( locsemege | 2019. 07. 11., cs – 11:40 )

Azért furcsállom a hozzáállásodat, mert kicsit olyan, mintha emlékezetkiesésben szenvednél. 1989 előtt voltam katona, volt sorkatonaság akkoriban, s minő meglepő, cigány honfitársainknak sem volt ez alól felmentése. Nekem elhiheted, hiszen volt több cigány katonatársam is. Most akkor mi volt? Az volt a megtestesült világvége, a társadalomszervezés legaljasabb formája? Még egy adalék. Mindeközben senkinek nem esett komoly bántódása. Wow! Hogy mik vannak! Szinte hihetetlen, mint a mesében, igaz-e?

Épp arról beszélek, kissé túl ven ez az egész hipe-olva. Jaj, kisebbség, jaj, buzi, ne bántsuk, cigány, az is kisebbség, nem szabad csak úgy bármit mondani, mert rohan az etióp esélyegyenlőségi ombudszmanhoz, jaj, nőből van, #metoo, nem szabad udvarolni neki, inkább sirdogáljon egyedül otthon szüzen, és még lehetne hosszasan sorolni azt a rengeteg hazugságot, szemetet, amelyet a nyugati liberalizmus idehozott!

Apropó, sok szemét. Emlékszel, milyen volt a budapesti metró 1989 előtt? Minden gyönyörű szép, tiszta volt, szemét sehol. Nézd meg most! Nejlonzacskókat, gyorséttermes papírpoharakat fúj a szél, az aluljárókban ápolatlan hajléktalanok, kiömlött sör tócsa, péntekenként, szombatonként néhány kupac hányással tarkítva. Továbbá az embereket nem kellett önmaguktól megóvni, a mozgólépcsők szignifikánsan gyorsabbak voltak, nem ilyen semmire sem jó, csigalassú vackok, amelyek persze így bizonyára eleget tesznek valamely eu-s biztonsági direktívának.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE