( LCoder | 2020. 10. 10., szo – 08:36 )

Az elektromos autó a jövő. Ez igazából akkumlátor technológia kérdése. Viszont a meglévő kaszniba is tehetsz elvileg új akkumlátort, másrészt az akksidat bármilyen elektromos energiaforrásból töltheted, míg a dízel autó az életciklusa végéig dízel olajat fog zabálni.

Az emberiség pedig a belsőégésű motorok eddigi használatáért fizet majd kurva nagy leckét. Nem véletlenül vannak olyan kurva melegek az elmúlt 10-15 évben. És nem véletlenül olvad az Északi-sark jege. És tudod, ezek öngerjesztő folyamatok. Mert minél kevesebb a jég, annál több meleget nyelnek el a nem jéggel fedett területek. Minél melegebb van, annál több tundra olvad ki, sok-sok metánt eregetve a levegőbe - ami további felmelegedést okoz. Minél melegebb a levegő, annál melegebb a tenger is - onnan is jön kifelé a metán-hidrát. Minél gyorsabban melegszik a tenger, annál kevesebb benne az oxigén -> annál szegényesebb az élővilága. Ergo a túlhalászat mellett ez is okozza a halállomány csökkenését. Minél gyorsabban növekszik a hőmérséklet, annál kevésbé bírják az őshonos fajok -> sok-sok faj pusztul ki emiatt is.

Más kérdés, hogy az autózás csak egy szelet ebből a tortából, és messze nem a legvastagabb.

Ami pedig a munkahelyeket illeti, teccettek volna az európai/amcsi munkahelyeket nem Kínába, Indiába költöztetni 30 éve.