( Hevi | 2019. 02. 28., cs – 19:46 )

Mert ha csak a kalapacshoz ertessz, akkor minden szognek latszik.

Sajnos tul sok a webdeveloper, akik sose tanultak UX-et, viszont feljogositva erzik magukat arra, hogy desktop appot fejlesszenek.

Sajnos ezt nem nativ keretrendszerrel teszik, igy csak az OS-bol kilogo, nem integralodo programot tudnak csak fejleszteni.

Ott van meg a koltsegfaktor is. A cegnek van egy rakas webfejlesztoje, de nulla, aki ertene a nativhoz is (najo, ha van in-house mobilapp development, akkor az iOS devek eleg jo esellyel indulnak desktopon is).

Ez akkor valtozott volna meg igazan, ha a Microsoft kepes lett volna ket dolgot megvalositani:

1. Elterjedni az okostelefon piacon
2. Megvalositani az UniversalApp otletet

Ugyan ez utobbi nagyjabol megvalosult, de elegseges mobil jelenlet hijjan egyszeruen nincs eleg programozo, aki ertene Windows app fejleszteshez.

Most az Apple keszul fel... elvileg iden jon a cross-platform iPad-macOS app fejlesztesi lehetosege, es 2020-ban hozza lesz csapva az iPhone is, szoval egy kodbazisbol minimalis valtoztatassal 3 fajta eszkozre is lehet majd publishelni, ami azert mar nem rossz; foleg, ha figyelembe vesszuk, hogy azert eleg sok iOS dev van.

En orulnek, ha visszaszorulna a web oda ahova valo: a webre; cserebe hasznalhatnek olyan programokat, amik nem csak beleillenek az OS-be, de ki is hasznaljak annak lehetosegeit.

Szerk:

Mar csak az XCode-ot kellene portolniuk, hogy iPad Pro-n is lehessen fejleszteni... ekkor valna eleg jo fejlesztoi platformbol alom platformma az Apple (tudom, tudom Surface-n ezt biztos meglehet ezt csinalni).