( zeller | 2018. 09. 12., sze – 18:14 )

Nem a társasági adó alóli jogszerű mentesülésről beszéltem, hanem az ÁFA, a nyereségadó, illetve a vállalkozásból kivett jövedelem utáni adók és más közterhek be nem fizetéséről.

"A NAV terminál által kinyomtatott blokk pedig arra bőven elég garancia..." - ha nem ismer a boltos, akkor bizony nyomja a pénztárgépbe a vásárlásodat még a sarki garázsboltban is, mert nem akar bukni, ez igaz, de ha épp csak a mancibácsi vagy a józsinéni vásárol a harmadik emelet nyolcvanhétből, akkor ez a nyugtaadási procedúra nem biztos, hogy lezajlik. Pláne, hogy se a mancibácsi, se a józsinéni nem fog bankkártyával fizetni (ha esetleg van is POS a sufnibété boltjában), a készpénzt, ami nem kerül be a pénztárgép összesítésébe, be lehet rakni szépen a boltosbácsi zsebébe is - ott már nem a kasszában van, ergo egy rovancsolásnál nem ugrik ki, mint többlet.

A selejtet a bolt veszteségként leírja, ennek semmi köze a pénztárgépnemhasználáshoz meg a sufniboltok/cégek khm. adóelkerülési trükkjeihez - amivel közvetlenül téged meg engem, mint adófizető állampolgárokat lopnak meg.