( Caro | 2018. 08. 09., cs – 20:10 )

Én pedig azt remélem hogy a gyerekeim a Magyar Szövetségi Köztársaságban fognak élni.
Ami EU tag lesz, és az egy laza integráció lesz. Épp azért, hogy érvényesülhessen a szabadság: ha nem tetszik, elköltözöl. Hogy nem Budapestről fogják kézivezérelni az egész országot. Még kevésbé Brüsszelből.

Minél jobban koncentrálod a pénzt, a politikai erőt, egyre több korrupció üti csak fel a fejét, egyre több hatékonytalan működés.

Minden közgazdaságtan tankönyv úgy indít, hogy a szabad verseny megvalósulásának vannak feltételei: sok, egyenlő erejű szereplő a piacon, ahova könnyű belépni. Ez az élet minden területén működik (vagyis működne): az emberekre kell bízni, eldönthessék nekik mi a jó?

Aki a versenytől irtózik, mert megterhelő, az nyugodtan elmehet remetének is. A verseny nem választás kérdése, hanem a verseny világszinten folyik. Ha mi kényelmesek vagyunk, nem a hatékonyságra törekszünk, akkor lemaradunk, utolsók leszünk.

Most nincs választás, csak itthon vagy külföld. Én itthon hiába megyek szinte bárhova, mert a törvényekről, fejlesztésekről, a személyekről akkor is a Tévedhetetlen és Pártatlan Országos Politika fog dönteni. Ez független a hatalmon lévőktől, évtizedek óta így van. Most jobban, mint 10 éve, de 10 éve is jobban, mint 20 éve.

Ha egy EEÁ megvalósulna, ez még fokozottabban lenne csak érvényes. Attól még hogy a brit euroszkeptikusok tahók és demogógok, nem lesz minden állításuk hülyeség. Pl. az, hogy az EU-s tisztségviselőket SENKI sem választja meg (akárcsak nálunk sem!), az EP képviselői túl messze vannak a szavazóiktól, semmilyen felelősségre vonási lehetőség nincs.

Ez rossz irány! A másik irányba kell menni! Hatalmat, felelősséget, lehetőséget adni az emberek kezébe, hogy mindenről ők dönthessenek a saját életükben, amiről csak lehet.

Szerk: Amúgy meg... majd meglátod te is, high templar, hogy nem bízhatsz a Conlave-ben! Majd meglátod! ;) :D