( gee | 2019. 07. 11., cs – 15:22 )

Nem tudom, ezt hol olvastad, de a bevándorlás háromnegyede nem az EU-n kívülről jött.
2013-2015 időszakban hasonló számú volt a nettó bevándorlás EU-n belülről és EU-n kívülről.
Általánosságban akik a bevándorlást rossz dolognak tartják, nem foglalkoztak a forrással, hanem azt akarták, hogy kevesebb legyen. Ha jól emlékszem, Cameron mondta, hogy majd évi 100 ezer főre leszorítják a bevándorlást, ezzel szemben az évi 200 ezerről kb. 300 ezerre ment fel 2013 után.
A nagy számú K.E. bevándorló és a kontroll hiánya összefügg. Amíg az indiai bevándorlónak engedélyt kell kérnie, és sokat visszautasítanak, ha EU-ból jön valaki, akkor nincs kontroll.
Ha akarták volna, 2014-ben pl. a 194 ezer EU-n kívüli bevándorló egy részét (törvények módosítása után szinte az összeset) meg lehetett volna állítani és visszafordítani a határon. Ugyanabban az évben 174 ezer ember jött az EU-ból. Ezek közül szinte mindenkit be kellett engedniük.

azt vegkepp nem lehet felvetni, hogy a 3. vilagbol irastudatlanok ne jojjenek eloskodni a benefiteken meg a szar NHSen

A 3. világból írástudatlanok szavak nélkül viszont igen. De pont az volt az egyik érv, hogy nincs kontroll, hiába akarják korlátozni a benefit turizmust, a román koldusokat be kell engedni. Persze hülyeség. Simán tudták volna korlátozni az ellátási szabályok változtatásával, csak épp egyszerűbb volt az EU-t okolni és a Brexitet ígérni a probléma megoldására.