( persicsb | 2018. 10. 15., h – 19:24 )

" Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer kerül a kukába, ami mennyiségét tekintve egyharmada az itthon megtermelt élelmiszernek."

És azt tudod, hogy ez a szar magyar gyártástechnológia miatt van?
"Magyarország ma évente 1,8 millió tonna élelmiszerhulladékot termel, így az
élelmiszerveszteség ténye az egyik legfontosabb fenntarthatósági problémát jelenti. E
hulladék 17%-a a mezőgazdasági termelés során, 63%-a az élelmiszergyártás
fázisában, 2,5%-a a háztartásokban, míg a maradék 16% egyéb folyamatokban
(kereskedelem, logisztika) keletkezik"

2 és fél százalékát adják az élelmiszerveszteségnek a háztartások (tudod, a fősodratú fogyasztók), míg 63 százalékát a fos gyártástechnológia.

Azt ugye tudod, hogy 2000-ben az élelmiszeripari hulladék 5 millió tonna volt?
http://www.ksh.hu/statszemle_archive/2009/2009_03/2009_03_287.pdf (5-ik - 291.- oldal táblázata, a 2000-es év a tényt mutatja).