( uid_21365 | 2020. 09. 08., k – 15:58 )

A húsos pizzával az a baj hogy az alap amiből készül, SZÉNHIDRÁT ugye. Valamiféle palacsintatészta ha jól tudom, de ha nem az is mindegy mert a lényeg hogy szénhidrát. Aztán, a hús ami rajta van, "processed" tehát feldolgozott, tele van nitráttal, tartósítószerekkel, ízfokozókkal, mittudoménmivel. A pizza tetején többnyire van paradicsom is, ami nem igazán jó dolog még a paleósok szerint se, carnivore nézőpontból meg pláne elutasítandó. Többnyire van rajta sajt is, ami carnivore- és paleós szempontból is legalábbis kérdéses, a „szürke zónába” tartozik, viták folynak felőle; annyi biztos hogy aki „hardcore”, „keményvonalas”, az elutasítja. De különben aki nem utasítja el annak se mindegy MILYEN sajt az, holott fogalmunk se lehet erről a pizza esetén mert nem mi vesszük azt a sajtot a boltban!

Amikor kisütik a pizzát, vélhetően e sütés OLAJBAN történik, márpedig mind a paleós, mind  carnivore tábor elutasítja a növényi olajokat (a carnivore teljesen, a paleósoknál nagyon kevés a kivétel de azt az olajat amiben a pizzát sütik biztos a paleós tábor is elutasítja). Az elutasítás oka nagyon sok, egyrészt rákkeltő, másrészt tele van Omega-6 zsírsavval, harmadrészt ugye transz-zsírok is vannak benne stb...

A pizza teteje tele van mindenféle fűszerekkel, ezek is elfogadhatatlanok carnivore nézőpontból.

És ha jobban megvizsgálnám azt a pizzát biztos találnék benne még egy kamionnyi olyan dolgot ami miatt nem tartanám helyeselt ételnek, ezek csak azok amik hirtelenjében eszembe jutnak.