( RaptoR | 2021. 01. 13., sze – 18:58 )

Az a baj veled és Hevi-vel, hogy nem egy agyalágyult QAnon-hívő fejével gondolkodtok, amikor a nekik szánt twitteket értelmezitek. Ők vezették ugyanis az ostromot, nem egy vidéki, templomba járó republikánus szavazó. Ők abban a hitben élnek, hogy Trump titkon egy sátánista pedofil-hálózat ellen harcol (vagy valami hasonló erősen retardált mese), akik megpróbálják eltávolítani most a hivatalból. Az ő szemükben hazafias cselekedetnek tűnt az ostrom, hiszen ezzel a hazájukat védték meg egy felfoghatatlanul veszélyes dologtól. Mi mást tehettek volna? A választás már lefutott, amiről Trump hónapok óta azt mondta naponta többször is, hogy elcsalták, harcolni kell ellene, különben elpusztul a haza. Más lehetőség tehát nem volt, mint megakadályozni a beiktatást, ami sikerült is pár órára.

Szóval, igen, igazad van, a twittek nem voltak egyáltalán uszítóak Trump szavazóinak 99,999+%-ra, hiszen nem tört ki polgárháború az egész országban. Azonban ott van egy kisebbség, a kemény mag, akik egy másik valóságban élnek. Számukra a fentebb idézett twittek tartalma közvetlen felszólítás volt az harcra, hiszen tökéletesen beleillett a világképükbe. Trump is tudta ezt, mivel ez a csoport a kedvence. Lehet, csak elszámolta magát, nem tudom. Mindenesetre a következményeket jól ismerjük, amiért felelnie kell.

Ha a választás után gratulált volna Bidennek és azt mondta volna a szavazóinak, hogy "folyt. köv. 4 év múlva, addig dolgozzanak békében együtt, egy nemzetként" majd lelépett volna golfozni, akkor nem lett volna a halálos ostrom.