánosan megköszönni Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek azt a nagy segítséget, amelyet a kétmillió Szputnyik V vakcina beszerzéséhez nyújtott Szlovákia népe számára" - írja Matovic a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

A kormányfő szerint Szijjártó Péter tettekkel bizonyította, hogy Szlovákia barátja, ezért nem tetszik neki, miért is terjesztik bizonyos személyek Szlovákiában ennek az ellenkezőjét. Matovic ezzel a megjegyzésével valószínűleg azokra a szlovák politikusokra célzott, akik az elmúlt napokban Szijjártó Pétert bírálták Révkomáromban tett látogatása és tárgyalásai miatt.

A szlovák kormányfőt magyar partnere, Orbán Viktor küldte Szijjártóhoz, aki azután megadta neki a kapcsolatot az orosz gazdasági miniszterhez. "Nagy köszönet illeti ezért, és nem ócsárlás" - szögezte le Matovic. "Ezt követően már egyedül tárgyaltam, Péter a tárgyalásokon nem volt jelen, de az elsődleges segítség tőle jött" - tette hozzá a szlovák kormányfő. 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210305/a-szlovak-miniszterelnok-meg…