( trey | 2018. 08. 09., cs – 13:50 )

Kezdeni ott kellene sajnos, hogy a rendszerváltáskori helyzetet visszaállítva, újraosztani az ország javait. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ez is sci-fi.

Ugyanis a korrupció nem most, nem 4 és nem 8 éve kezdődött. Szerinted akik most oligarcháznak a politikai életben, azok jó része mi a pöcsből gazdagodott meg? KISZ vezetőkből, párttitkárokból, jó káderekből hogyan lettek milliárdos "üzletemberek"? Ezek miért hőbörögnek most? Mert az összeharácsolt vagyonukat féltik.

Persze, az ország egyik felét eszközként felhasználva a saját játszmájukhoz. Semmivel sem különbek.

Sajnos ez azzal járna, hogy jó pár nagypofájú családjában kiderülne, hogy a korrupció ott is jelen volt. Persze, ma már üzletemberek. Kb. annyira, mint amikor a maffiavezér nyugdíjba vonul és a piszkos pénzt legális dolgokba fekteti.
Arról az nem lesz tiszta.

Én mondjuk tisztán állnék egy ilyen elé, mert apám-anyám nem él, semmit sem örököltem (adósságon kívül) és semmit sem kaptam sehonnan sem. Úgyhogy ha valaki támogat egy ilyen revíziót, akkor keressen nyugodtan. Csinálunk erre egy pártprogramot. Attól tartok, hogy kicsi lenne a támogatottsága.

--
trey @ gépház