( kupcsik | 2019. 05. 19., v – 09:14 )

Ugyanis az [a teremtés] ad egyfajta magyarázatot mindenre, míg az ellenelmélet ezt úgy tagadja, h az élet keletkezésére semmiféle magyarázattal nem szolgál

Szuper, végül csak találtunk közös nevezőt! Ezzel a mondattal teljesen egyetértek. Nekem mindig gyanús szokott lenni, ha egy "gyógyszer" mindent gyógyít (ráadásul mellékhatás kizárva), vagy ha egy ember mindenhez ért, mint pl a türkmén elnök. Ebben a kérdésben nekem sokkal szimpatikusabb a tudomány hozzáállása, ami azt mondja, hogy még nem tudjuk, hogyan keletkezett az élet, mert még nem ismertünk meg elég tényt ehhez. Az evolúcióelmélet erről nem is mond semmit, mert az élő dolgokra vonatkozik.

Viszont a tudomány sok dolgot nagyon biztosan tud állítani. Olyanokra gondolok, amiket annyiszor igazoltak különböző módszerekkel, hogy mindenkinek a könyökén jön ki, ezek közé tartozik a relativitáselmélet és az evolúcióelmélet is. Hányszor olvastuk a zindexen, hogy Einsteinnek megint igaza volt? Darwinról ritkábban szokták ezt írni, pedig az evolúciót is folyamatosan tesztelik tudományos módszerekkel. Itt van pár link: Citromsavevő coli bacik 1 és 2, új madárfaj, "Kihaltak, mégis túlélték"

A csillió bizonyíték ellenére nagyon könnyű lenne megcáfolni az evolúcióelméletet. Csak egyetlen ellenpéldára lenne szükség, és tessék. Ha például találnánk egy dinoszaurusz küvületet olyan rétegben, ami csak primitívebb fajokat tartalmaz, akkor az elég sok fejtörést tudna okozni. De ilyen még soha nem történt, pedig fosszíliák tíz- és százezreit fedezték fel, de mindig meghatározott rendben, sosem keveredve. Egyébként ha megfigyeled, direkt nem hivatkoztam földtörténeti korokra, mert logikusan abban sem hihetsz. Csak annyit mondtam, hogy helyileg egymást követő rétegekben más a komplexitás, és az evolúcióelmélet szerint bizonyos tipusú állatok nem fordulhatnak elő bizonyos rétegekben.