( Csab | 2019. 05. 20., h – 12:10 )

Hát, érdekes lenne, ha Isten 7 milliárd emberből pontosan 1-nek mondaná el a teljes igazságot. Nem lenne túl optimális stratégia a részéről.

Elsiklasz amellett a tény mellett, hogy a vallásos embereknek van Isten-kapcsolata, ergo képesek vele kommunikálni. Nyugat-Európában a friss megtérők jelentős része iszlámból jön, mert könnyebb iszlámként kereszténnyé válni, mint ateistából. Nekik van Isten-kapcsolatuk.

Isten és az ördögök szellemi lények, nem látod őket, nincs testük, tevékenységüket viszont érzékelni lehet. Leginkább úgy, hogy egy eszmeiséget képviselnek.

2005-ben leszállt egy apáca Budapesten, kilépett a reptéren, az első mondata az volt: a hazugság ördögét érzem ebben az országban. 2006-ban ugye tudjuk, mi volt Gyurcsánnyal.

De vehetjük például Ruandát is. Egy normális embernek nem jut eszébe átmenni a szomszédjához és megölni. Az egész nem logikus. Mit foglalkozom én azzal, hogy a szomszéd most tuszi-e, vagy hutu? Raádásul majdhogynem egy nyelvet is beszél a két népcsoport. Amikor millióknak jut eszébe átmenni a szomszédhoz és megölni őt, akkor ott eszmeiség van jelen. Valami, ami egyszerre képes hatni milliók agyára, a népek gyilkolni kezdik egymást és azokat az embereket is megölik, akik józanságra intenek.

Azt az eszmeiséget, ami 1 millió ember halálához vezetett Ruandában, a keresztények egyértelműen a Sátán tevékenységéhez kapcsolják.