( Balzamon | 2017. 12. 12., k – 09:51 )

Megmondom őszintén, hogy van valamennyi igazság abban amit mondasz. Valahol én sem értem, hogy pl: KDE3 - KDE5 között működési különbséget első ránézésre én nem látok, mégis a KDE3-nak elég lenne egy P3-s gép is 256 MB rammal. A KDE5-nek meg 4 magos processzor 4(8) GB ram kell, hogy normálisan menjen. Ugyanez igaz XP vs Win10-re is. Igen igazad van, a megnőtt hardverigényt nem magyarázza a funkcióbővülés.
De a másik oldalról megközelítve:
- a P3-s gépemet akkor cseréltem le úgy 15 éve, amikor az alaplapon eldurrantak a kondik, és többe került volna a javítás, mint amennyit a gép ért. Mert a gép már akkor is erősen öreg és elavult volt. Meg nem ment rajta néhány játék. Azaz vergődhetsz itt a csodálatos P3-s gépeddel, de már a bontóba se találsz hozzá alkatrészt. Az a gép múzeumba való nem napi használatra.
- Fejlődés. Az hogy a te igényszinted leragadt a múltban, nem jelenti azt, hogy másnak is le kell ragadnia. Csak egy excel-es példa: Hallottál a powerquery-ről? Hidd el azt valós igény szülte, de a P3-s géped belehalna, ha ráeresztenék egy nagyobb adatbázisra, xml fájlra. Más kérdés, hogy Office 2000-re nem érhető el.
- Nehogy már te jobban tudd a fejlesztőktől, hogy hogy van megírva jól a program. Gondolom milliós programozói fizetésedből nem telik jobb gépre azért nincs.
- Nehogy te döntsd már el a felhasználók helyett, hogy mik a valós igények. Csak egy példa: Én az audacity-vel csak hibás mp3-akat szoktam nagy ritkán újra elmenteni. Vagy változó bitrátájúból állandó bitrátájút csinálni. Még ennél is ritkábban szoktam vágni vele. Arra már nekem túl bonyolult. Ez alapján a többi funkció - a te szavaiddal élve - bloatware. Az én szemszögemből a többi funkció felesleges, zavaró, idegesítő. Nyugodtan el lehetne távolítani a programból. Engem nem zavarna. Szerinted más is így gondolja? Mert én biztos vagyok benne, - még ha nem is értem - hogy valós igény szülte azokat a fejlesztéseket. Okkal kerültek bele. Igaz a Gnome3-mal kapcsolatban meggyőzhető vagyok.