( nagyjoco | 2021. 01. 14., cs – 15:05 )

A Nemzeti Gárda felajánlotta az erősítést, a Capitolium védőszervezete ezt nem kérte. Trump nem azért van ott, ahol, mert finoman fogalmaz, a lényeg: nem történt erőszakra vlaó felbújtás.

Hol a túróban tüntesenek, ha nem a Capitoliumnál, a Capitoliumban zajló események ellen?

Teljesnem indegy, mit tett ki a Twiterre, amíg nem buzdít erőszakra, védi a szólásszabadság.

A Twitter tulaja szerint sem fekete-fehér a doog:

 

https://mandiner.hu/cikk/20210114_a_twitter_tulajdonosa_jo_dontes_volt_…

"Megvédte szerdán a Twitter közösségi oldal tulajdonosa a Donald Trump amerikai elnök fiókjának felfüggesztéséről szóló döntést, ám arra figyelmeztetett, hogy ez a lépés veszélyes precedenst teremthet. Jack Dorsey saját Twitter-oldalán közzétett üzenetében leszögezte, nem örül a döntésnek, amelyet gondos mérlegelés után hoztak meg. Elismerte, hogy az ehhez hasonló döntések tönkretehetik a nyilvános vitát és megoszthatják az embereket."

Vagyis a Twitter  olyan hatalommal bír, amivel tönkretehetik a nyilávnos vitát és megoszthatják az embereket. Na innentől kezdve meg is bukott mindeféle "ez egy szolgáltató, azt bannol, akit akar" tipusú érv. Ez nem egy MMORPG, a tiwtter a facebook és az insta jelentősen befolyásolhatja, akár el is döntheti a válaszátsok kimenetelét, amit nem akarhatunk, függetlenül attól, hogy szeretjük-e Trumpot vagy sem.