( duffy | 2016. 04. 03., v – 11:53 )

+1 szerintem sem mesterkedés, pláne nem valami ellen.

Egyszerűen ha szétnézünk azt látjuk, hogy a mobil platformok és azok teljesítménye kiszorítja, de legalábbis szép, nagy helyet követelnek maguknak a hétköznapi számítástechnikában. Egyre több esetben lehetséges klasszikus pc nélkül elintézni ezt-azt. Az iOS és főként az Android (mindegy, hogy jók-e vagy nem) az elérhető árú kütyük révén nagyon nagy gépidőt elvittek az asztali pc-kről. Ez azt jelenti, hogy kevésbé használatos a megszokott pc-win-office kombo. (szerintem a Mac eladások emelkedése jelentős mértékben írható az iOS kontójára)

Azt gondolom, hogy egyszerűen nem akarja elengedni a felhasználóbázist. Ezt nem tudja elérni a win mobilosításával. Jól látszik ez a WP "hihetetlen" penetrációján.
Innentől nem sok választás marad az MS-nek. Oda megy, ahol a user van. Arra próbál megoldásokat kínálni, amire szükséges a piacon.
Szerintem kb azt látta csak be, hogy mindegy miért használ a user linux szervert, lehet épelméjű oka. Illetve van oda is bőségesen megfelelő megoldás mindenre, amit az MS kínálni tud. (igen, tudom, hogy egy csak 90%-ig igaz)
Egyszerűen elkezd versenyezni velük és a windows már nem fegyver vagy érv ebben a versenyben. Első sorban az olcsó Android(os eszközök) kiütötték az emberek fejében a számítástechnika == windows kapcsolatot. (és itt még mindig mindegy, hogy melyik eszköz jó vagy nem jó és mennyire)