( uid_21365 | 2020. 04. 14., k – 00:09 )

Hát oltogatják szegényt rendesen az illiberalisták az biztos...

Na de most komolyan: Én cseppet se tartok elképzelhetetlennek olyan gonoszságot hogy valaki direkt eleresszen a világban egy pusztító vírust. Ha azonban a Covid esetén ez így történt netán, azaz szándékosan, akkor azt egy őrült tette a maga egyszemélyes döntése alapján és nem valamiféle „háttérhatalom” vagy az USA, Kína, akármi más ország hivatalos kormánya!

Ezt azért vélelmezem, mert jól látható, a mostani helyzet egyszerűen SENKINEK SE érdeke! Persze, mindegyik ország próbálkozik minimalizálni a kárt, és rákenni a szennyest a másikra, stb, de mindegyik pokoli sokat veszít.

—Én nem tehettem, mert csak károm van belőle: azóta nem kapok disznófejet...

—Soros nem tehette mert ő a shortolásból szerez vagyont, de most úgyis mindenki shortolni szeretne (sok tőzsde le is tiltotta már ennek lehetőségét) így oda a bevétele...

—Az USA nem tehette, mert itt az USA-ban pusztít leginkább, különben is, Trump jóeséllyel belebukik ebbe, szóval neki se érdeke.

—Kína nem tehette, mert akkor nem a saját országában engedi szabadjára a vírust, pláne nem a gyanús Vuhani labor közelében. Egyelőre Kínának is nagyon fáj a dolog, és hatalmas az arcvesztése a világban, szóval ha ők tették volna okosabban csinálják.

—Az EU nem tehette mert egy langyos posvány csak, egyszerűen hülyék hozzá, de politikailag is ezer felé húznak, nem volna meg hozzá a kellő egységes akarat. Valaki úgyis kiszivárogtatta volna bevetés előtt.

—Észak-Korea nem tehette mert azóta se mer kereskedni Kínával, az egyetlen erős partnerével, szerintem azóta a fél ország már éhen halt. És a másik fél is csak azért nem mert felzabálták az éhenhaltak tetemeit...

—Az oroszok se tehették mert akkor be lennének oltva. Különben is sejthették hogy Trump ebbe nagy eséllyel belebukik, ez meg nem érdekük.

Szóval senkinek se érdeke...